MENU

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Για το τι παρέλαβε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τι ελπίζει να παραδώσει:
Παραλάβαμε έναν σύλλογο οργανωμένο, με σχεδόν μηδενισμένο χρέος. Πατήσαμε στην υγιή βάση που δημιουργήθηκε στη διετία του κυρίου Γιαννακόπουλου και πιστεύω ότι συνεχίζουμε στον σωστό δρόμο. Εφόσον ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας εμπιστευτεί ξανά, θα μηδενίσουμε το χρέος. 

Για το αν πηγαίνει καλύτερα το πλάνο αγωνιστικά απ' όσο το περίμενε:
Τον πρώτο χρόνο στοχεύσαμε να έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες. Στο βόλεϊ Ανδρών βρήκαμε έτοιμη ομάδα, αλλά στο βόλεϊ Γυναικών δεν βρήκαμε καμία Ελληνίδα. Ήταν δύσκολα. Καταρχάς, κανείς δεν εμπιστευόταν μία δική μου διοίκηση. Δεν ήξεραν αν μπορούν να μας εμπιστευτούν, αν θα ήμασταν φερέγγυοι οικονομικά. Τηρουμένων των αναλογιών, κάναμε αξιοπρεπή πορεία στο βόλεϊ Γυναικών. Το μπάσκετ Γυναικών ήταν αουτσάιντερ και πήγε καλύτερα των προσδοκιών, σηκώσαμε το πρωτάθλημα! Όλα τα τμήματα πήγαν καλά, αποδεικνύοντας ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο τα μπάτζετ, αλλά και η ψυχή. Είναι σημαντικό ότι παίρνουμε σταθερά τίτλους. Φέτος στοχεύσαμε να είμαστε ισάξιοι διεκδικητές στα τρία προαναφερθέντα τμήματα και να μείνει στην πρώτη κατηγορία η ομάδα πόλο. Έγιναν καλές μεταγραφές σε στίβο και κολύμβηση, όπου θέλουμε να ξαναγίνουμε πρωταθλητές, αλλά και στα λεγόμενα μη δημοφιλή αθλήματα. 

Για το αν μπορεί να κλείσει η “ψαλίδα” στο πόλο:
Η ζωή κάνει κύκλους κι εμείς πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα βρούμε τον δρόμο μας παντού. 

Για την επιλογή του Σωτήρη Πανταλέων: 
Ο Σωτήρης είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Μιλήσαμε πρώτη φορά για το επόμενο βήμα του όταν ήταν ακόμα αθλητής. Όταν... έβγαλε από πάνω του τον αθλητή, συζητήσαμε τι θα του ταίριαζε και ήδη ως διευθυντής αγωνιστικών τμημάτων πέτυχε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Για τον καθοριστικό ρόλο του αντιπροέδρου Δημήτρη Βρανόπουλου:
Δεν τον γνώριζα προσωπικά, τον ήξερα ως τον “κύριο PAO Alive”. Συζητήσαμε, βρήκαμε κοινό τόπο, αποδέχτηκε  την πρότασή μου και την τιμά με τον καλύτερο τρόπο. Συνεργαζόμαστε σε όλα. Αγαπάει παθολογικά τον Παναθηναϊκό και προσφέρει ανιδιοτελώς με χρήμα, μεράκι και χρόνο. Ήθελε να βάλει χρήματα κι ας μην ήταν στη διοίκηση. Έχουμε μεγάλη χημεία. Πέραν όλων των άλλων, έχω κερδίσει έναν φίλο. Άπαντες στο διοικητικό συμβούλιο προσφέρουν πολύ και καθημερινά, καθένας στον τομέα του. 

Για την επιλογή να φύγει από την ΕΡΤ σε μπάσκετ Γυναικών και βόλεϊ, παραχωρώντας τα δικαιώματα στο SDNA:
Θεωρητικά, είμαι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, όταν όμως σου προσφέρονται όσα δικαιούσαι ως σύλλογος. Όταν δεν καλύπτεται η ομάδα και δεν προσφέρεται το προϊόν, ποιος ο λόγος να δώσει ο Παναθηναϊκός τα δικαιώματα και να μην τα διαχειριστεί ο ίδιος; Εμείς κοιτάζουμε το συμφέρον μας και να μπουν οι ομάδες στα σπίτια του κόσμου. Τώρα έχουμε έσοδα και καθόλου έξοδα. Εξάλλου, συχνά η δημόσια τηλεόραση υποβιβάζει τα παιχνίδια. Πρέπει να σε σέβονται για να τους σέβεσαι. Σκεφτόμαστε φυσικά τη λύση των εσωτερικών παραγωγών, όπως και την pay tv που είναι η εξέλιξη του μέλλοντος. Την τρέχουσα σεζόν δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα προδώσουμε τους συνεργάτες μας κι ας έρθει μεγάλη πρόταση από κάποιο κανάλι στα πλέι οφ. 

Για το βαθμό που επηρέασε οικονομικά η “εποχή του κορωνοϊού”:
Την πρώτη σεζόν δεν είχαμε καθόλου έσοδα, ούτε από τις ακαδημίες ούτε από διαρκείας και εισιτήρια. Ωστόσο πληρώσαμε κανονικά και έγκαιρα τις ομάδες και γι' αυτό αποκτήσαμε αξιοπιστία ώστε να πραγματοποιήσουμε τις φετινές κινήσεις. Ευτυχώς, βρήκαμε χορηγίες και ανταποκριθήκαμε αλλά στερηθήκαμε τη χαρά του γεμάτου γηπέδου. Φέτος τη βιώνουμε. Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί και που ο κόσμος μας γεμίζει τα γήπεδα. Γιατί οι άλλες ομάδες δεν το κάνουν. Είμαστε η μόνη ομάδα που γεμίζει τα γήπεδα εντός και εκτός έδρας. 

Για το πώς ονειρεύεται τον Παναθηναϊκό σε δύο χρόνια:
Καθημερινά τον ονειρεύομαι πρωταθλητή παντού. Δεν υπάρχει φορολογία στο όνειρο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Ο πρωτοπόρος, αφού όλα τα έχει κάνει πρώτος. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι μίζερα στο όνειρο. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει ο Παναθηναϊκός όσο ισχυρός ήταν την εποχή των πατεράδων μας. 

Για την ομάδα και τον αθλητή της χρονιάς στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό:
Ομάδα της χρονιάς σίγουρα είναι το μπάσκετ Γυναικών. Μας έφερε έναν τίτλο γλυκό, ειδικά με τον τρόπο που κατακτήθηκε. Ξεχωριστά για αθλητές και αθλήτριες δεν θέλω να μιλήσω. Καθένας που αγωνίζεται με το Τριφύλλι στην καρδιά, αξίζει να είναι αθλητής της χρονιάς. 

Για το θέμα του γηπέδου:
Θα επιλέξω να μην πω πολλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το γηπεδικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα και στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα του Βοτανικού, στις 10 Ιανουαρίου θα πούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τι δεν έχει γίνει και τι μπορεί να γίνει. Αρμόδια ώστε να αποφασίσει σχετικά είναι μόνο η Γενική Συνέλευση. 

Μαλακατές: «Πατήσαμε στην υγιή διετία Γιαννακόπουλου, ονειρεύομαι τον Παναθηναϊκό παντού πρωταθλητή»