MENU

Ο νεαρός πρωταθλητής στο σύνθετο τόξο εφήβων, έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα κόντρα στο σπουδαίο Βρετανό Haslam με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 141-141 αλλά τον νίκησε στο shot off, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς.

Προκρίθηκε στους «8» όπου αντιμετώπισε τον Δανό Fullerton από τον οποίο έχασε με 142 – 135, γεγονός που δεν μειώνει τη μεγάλη του επιτυχία, καθώς είναι στους οκτώ καλύτερους νέους αθλητές της Ευρώπης.

Ο Σπαταλάς, όμως, δεν ήταν μόνος του και οι εμφανίσεις και των υπολοίπων αθλητών έδειξε ότι η ελληνική τοξοβολία έχει λαμπρό μέλλον. Ο Αντώνης Χριστόπουλος στο Ολυμπιακό Τόξο στην κατηγορία των εφήβων, επικράτησε με 6-2 του Ουκρανού Kostyk και πέρασε στους «16» όπου έπεσε πάνω στον Ισραηλινό Kleiner από τον οποίο έχασε με 6-2 και κατετάγη στην 9η θέση.

Στο σύνθετο τόξο, σπουδαία μάχη έδωσε στην κατηγορία Νέων ανδρών ο Παντελεήμων Αναστασιάδης κι έχασε στο τέλος από τον Εσθονό Jaatma με 145-144, με αποτέλεσμα να πάρει και αυτός την 9η θέση. Ένατη θέση στις Νέες γυναίκες και για την Αλεξάνδρα Ζαϊμίδη που γνώρισε την ήττα από τη Βρετανίδα Mason με 143 – 130.

Στις νεάνιδες του Ολυμπιακού Τόξου, η Σοφία Θεοδώρα Χαλκιοπούλου – Δασκαλάκη γνώρισε την ήττα με 6-0 από την Βρετανίδα Piper και κατετάγη στην 21η θέση, ένα σκαλί πιο πάνω από την Μαρία Νασούλα που ηττήθηκε με 6-2 από τη Γαλλίδα Chambraud. H Δήμητρα Παπαδοπούλου γνώρισε την ήττα από τη Γερμανίδα Reisenweber με 6-2 και έμεινε στην 26η θέση.

Προπονητές της ομάδας είναι ο Αλέξανδρος Νασούλας και ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου, στους οποίους ανήκει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.

O Φίλιππος Σπαταλάς στους «8» του European Youth Cup Τοξοβολίας