MENU

Με αυτό οι αποστολείς του τρομοδέματος προσπάθησαν να αυξήσουν τις πιθανότητες να ανοιχτεί το φονικό πακέτο από τον δικαστικό λειτουργό και να εκραγεί στα χέρια του!

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο υποτιθέμενος καθηγητής ζητούσε τη βοήθεια του εφέτη για την εκπόνηση εργασίας, την οποία προετοίμαζαν οι φοιτητές του! Ωστόσο, ο εφέτης σώθηκε χάριν στο γεγονός ότι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται «καυτές» υποθέσεις (όπως αυτή του Noor 1) έχουν λάβει σαβείς οδηγείες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο δικαστικός λειτουργός πήγε στον υπολογιστή του, πληκτρολόγησε το όνομα του πανεπιστημιακού στο... Google και, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθηγητής με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας, ειδοποίησε την Αντιτρομοκρατική.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση θεωρούν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά «δουλεμένο» χτύπημα των τρομοκρατών, το οποίο μάλιστα είναι επιχειρησιακά αναβαθμισμένο σε σχέση με το παγιδευμένο «βιβλίο» που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Αθηνών, Ισιδώρα Πόγκα.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στο πανομοιότυπης συνδεσμολογίας «βιβλίο» που είχε σταλεί στην κυρία Πόγκα, δεν υπήρχε σημείωμα-παγίδα. Και στα δύο τρομοδέματα έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα που, ωστόσο, δεν ταυτίζονται με κανένα από αυτά τα οποία είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αποστολή του δεύτερου τρομοδέματος σε δικαστικό λειτουργό μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία έχει επισημάνει στους δικαστές που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, τους κινδύνους που ενδέχεται να διατρέξουν.

Να σημειωθεί, ότι αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές της πολύκροτης υπόθεσης του Noor 1.

πηγή: Espresso

Έτσι σώθηκε ο εφέτης του Noor 1 και δεν έσκασε η βόμβα στα χέρια του!