MENU

Μόλις μπήκε ο Σεπτέμβριος κι αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου για το τι συμβαίνει όπως ο γιός του Λουτσέσκου θα έλεγα ότι είναι ακόμη… Αύγουστος και καλοκαίρι. Χθες λοιπόν στις 32… Αυγούστου η ΑΕΚ έστειλε νωρίς νωρίς το μήνυμα της στους μνηστήρες της κούπας που από τις 5 Μαΐου βρίσκεται στην τροπαιοθήκη της. Αν θέλετε το πρωτάθλημα και νομίζετε ότι μπορείτε να της το πάρετε τότε ΕΛΑΤΕ! Δεν θα είναι καθόλου εύκολο και χθες το κατάλαβαν και οι τελευταίοι… ρομαντικοί.

Σε μια έδρα όπου πέρυσι και οι τρεις μαζί διεκδικητές μάζεψαν… ένα πόντο η ΑΕΚ πήρε χθες ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο. Μια νίκη που όσο κι αν είναι νωρίς είναι δεδομένο ότι θα μετρήσει πάρα πολύ στην μάχη του τίτλου. Στο δεύτερο πρωτάθλημα από το 1996 που ξεκινάει και τουλάχιστον τρεις ομάδες πιστεύουν και καλά κάνουν πως μπορούν να το διεκδικήσουν. Δεν έφτιαξαν όλα αλλά υπάρχει αυτή η ισορροπία τρόμου που ανέκαθεν ήταν η λύση στην Ελλάδα για να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Η κόκκινη χούντα εκεί ακριβώς στηρίχτηκε 20 χρόνια. Στο ότι κανείς δεν μπόρεσε ή δεν είχε διάθεση να κοντράρει ώστε να υπάρξει ισορροπία. Αποδείχτηκε πως όταν υπήρξε διάθεση για κόντρα το ξήλωμα ήταν δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Και ζούμε ήδη τα ευεργετικά του αποτελέσματα έστω και με τις παιδικές ασθένειες.

Το VAR είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο και μακάρι να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ηδη η ΑΕΚ αν υπήρχε VAR θα ήταν αυτή την στιγμή εφτά ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και με αγώνα… περισσότερο που θα έλεγε και μια ψυχή. Γιατί ήταν αναμενόμενο το ότι η πλευρά του ΠΑΟΚ θα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει να πει κάτι μετά το μαϊμού τρίποντο που της πρόσφερε ο θεατρίνος Πρίγιοβιτς που ξεγέλασε τον διαιτητή την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα όμως το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε στην Τρίπολη απλά θα επαληθεύονταν με την βοήθεια της τεχνολογίας σε αντίθεση με το πέναλτι του σεσημασμένου θεατρίνου Πρίγιοβιτς που μάλλον θα γινόταν κίτρινη κάρτα για θέατρο. Δεν θα μπω καν στην συζήτηση γιατί κατανοώ την ανάγκη να ειπωθεί κάτι από τους ανταγωνιστές ιδίως χθες που επηρεασμένοι κι από την μιζέρια που επικράτησε στα sosial media την Παρασκευή και μέχρι την… σέντρα περίμεναν οι καημένοι ότι η ΑΕΚ θα πετύχαινε στην Τρίπολη ότι και τα προηγούμενα… εφτά χρόνια και το 0-1 πόνεσε πολύ. Απλά να σημειώσω μια βασική διαφορά. Ο θεατρίνος Πρίγιοβιτς πέφτει πριν την επαφή κι ενω ο Παπαδόπουλος κάνει προσπάθεια να τον αποφύγει ενώ ο Μάνταλος έχει αποφύγει τον αμυντικό που βάζει το χέρι του στο πρόσωπο του αρχηγού και προκαλεί την πτώση του. Ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ξέρουν όλοι ότι το VAR είναι… αμείλικτο με τα χέρι γιατί ως γνωστόν το άθλημα παίζεται με τα πόδια και όταν βάζεις το χέρι στο πρόσωπο του άλλου είναι δύσκολο να πείσεις ότι πας για μπάλα αν δεν είσαι… τερματοφύλακας.

Αυτό το διπλό λοιπόν δεν ήρθε από την απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου που αφού πλέον τον κράζουν κι από τον ΠΑΟΚ πάει να πει πως κάνει κάτι καλά γιατί καμία ομάδα δεν χαίρεται όταν την σφυρίζει. Ηρθε γιατί η ΑΕΚ κατάφερε στο τέταρτο σερί ματς σε 9 μέρες τόσο νωρίς στη σεζόν και με σημαντικές απουσίες να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Εχοντας διατηρήσει την περυσινή της σκληράδα η πρωταθλήτρια βάζει σιγά σιγά και σε κάθε ματς και περισσότερο τα στοιχεία που θέλει ο νέος της προπονητής σε ότι αφορά το δημιουργικό παιχνίδι. Και μάλιστα έχοντας έξω με τραυματισμό βασικά εξαρτήματα της μηχανής όπως ο Μπογέ που έρχεται κι αυτός.

Χθες για ακόμη μια φορά Λιβάγια και Μάνταλος έκαναν την διαφορά, από κοντά κι ο Πόνσε που μαθαίνοντας σιγά σιγά το πως παίζει καταλαβαίνω γιατί ο Ουζουνίδης επέμενε και περίμενε τόσο πολύ κι ας είχαν ξεσηκωθεί οι… ειδικοί των στατιστικών. Ο προπονητής επιλέγει βλέποντας παίκτες και χαρακτηριστικά και όχι… νούμερα. Μην ξαναγράψω για τον… Περέιρα Ντίας. Ο Πόνσε είναι ο παίκτης που ταιριάζει άψογα με τους δύο και όταν έρθει και ο Μπογέ η τετράδα θα σκορπάει τρόμο. Σημειώστε το αυτό.

Οι δύο ήταν οι καλύτεροι, ο Πέτρος καθάρισε προσωπικά το ματς με το μοναδικό γκολ που ήταν όλο δικό του και το έβαλε και… ζαλισμένος αλλά όλη η ομάδα στάθηκε στο ύψος της. Δεν θα μπορούσε αλλιώς να κάνει ο Αστέρας την πρώτη του ευκαιρία στο 88 κι αυτή από λάθος των Λόπεζ και Χουλτ, ο πρώτος δεν έπρεπε να δώσει κι ο άλλος να… χάσει, ενώ η ΑΕΚ είχε ήδη μέσα στην Τρίπολη ένα γκολ, δύο δεκάρια κι άλλες δύο καλές ευκαιρίες. Μιλάμε για μια ομάδα που την προηγούμενη εβδομάδα την είδαμε να κυριαρχεί μέσα στην Τούμπα για τουλάχιστον 20 λεπτά με συνεχείς επιθέσεις και ευκαιρίες ενώ χθες στην έδρα της έκανε μία κι αυτή από λάθος. Αυτό είναι το αμέσως πιο ευχάριστο για την πρωταθλήτρια μετά τους τρεις βαθμούς. Η διακοπή είναι ότι πρέπει για τα κουρασμένα παιδιά μας. Ανυπομονούμε για την επιστροφή. Που πρώτα ο Θεός θα είναι και περισσότερα.

Υ.Γ: Αυτοί που αναφέρθηκαν ονομαστικά στον διαιτητή Παπαδόπουλο, τον Σαραϊδάρη τον γνωρίζουν; Διακρίνω ένα πρόβλημα συντονισμού παίδες.

Αν θέλετε και νομίζετε ότι μπορείτε ΕΛΑΤΕ να το πάρετε!