MENU

Από αλλού το περίμεναν στον ΠΑΟΚ (Άγγελος) από αλλού τους βρήκε (Βρύζας). Η παραίτηση του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, τάραξε τα νερά, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη κουβέντα για ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει μια μεγάλη φθορά της τελευταίας 7ετίας, αλλά και εκτίμηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το sdna επιχειρεί να ανακαλύψει μέσα από...αστικούς μύθους που φτάνει η δική του ευθύνη και γιατί έφτασε να παραδώσει για δεύτερη φορά την παραίτησή του στον Ιβάν Σαββίδη.

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας «μισεί» τον Άγγελο Αναστασιάδη

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ζήσης Βρύζας και προ Σαββίδη θεωρούσε ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ο Άγγελος Αναστασιάδης θα μπορούσε να συμβάλλει στην διατήρηση μια αξιοπρεπούς τροχιάς κάτω από οικονομική μεγάλη στενότητα. Μια συνάντησή τους τον Μάιο του 2012 τον έκανε να αναθεωρήσει, καθώς δεν διαπίστωσε ότι ο Άγγελος είχε διορθώσει στο πέρασμα των χρόνων όλα τα "κουσούρια" που έβγαλε στις προηγούμενες θητείες του στον ΠΑΟΚ. Δεν τον αντιπαθεί, δεν τον πολυπιστεύει, προσπάθησε να συνεργαστεί.

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας απογοητεύτηκε από την συμπεριφορά Σαββίδη

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ζήσης Βρύζας αποκαλεί τον μεγαλομέτοχο "ψυχούλα" που δίνει τα πάντα στους συνεργάτες του αν τον πείσουν. Και όλη αυτή την τριετία προσπαθούσε να τον πείσει για ένα άλλο μοντέλο συνεργασίας, αφού υπήρχε η εμπιστοσύνη.

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας έπαιξε «παιχνίδι» με τους Σαχπατζίδη-Φλωρίδη για να φύγει ο Ζαγοράκης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι σχέσεις Ζαγοράκη-Βρύζα είχαν χαλάσει έναν χρόνο περίπου πριν και υπήρχαν άνθρωποι στα περιβάλλοντα και των δυο που τη διόγκωσαν. Με πρωτοβουλία του Ζαγοράκη και του ίδιου του Βρύζα (που αρνήθηκε πρόταση του Παναθηναϊκού) και παρότι οι παρεξηγήσεις δεν λύθηκαν σε βάθος, ο Βρύζας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την εξέλιξη των συζητήσεων με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. Είχε πεισθεί από τον Σαχπατζίδη ότι το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό, από το δεδομένο ότι ο φυλακισμένος πια επιχειρηματίας είχε εμπράκτως δείξει μια φερεγγυότητα απέναντι στον ΠΑΟΚ, πληρώνοντας "εξωθεσμικά" μέρος των μεταγραφών. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι εξελίξεις εκείνου του καλοκαιριού επίσπευσαν την έξοδο Ζαγοράκη, που πλήρωνε την ανάλογη φθορά μετά από μια πενταετία περίπου στον προεδρικό θώκο μιας ομάδας χωρίς πόρους και η στάση του Βρύζα ως "αντίπαλο δέος" διευκόλυνε την διαδοχή.

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας έκλεισε τον Σάντος και ο Ιβάν του έφερε τον Άγγελο

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Βρύζας προχώρησε τις συζητήσεις με τον Φερνάντο Σάντος εν γνώσει του ιδιοκτήτη και μέχρι το σημείο που ο Πορτογάλος τεχνικός ήξερε ότι χρειάζεται τελική έγκριση για την οριστική συμφωνία. Η απόφαση πάρθηκε από τον ιδιοκτήτη μεταξύ Σάντος, Γ.Χ. Γεωργιάδη (στην περίπτωση που άκουγε την κυρίαρχη γνώμη ανάμεσα στους παίκτες) και Άγγελου, που του συστήθηκε από κάποιους ως καλή λύση στο συλλαλητήριο των οπαδών. 

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας είναι υπεύθυνος για την αποτυχία των τριών χρόνων

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ζήσης Βρύζας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι καμία εισήγησή του στο θέμα των προπονητών δεν είχε αποτέλεσμα. Ήθελε τον Πασιέντσια, ήρθε ο Στέφενς, ήθελε Σάντος και ήρθε ο Άγγελος. Με όλους προσπάθησε να συνεργαστεί, από επαγγελματική ευσυνειδησία, αλλά όχι από καρδιάς. Στο κομμάτι των μεταγραφών, συνεργάστηκε με τον Τσιστιακόφ τον πρώτο 1,5 χρόνο, ενώ στη συνέχεια με τον Άναστασιάδη.

ΜΥΘΟΣ: Ο Βρύζας «έφαγε» τον Μπόλονι για να φέρει το Δώνη

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Βρύζας "τελείωσε" τον Μπόλονι γιατί τον θεωρούσε ανεπαρκή προπονητή, χωρίς "φλόγα" διάκρισης και δεν είχε κλεισμένο τον διάδοχό του. Προσπάθησε να το κάνει "βελούδινα" κάνοντάς του πρόταση μείωσης στο συμβόλαιο και στο διαθέσιμο μπάτζετ, κι όταν είδε ότι ακόμη κι έτσι ο Ρουμάνος θα έμενε, τον απέλυσε. Μέχρι εκείνο το σημείο ανέχθηκε τις δημόσιες ειρωνείες του Μπόλονι για τις μεταγραφές ("θα ανάψουμε ένα κερί και θα προσευχηθούμε για να έρθουν παίκτες"), την ανασφάλεια που προκάλεσε μόνος του ο Ρουμάνος αποκαλύπτοντας πρόταση από την Σαουδική Αραβία, τα παράπονα όλων των παικτών για τις καθυστερήσεις έναρξης προπονήσεων, για το πρόγραμμα προπόνησης χωρίς ζέσταμα και για τη γενική συμπεριφορά του προπονητή στα αποδυτήρια. 

ΜΥΘΟΣ: Ο Βρύζας «έφαγε» τον Γκαρσία

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Βρύζας καταρχήν έπεισε τον Γκαρσία το 2008 να ξαναφορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια σε μια εποχή που ο Ουρουγουανός σκεφτόταν να τα "κρεμάσει" πρόωρα. Και μάλιστα ως απόδειξη εμπιστοσύνης του ΠΑΟΚ του πρόσφερε διετές συμβόλαιο και όχι ενός έτους όπως ζητούσε ο ποδοσφαιριστής. Ο Βρύζας προσπάθησε -και πέτυχε- να αλλάξει την άποψη του Σάντος για τη χρησιμότητα του Γκαρσία στο ρόστερ το 2009. Ο Βρύζας απέλυσε τον Μπερέτα, λίγες μέρες αφού τον προσέλαβε, συζητώντας -κυρίως- με τον Γκαρσία. Τέλος, ο Βρύζας προσπάθησε να συμβιβάσει τον Δώνη με τον Πάμπλο και να κατευνάσει τον Ιβαν Σαββίδη, ενώ μετά τη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία προσπάθησε να κάνει δελεαστικότερη την οικονομική πρόταση στον Γκαρσία για να παραμείνει στο προπονητικό τιμ.

ΜΥΘΟΣ: Οι οπαδοί «μισούν» τον Βρύζα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένα μέρος των οπαδών "μισεί" τον Βρύζα που ξέρει μέσα από φήμες. Γιατί ο ίδιος δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του, δεν απάντησε στις φήμες που διαρρέονταν την "ψυχροπολεμική" περίοδο με τον Ζαγοράκη και οι άνθρωποι που το έκαναν εξ' ονόματός του, το έκαναν άγαρμπα. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για την εικόνα του, όσο ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά του. Γιατί έχει κάνει λάθη σε μεταγραφές ειδικά σ΄ εκείνες που δεν εξήγησε ποτέ πειστικά την ανάγκη τους (Νίνης, Σπυρόπουλος, Φιλομένο, Σαβίνι μερικά παραδείγματα). Ο Βρύζας φταίει γιατί παρεξήγησε την καλή συνεργασία με ατζέντηδες που εκμεταλλεύτηκαν τις προτάσεις του ΠΑΟΚ για ίδιον όφελος και φταίει γιατί δεν έδειξε ποτέ πόσο δυνατά χτυπάει....τραπέζια. Μεγάλη μερίδα οπαδών θεωρεί το Βρύζα πολύ "light" ως Πρόεδρο, πολύ...Ευρωπαίο και δικτυωμένο με ατζέντηδες ως τεχνικό διευθυντή και πολύ άβουλο ως στέλεχος σε επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη. 

Η πραγματικότητα όσων τον γνωρίζουν είναι διαφορετική, αλλά του χρεώνουν την ευθύνη του ότι άφησε όλα τα παραπάνω να του φθείρουν την εικόνα. 

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας έχει «παρεάκι»

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ζήσης Βρύζας έχει αφήσει σε καίριες θέσεις δίπλα του ανθρώπους που τον πολέμησαν δημόσια και ιδιωτικά, του έφθειραν την εικόνα και τον σπίλωσαν. Αρκετά παραδείγματα από ανθρώπους του Θόδωρου Ζαγοράκη που είτε τους διατήρησε, είτε τους επανέφερε, ως πρόεδρος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έχει αφήσει και ανθρώπους δυσαρεστημένους και σε απόσταση που τον στήριξαν δημόσια κι ιδιωτικά, επειδή θεωρεί ότι το έκαναν αυθαίρετα και με δική τους πρωτοβουλία τον εξέθεσαν. Τέλος, έχει 3-4 ανθρώπους που εκτιμά και συμβουλεύεται που δεν έχουν ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

ΜΥΘΟΣ: Ο Ζήσης Βρύζας «δε θέλει να χάσει το μεροκάματο»

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Βρύζας είναι από τους πλούσιους ποδοσφαιριστές, με καλά συμβόλαια κυρίως στην Ιταλία και τα χρήματά του έχουν επενδυθεί. Ως πρόεδρος αντιμετώπισε πρόβλημα με δεσμεύσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, όμως η διαβίωσή του είναι άνετη και εξασφαλισμένη, ανεξάρτητα με το μισθό του στον ΠΑΟΚ. 

ΜΥΘΟΣ: Ζήσης Βρύζας και Θοδωρής Ζαγοράκης είναι «σκοτωμένοι»

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν έχουν την αδερφική σχέση που διατυμπάνιζαν ως το 2010, δεν έχουν την εχθρική διάθεση που τους προκάλεσαν οι αυλοκόλακες την περίοδο 2010-2012. Έχουν μια τυπική σχέση, συνομιλούν αν βρεθούν μαζί, "έσφιξαν τα λουριά" σ΄εκείνους που μιλούσαν αντ' αυτών και σε κάθε ευκαιρία (π.χ. Ευρωεκλογές) ο Βρύζας έβρισκε κάτι καλό να πει για να στηρίξει τον παλιό του φίλο. Είναι και οι δυο εγωιστές και διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά είναι και μάλλον μετανιωμένοι για πολλά από αυτά που είπαν στη δύσκολη περίοδο της σχέσης τους.

Μύθοι και αλήθειες για τον Ζήση Βρύζα