MENU

O ΠΑΟΚ ξέρει. Οι οπαδοί του ξέρουν. Ο Ιβάν Σαββίδης ξέρει. Γνωρίζουν πως είναι να βρίσκεσαι στη θέση του μικρού Ντάνιελ που ανυπομονούσε να φορέσει τα αθλητικά, καινούργια παπούτσια του. Πως είναι να βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους που έχουν κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα, ξεκινώντας ίσως από μειονεκτική θέση, όπως πολλά από τα παιδιά που γέμισαν το αθλητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία.

Η επομένη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα έχει έτσι κι αλλιώς ευχάριστο κλίμα στο προπονητικό κέντρο. Χρόνος για ρεπό, ενόψει του αγώνα με τον Πανθρακικό δεν υπήρχε, όμως το χαλάρωμα των παικτών του ΠΑΟΚ είχε guest star. Τους σπουδαιότερους guest star που θα μπορούσαν να υπάρχουν, δώδεκα παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Δώδεκα προσφυγόπουλα, των οποίων οι γονείς εγκατέλειψαν τις πατρίδες και αναζητούν ακόμα μια καλύτερη ζωή.

Καθένα από τα δώδεκα παιδιά, μπορεί να καταλήξει σε διαφορετική χώρα και να φτιάξει ένα μέλλον μακριά από τον αθλητισμό για τον εαυτό του. Όλα, όμως, θα έχουν να θυμούνται αυτή τη μέρα. Επιβιβάστηκαν στο πούλμαν μαζί με τους γονείς τους, βρέθηκαν στα αποδυτήρια στη Νέα Μεσημβρία, φόρεσαν την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, τα καινούργια τους παπούτσια και ξεχύθηκαν τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο. Το καθένα από τα παιδιά, βρήκε το δικό του είδωλο να προσκολληθεί. Άλλα έπαιζαν με τον Γιώργο Τζαβέλλα, άλλα κοιτούσαν με θαυμασμό τον Γκάρι Ροντρίγκεζ και άλλα έφτιαχναν μικρές παρέες και διασκέδαζαν με την ψυχή τους.

Κάθε διαφορετική οντότητα μέσα στον ΠΑΟΚ ξέρει και η ανώνυμη εταιρία μπορεί και πραγματοποιεί. Έχει αναλάβει δράση υπέρ των προσφύγων και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος S.P.I.N. δημιούργησε μια μέρα αναμνήσεων για τα παιδιά των προσφύγων. Κάθε παιδί θα ακολουθήσει το δρόμο, αλλά κάθε παιδί θα τρέχει στη γειτονιά με τα παπούτσια που πήρε δώρο, θα τα επιδεικνύει γεμάτο περηφάνεια και θα κρατήσει στην ντουλάπα του τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κυριότερα, θα κρατήσει στην καρδιά του όσα έζησε. Κι επειδή κάθε εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, στο φωτορεπορτάζ υπάρχει… κείμενο 3.000 λέξεων. Ιστορία γράφει κάθε νίκη. Και συνήθως τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία τις γράφουν οι νίκες που δεν δίνουν τρεις βαθμούς!

Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ! (pics)