MENU

Στο γραφικό γηπεδάκι του «Μπουτάρκε» που χωράει μετά βίας 11.454 ψυχές αποτελεί το soundrack που ανεβάζει το κέφι στα ύψη. Ο ρυθμός πάει στο περίφημο hit των Gipsy Kings «Djobi, Djoba» που χάλασε κόσμο στα 80’s και δεν λείπει ποτέ από κάθε λάτιν πάρτι (ειδικά σε περίοδο καρναβαλιού) που σέβεται τον εαυτό του.

Άλλωστε το επώνυμο του Δημήτρη Σιόβα βοηθάει τα μέγιστα για να γίνει ομοιοκαταληξία και να ταιριάξει η ρίμα. Από το τραγούδι δεν λείπει κανείς: «Siovi, Siova cada dia te quiero mas», που στα ελληνικά μπορεί να ερμηνευτεί ως: «Σιοβί, Σιοβά κάθε μέρα σε αγαπώ όλο και περισσότερο»!

Στην μπουτίκ της Λεγκανές κυκλοφόρησε εσχάτως ένα μπλουζάκι που κάνει θραύση. Στην μέση το περίγραμμα του προσώπου του Έλληνα αμυντικού, με trademark το κλασικό του μούσι και το ίδιο σύνθημα γραμμένο πάνω: «Siovi, Siova cada dia te quiero mas»!

https://t.co/kLtwu4z7wD

Ο Δραμινός στόπερ που το καλοκαίρι επέστρεψε για τα καλά στο προάστιο της Μαδρίτης μετά από τον πετυχημένο περσινό εξάμηνο δανεισμό είναι πια ένας λαϊκός ήρωας, ένα ίνδαλμα, ένας ροκ σταρ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι φέτος ο κορυφαίος αμυντικός της Primera Division; Απίστευτο κι όμως ελληνικό…

Ο Άσιερ Γκαριτάνο έχει χτίσει ένα αδιαπέραστο αμυντικό τείχος στην Λεγκανές που διάγει μόλις την δεύτερη σεζόν της στην Primera Division. Συνήθως λένε πως η δεύτερη σεζόν της επιβεβαίωσης είναι απείρως δυσκολότερη από την πρώτη της άγνοιας κινδύνου, όμως στην περίπτωση μας ο κανόνας βρίσκει την εξαίρεση του. Με τρία γκολ παθητικό (μετά από 9 αγωνιστικές) η Λεγκανές έχει την κορυφαία αμυντική επίδοση μαζί με την Μπαρτσελόνα!

Υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο. Ο Δημήτρης Σιόβας που έχασε τα πρώτα παιχνίδια λόγω τραυματισμού, «τρέχει» ένα αδιανότητο ρεκόρ. Στα 6 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος (όλα 90λεπτα) απέναντι σε Εϊμπάρ, Χιρόνα, Λας Πάλμας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάλαγα, Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει δει την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται μόλις μία φορά, κάτι ασύλληπτο για ομάδα του επιπέδου της Λεγκανές, που φέτος βάζει πλώρη για ευρωπαϊκή έξοδο!

Υπάρχει και κάτι ακόμα, ακόμα καλύτερο. Σύμφωνα με το απολύτως αξιόπιστο μετρικό σύστημα αξιολόγησης της ιστοσελίδας Whoscored.com, ο Δημήτρης Σιόβας με μέσο όρο απόδοσης 7,42 είναι βάση αριθμών ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός μέχρι στιγμής της φετινής Primera Division και ο 14ος κορυφαίος παίκτης της, πίσω από ιερά τέρατα όπως ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λουίς Σουάρες και παίκτες εκπληκτικά φορμαρισμένους φέτος όπως οι Γκονζάλο Γκέδες, Σιμόνε Τζάτζα, Σαούλ Νίγεθ! Πραγματικά εκπληκτικό!

Τα νούμερα του Έλληνα αμυντικού είναι πραγματικά εκπληκτικά. Για μία ομάδα που αμύνεται «βαθιά» και συνηθίζει να παίζει reactive ποδόσφαιρο, ο Σιόβας έχει κολλήσει ιδανικά. Είναι στην πρώτη δεκάδα σε κλεψίματα (2,3 ανά παιχνίδι) και απομακρύνσεις / επεμβάσεις (5,7), αλλά και στις εναέριες κερδισμένες μονομαχίες (4) που πάντα αποτελούσε το φόρτε του. Με λίγα λόγια; Τα κάνει όλα και συμφέρει!

Το καλοκαίρι τα λεφτά που επένδυσε η Λεγκανές πάνω του έμοιαζαν εξωπραγματικά. Ο Ολυμπιακός πήρε 2,7 εκατομμύρια ευρώ και ο Δραμινός στόπερ 4 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια συμβολαίου. Ωστόσο, οι Ισπανοί κάτι είχαν δει. Κάτι ήξεραν. Μακριά από το τοξικό ελληνικό περιβάλλον, ο Σιόβας κάνει σεζόν καριέρας σε μία ομάδα που λες και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του…

Καλά η Ελλάδα πρόβλημα στους στόπερ δεν είχε ποτέ. Μήπως όμως με τον τραυματισμό του Κώστα Μανωλά ήρθε η ώρα για τον Μίχαελ Σκίμπε να ρίξει κάνα βλέφαρο προς Ισπανία μεριά; Ακόμα κι αν δεν τον ψήσει ο Σιόβας, σίγουρα θα περάσει καλά από το διασκευασμένο τραγούδι των Gipsy Kings…

Ο Σιόβας τρελαίνει κόσμο στην Ισπανία!