MENU

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας (66% - 34%) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να βάλει «δύσκολα» στην Αϊντχόβεν. Απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ολλανδών οι παίκτες του Λουίς Φαν Χάαλ τα βρήκαν σκούρα. Και αυτήν τη φορά μπορεί να μην ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» στις εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ», αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων έφυγαν προς τα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι έπρεπε να εμφανιστούν διαφορετικοί στο δεύτερο μέρος. Ακόμα και έτσι, βέβαια, η Γιουνάιτεντ έγινε απειλητική σε δύο περιπτώσεις. Ο Σνάιντερλιν, όμως, δεν κατάφερε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση και στην καλύτερη φάση της Γιουνάιτεντ ο Μαρσιάλ νικήθηκε από τον Ζετ. Και η Αϊντχόβεν, όμως, είχε την στιγμή της με τον Ντε Χέα να σταματάει τον Χέντριξ.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ πρέπει να... άφησε τα λαρύγγια του στα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ», διότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Γιουνάιτεντ μπήκαν με... γκάζια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν με τον Σνάιντερλιν και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε ο Λίνγκαρντ με κεφαλιά να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Ζετ σταμάτησε στη συνέχεια τον Ντεπάι και ο Φαν Χάαλ αντικατέστησε τον Ολλανδό και τον Σβάινσταϊγκερ με τους Γιανγκ και Φελαϊνί, προκειμένου να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική. Στο 73' ήρθε η κορυφαία ευκαιρία της Γιουνάιτεντ. Ο Γιανγκ βρήκε τον Λίνγκαρντ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αυτός σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Αυτή η φάση σαν να «πάγωσε» το «Θέατρο των Ονείρων» και να έδωσε κουράγιο στην Αϊντχόβεν, η οποία ισορρόπησε κάπως το ματς και κατάφερε να βρει από την περιοχή της. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη επικίνδυνη φάση και το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα και τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να αποδοκιμάζουν άγρια τον Φαν Χάαλ και τους ποδοσφαιριστές του.

Την τελευταία αγωνιστική η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία και η Αϊντχόβεν θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ολλανδία. Το «δυσάρεστο» για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι πως σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αϊντχόβεν μένουν εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι στο ματς της Ολλανδίας ηττήθηκαν (2-1).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ρόχο, Σμόλινγκ, Νταρμιάν (86' Μάτα), Μπλιντ, Σνάιντερλιν, Σβαϊνστάιγκερ (58' Φελαϊνί), Λίνγκαρντ, Ντεπάι (59' Γιανγκ), Μαρσιάλ, Ρούνεϊ
Αϊντχόφεν: Ζετ, Μορένο, Αρίας, Μπρούμα, Μπρένετ, Χέντριξ (60' Μιρίν), Πρόπερ, Γκουαρδάδο, Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ (18' Περέιρα), Λοκαντία
Η βαθμολογία του β' ομίλου
1. Βόλφσμπουργκ 9
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8
3. Αϊντχόβεν 7
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4
(Μη)δεν μπορούν τα παλικάρια!