MENU

Μόνο που η ΑΕΚ έχει μάτι που γυαλίζει. Σαν της τίγρης. Και δεν υπέκυψε όπως θα ήλπιζε ο Λαμπρόπουλος και όσοι τον όρισαν να κάνει ό,τι έκανε. Μια ακόμα μοναδική παράσταση ενός διαιτητή. Μια ακόμα ξεφτίλα ενός άντρα που βάζει διαιτητική στολή. 

Και κάπως έτσι το 0-1 έγινε από ένα ανύπαρκτο φάουλ 1-1… Και το πιθανό 1-2 να μην μάθουμε ποτέ αν θα μπορούσε να συμβεί. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση των φάσεων. Όσοι θέλετε να δείτε μερικά απ’ τα καλύτερα του Λαμπρόπουλου θα τα βρείτε εδώ στο βίντεο που μόνο το SDNA έφτιαξε. Όσοι είδαν ολόκληρο το παιχνίδι δεν χρειάζονται επανάληψη. Ειδικά αν έχουν φάει μπορεί και να ξεράσουν.

Αλλά να ξέρουν πως τα ψέματα τελείωσαν. Μαζί και η ομερτά. Τώρα ό,τι συμβαίνει θα βγαίνει στον αέρα. Κλείνει η παρένθεση για τα του οίκου μας.

Η υπόθεση πρόκριση δεν τελείωσε. Ίσως να είχε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η ΑΕΚ αν το 2004 ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε χάρη στις εξαιρετικές σχέσεις του Κόκκαλη με το κράτος, το γήπεδο από τη Φιλαδέλφεια και το… μετέφερε στο Καραϊσκάκη. Τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν καμίνι και η ΑΕΚ μια ουδέτερη έδρα. Οπότε, με δεδομένη και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί.

Δεν γίνεται να μην κάνει ευκαιρία στο ΟΑΚΑ. Όπως δε γίνεται και να ξανακατεβάσει τέτοια 11άδα ο Περέιρα. Μάλλον κανείς δεν του εξήγησε τη διαφορά ανάμεσα στην ΑΕΚ, θεωρώντας πως είναι μια ομάδα Β’ Εθνικής, και στον Εργοτέλη κι ο Πορτογάλος κράτησε τους βασικούς για το ματς πρωταθλήματος. 

Η ουσία είναι ότι ο Λαμπρόπουλος τα έδωσε όλα κι έμεινε στον άσο. Διότι δεν είχε συμπαραστάτες πέραν του βοηθού που έκοψε τον Αραβίδη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν κομμένοι στη μέση, υποτίμησαν την ΑΕΚ και όταν κατάλαβαν τι πήγε να γίνει, ήταν αργά γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν πιστέψει πως μόνο αν έπιανε κανένα σουτ βολέ ο Λαμπρόπουλος σαν αυτό του Ζιντάν στον τελικό της Γλασκώβης θα μπορούσαν να χάσουν.

Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια λοιπόν. Όχι στον πίνακα. Αλλά στα μάτια όλης της Ελλάδας.

Όταν η ξεφτίλα δεν έχει όριο…