MENU

Την τρέχουσα χρονιά είναι η αλήθεια ότι εμπεδώνουμε καλύτερα το "δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς". Και καθώς ο λόγος μας αφορά στον Ολυμπιακό, τα παραδείγματα με την Δόξα Λευκάδας και τον Κολοσσό είναι τρανά. Στην Λευκάδα η τύχη χαμογέλασε για μία ακόμη φορά στους πρωταθλητές Ελλάδος. Οι νεοφώτιστοι είχαν το ματς στα χέρια τους, αλλά δύο τρίποντες "βόμβες" του Γκριν στέρησαν από το μπάσκετ την μεγαλύτερη έκπληξη της τελευταίας δεκαετίας. Στο ΣΕΦ με τον Κολοσσό στο 37' το ματς ήταν ισόπαλο. Μία κακή επίθεση των Ροδιτών αποτέλεσε την αρχή, ώστε ο Ολυμπιακός να μην την πατήσει στα υπόλοιπα τρία λεπτά.

Αυτά τα δύο παιχνίδια τα συνδέουμε με το σημερινό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Εννοείται ότι οι Καταλανοί δεν είναι Δόξα Λευκάδας ή Κολοσσός. Την ίδια ώρα, όμως, και ο Ολυμπιακός, που εμφανίζεται στα θεωρητικά εύκολα ματς της Α1 δεν είναι ίδιος με εκείνον, που πατάει τα παρκέ της Ευρωλίγκας. Ο βαθμός συγκέντρωσης ανάμεσα στις δύο καταστάσεις είναι η μέρα με τη νύχτα.

Το θέμα, όμως, είναι και ποια Μπαρτσελόνα είχε να αντιμετωπίσει σήμερα ο Ολυμπιακός. Μία Μπαρτσελόνα, που δεν είχε Ναβάρο, δεν είχε Ντόελμαν, δεν είχε Ρίμπας, δεν είχε Λαουάλ, δεν είχε και Κλαβέρ.

Ε, λοιπόν, αν δεν κερδίσεις αυτή την Μπαρτσελόνα στο γήπεδο σου, ποια θα κερδίσεις; Ναι, τα είπαμε. Οι Ισπανοί δεν είναι Δόξα ή Κολοσσός. Είναι τεράστια ομάδα με τεράστιο ειδικό βάρος. Αλλά και ο Ολυμπιακός τι είναι; Δεν είναι τεράστια ομάδα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε για καμμιά μεγάλη επιτυχία των "ερυθρόλευκων", αλλά για μία αυτονόητη νίκη. Για μία νίκη, που έπρεπε να την πάρουν οι Πειραιώτες για πολλούς και διάφορους λόγους. Για να μην πάνε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, για να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση, για να ξεχαστεί το θέμα με τον Γκριν, για, για, για...

Αυτό, πάντως, που δεν ξεχνιέται είναι το κεφάλαιο Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικάνος σέντερ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να λέει ότι "ψάχνετε να βρείτε κάτι να γράψετε. Θα παίξει στο επόμενο. Είναι δική μου απόφαση να μην παίξει ο Γιανγκ".

Οπως έχουμε αναφέρει επανειλλημένως, ο Ολυμπιακός περιμένει από τον Γιανγκ να δείξει πολλά πράγματα από αυτά, που μπορεί να δείξει, κάπου μέσα στον Δεκέμβρη. Η ουσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα όσο ο Αμερικάνος δεν μπορεί να προσφέρει. Δεν το είδαμε αυτό τόσο στο παιχνιδι με την Μπαρτσελόνα, όσο σε άλλα ματς. Την ίδια ώρα, πάντως, οι Πειραιώτες κάνουν τον σταυρό τους, που ο Κεμ Μπιρτς κάνει "παπάδες". Ο Καναδός έχει μπει για τα καλά στα παπούτσια του Οθέλο Χάντερ και μάλλον δεν θα αργήσει η ώρα, που η ΚΑΕ θα ανακοινώσει την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Είναι μονόδρομος κάτι τέτοιο τώρα μάλιστα, που είναι αρχή της συνεργασίας τους. Λέτε να έχει γίνει ήδη κάτι και να μην το γνωρίζουμε; Ποιος ξέρει...

Αν δεν κέρδιζε αυτή την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός, ποια θα κέρδιζε;