MENU

Από την αφετηρία... αποκλεισμού με το 1-3 και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, έως την ενίσχυση ενόψει του δεύτερου γύρου του Top-16 και τον «καταλύτη» Έλιοτ Ουίλιαμς, στην πρόκριση στα πλέι οφ, όπου υπάρχει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα στο δρόμο για το Final-4.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: Δίχως αμφιβολία ο Έλιοτ Ουίλιαμς είναι η μεταγραφή που άλλαξε προς το καλύτερο τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ ήρθε από τις ΗΠΑ με τα διαπιστευτήρια του πρώτου σκόρερ του NBDL και ανέλαβε άμεσα ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με σπουδαία συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας στο δεύτερο μισό του Top-16. Σε επτά συμμετοχές ο Ουίλιαμς έχει 14,4π., όντας η πλέον αξιόπιστη επιθετική λύση και ιδίως όταν η μπάλα... καίει.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: Για να πας μακριά στην Euroleague χρειάζονται «σταθερές» και ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπου μπορεί να στηριχθεί για να προχωρήσει. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι σημείο αναφοράς επιθετικά στη ρακέτα (12,9π., 4,2ριμπ. στο Top-16), ενώ κομβικός είναι όπως πάντα ο Τζέιμς Γκιστ (10,9π., 4,6ριμπ.). Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον «εγκέφαλο», Νικ Καλάθη (8,6π., 6,1ασ.) και τον αρχηγό, Δημήτρη Διαμαντίδη, που πάντα έχει πολυεπίπεδη προσφορά πέραν των αριθμών (7π., 3,8ασ.).

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Πριν το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως στις 17/3 έφτασε η ώρα για «πράσινη» επικράτηση! Ο Διαμαντίδης ηγήθηκε, ο Ουίλιαμς αποτέλεσε ιδανικό συμπαραστάτη και στο φινάλε ένα σερί 10-0 έδωσε στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη (84-79). Μάλιστα για ένα σουτ στο τέλος χάθηκε και η κάλυψη της διαφοράς, που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τα δύο παιχνίδια με την Νταρουσάφακα κατέληξαν σε... ελληνικά χέρια, μετά από ισάριθμα θρίλερ! Στο ΟΑΚΑ το 82-79 ήταν μία από τις πλέον κομβικές νίκες του Παναθηναϊκού στο Top-16, καθώς είχε προηγηθεί το αρνητικό ξεκίνημα (1-3) και η νίκη ήταν αναγκαία συνθήκη. Οι... ενισχύσεις δεν είχαν έρθει ακόμα, επιπλέον ο Διαμαντίδης ήταν νοκ-άουτ, όμως οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκαναν αυτό που έπρεπε στο τέλος για να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες.

Στην Πόλη έγινε άλλο ένα θρίλερ, με τον Ουίλιαμς να ανατρέπει σχεδόν μόνος του την κατάσταση, αφού με ένα τρίποντο, ένα ριμπάουντ και ψυχραιμία από τις βολές (2/2) έγραψε το 84-86, που έμελλε να φέρει τους «πράσινους» αγκαλιά με την πρόκριση.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΗΝΙΚΑ: Η Φενερμπαχτσέ ήρθε στο ΟΑΚΑ στις 25/2 ως αήττητη (7-0), με τον Παναθηναϊκό όμως να αναγκάζει τον αγαπημένο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πρώτη του ήττα στο Top-16 (76-71). Ο «Ζοτς» αποθεώθηκε πριν το παιχνίδι, όμως στο παρκέ «μίλησε» μεταξύ άλλων η κλάση του Ουίλιαμς, ο οποίος στο ντεμπούτο του στην Euroleague έδωσε... δείγμα αυτών που ακολούθησαν (14π.).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το ματς με την Τσεντεβίτα ήταν γιορτή για τον Παναθηναϊκό, καθώς σφράγισε την πρόκριση στα πλέι οφ, ωστόσο η βραδιά ήταν γιορτινή πολύ περισσότερο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος τιμήθηκε από την Euroleague ως «Legend» για την προσφορά του. Η στιγμή της βράβευσης δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη σήκωσε όλο το ΟΑΚΑ στο... πόδι, με μοναδικές στιγμές αποθέωσης για τον αρχηγό.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Στο δεύτερο μισό του Top-16 οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν αυτό που άρχισαν με τις τρεις σερί νίκες από την 5η ως την 7η αγωνιστική (με νίκες απέναντι σε Νταρουσάφακα, Τσεντεβίτα, Εφές), έχοντας ενισχυθεί σημαντικά με τρεις προσθήκες και χωρίς κάποια αποχώρηση. Μαρκίζ Χέινς, Έλιοτ Ουίλιαμς και Βινς Χάντερ ήρθαν προς ενίσχυση της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη για να προκριθεί στα πλέι οφ με ρεκόρ 9-5, μέσω της τρίτης θέσης του Ε' ομίλου του Top-16.

ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο Top-16 ήταν το χειρότερο δυνατό, καθώς στο πρώτο «καρέ» αγώνων είχε αρνητικό ρεκόρ (1-3), με ήττες σε Πόλη (Φενέρ) και Κράσνονταρ (Λοκομοτίβ), μία πολύ δύσκολη νίκη επί της Μάλαγα με κακή εικόνα αλλά και την οδυνηρή ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ερυθρό Αστέρα, η οποία όμως αποτέλεσε την αφορμή για αλλαγή πλεύσης και ενίσχυσης για τη συνέχεια, ώστε να έρθει εν τέλει η πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στο Top-16:

Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός 82-75

Παναθηναϊκός-Μάλαγα 68-66

Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 63-74

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παναθηναϊκός 76-67

Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα 82-79

Τσεντεβίτα-Παναθηναϊκός 60-78

Παναθηναϊκός-Εφές 83-78

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 76-71

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 58-76

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 69-67

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν 84-79

Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός 84-86

Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα 76-60

Εφές-Παναθηναϊκός 91-86

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο Top-16:

Παναθηναϊκός: Τα «πράσινα» Όσκαρ του Top-16!