MENU

Βλέπεις το ματς με την Μπάμπεργκ και το σοκ της κάκιστης εμφάνισης και λες, οκ, δικαιούνται και αυτά τα παιδιά μια άσχημη βραδιά. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Ολυμπιακός άλλωστε φέτος έχει δείξει πολύ καλή εικόνα. Σκληρή ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Κόντρα σε όλα τα προβλήματα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Ομάδα προπονητή που θα τα δώσει όλα μέχρι τέλος.

Πάμε λοιπόν παρακάτω, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με την Μπάμπεργκ, μια ήττα ήταν μπορεί να την καλύψει.

Και σωστά χωρίς πανικό ο Ολυμπιακός συνέχισε. Και συν τοις άλλοις έκανε και μια τεράστια κίνηση φέρνοντας τον Παπανικολάου και πάλι στην ομάδα. Μεγάλη κίνηση με έναν παίκτη που έχει προσφέρει πολλά και έχει και άλλα τόσα να προσφέρει στην συνέχεια.

Και κάθεσαι ωραία και καλά να δεις το ματς στο Κάουνας. Απέναντι στην Ζαλγκίρις, μια μέτρια ομάδα, ίσως την χειρότερη του ομίλου. Ναι, δυνατή έδρα, ναι, νέος προπονητής άρα και άλλη ψυχολογία για τους Λιθουανούς. Αλλά είσαι Ολυμπιακός. Και ξεκινάει το ματσάκι και παρότι για να βάλεις… γκολ «φτύνεις αίμα», στην άμυνα πας καλά. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάνω-κάτω «όσα φάμε και όσα βάλουμε». Και ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και ψάχνεις να βρεις αν παίζει ο Ολυμπιακός.

Σπανούλης, Πρίντεζης και σία εξαφανισμένοι! Σαν να μην έπαιζαν. Ο Οντομ κάτι πάει να κάνει αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι για πολλά πολλά και αυτός. Και με αυτά είσαι τυχερός που πάς με -8 για το τελευταίο δεκάλεπτο. Ολυμπιακός είσαι, παλεύεις όλα τα ματς, έχεις γυρίσει δεκάδες φορές από την κόλαση, το ίδιο θα κάνεις και τώρα. Αμ δε!

Ρε, ένα γκολ να βάλουμε! Το βάλαμε 6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για να μειώσουμε στους 20! Ένα καλάθι σε ένα δεκάλεπτο. Την γυναικεία ομάδα να είχε στείλει ο Ολυμπιακός στο Κάουνας καλύτερα θα πήγαινε!

Μπασκετικός δεν είμαι. Αν τα… αναλύω καλά ή όχι δεν το ξέρω. Πιθανώς όχι. Θα τα αναλύσουν αυτοί που πρέπει. Θα τα διαβάσετε εκεί.

Αυτό το χάλι πάντως Ολυμπιακός δεν είναι. Τι έχει γίνει ξαφνικά και δύο ματς που θα τον «εκτόξευαν», δύο ματς must win, μετατράπηκαν σε εύκολες ήττες παραμένει άγνωστο.

Η εικόνα όμως απογοητεύει. Ξέρω, μπάσκετ είναι. Αύριο μπορεί να αλλάξουν όλα. Τεράστια ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί να πάει στη Μαδρίτη και να κάνει διπλό. Δεν διαφωνώ.

Θα μπει και ο «Παπ» και σίγουρα θα βοηθήσει, αργά ή γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ότι έχτιζε τόσο καιρό με κόπο το γκρεμίζει μέσα σε μια εβδομάδα.

Και έχει και την Δευτέρα τον Παναθηναικό στο ΣΕΦ. Έναν Παναθηναικό που επίσης δεν «βλέπεται» εδώ και καιρό. Μπορεί αυτό το ματς να αποτελέσει μια καλή νέα αρχή. Ίδωμεν…

O Παπανικολάου μας μάρανε…