MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROLEAGUE
10η αγωνιστική Β' Ομίλου, ΕΡΤ 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
68 81
Anadolu Efes S.K.
ANADOLU EFES S.K.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η τουρκική ομάδα είχε απαντήσεις στα... ξεσπάσματα των πρωταθλητών Ελλάδας και μαζί με τη νίκη πήρε και την 2η θέση του Β' Ομίλου ΄της Euroleague αφήνοντας την Λαμποράλ Κούτσα πίσω της.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο καλά στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκαν με 2-8 στο 3', ενώ έχοντας για οδηγό τον Σάριτς (7π.) στα μισά της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 7-12. Η είσοδος του Ντάνστον (5π.) έδωσε επιπλέον λύσεις στην Εφές, η οποία εκμεταλλευόμενη και το μονόπλευρο επιθετικά παιχνίδι του Ολυμπιακού έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +11 (10-21, 10').

Ο Μπατούκ στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους 14 πόντους (10-24), αλλά ο Χάκετ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 15-24 (12'). Ο Αμερικανοϊταλός γκαρντ, όμως, κάθισε στον πάγκο, καθώς χρεώθηκε με το 2ο του φάουλ, με τον Ολυμπιακό πάντως να μειώνει σε 21-28 με τον Μάντζαρη (15') και σε 25-33 με τον Πρίντεζη (17'). Οι Πειραιώτες, όμως, έχασαν την συγκέντρωσή τους στην πίσω πλευρά του παρκέ και η Εφές προηγήθηκε και πάλι με 14 πόντους 25-39 (18'), ενώ στου δρόμου τα μισά ήταν μπροστά με 29-40.

Ο Χάντερ σημείωσε το πρώτο καλάθι του δεύτερου ημιχρόνου καρφώνοντας με δύναμη στο καλάθι της Εφές (31-40), η οποία, όμως, διατήρησε σε απόστασή τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Περαιωτών, τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι και με τρίποντο του Οσμάν ξέφυγε με 15 πόντους στο 26' (38-53). Ο Στρόμπερι με 4 πόντους και μία ασίστ στον Χάντερ ανέλαβε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο -11 (49-60), ενώ ο Αθηναίου με ένα απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου έγραψε το 54-64.

Ο Ολυμπιακός με έμμεσο τρίποντο του Χάκετ κατάφερε στο 23' να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (59-68), αλλά παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στη συνέχεια την άμυνα , ο Αμερικανοϊταλός γκαρντ έκανε επιθετικό φάουλ. Ο Ντίμπλερ έγραψε το 59-70 πριν ο Χάντερ αστοχήσει εις διπλούν από την γραμμή των βολών. Ο Ντίμπλερ 5:50 για το τέλος ευστόχησε σε τρίποντο επαναφέροντας την ομάδα του στο +14 (59-73). Οι Χάκετ και Παπαπέτρου οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο -8 (65-73, 36'), αλλά μία λάθος συνεννόηση των Μάντζαρη και Τζέιμς είχε ως αποτέλεσμα ο Σάριτς να γράψει το 65-75 (37'). Οι γηπεδούχοι 1.52 για την λήξη μείωσαν σε 68-77 με βολές των Πρίντεζη (2/2) και Χάκετ (1/2), ο Παπαπέτρου έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ντίμπλερ μιμήθηκε τον 25χρονο γκαρντ, αλλά ούτε και ο Παπαπέτρου κατάφερε να σκοράρει. Οι ελπίδες των Πειραιώτών είχαν πλέον χαθεί κι εντέλει η Εφές νίκησε με 68-81, με τους φιλάθλους πάντως να χειροκροτούν τον Ολυμπιακό για την προσπάθειά του.

Ο MVP: Ο Ντάριο Σάριτς (21π., 8ρ.) «φλέρταρε» με το νταμπλ-νταμπλ, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ τα πήγε πολύ καλά και πάνω στον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Σκληρός: Ο Ντέρικ Μπράουν διακρίνεται για την ποιότητά του και απέναντι στον Ολυμπιακό, έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ντούσαν Ιβκοβιτς για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ο Αόρατος: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έπαιξε πολύ, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάτι καλύτερο θα περίμενε από τον Σέρβο σέντερ.

Ο Πεσμένος: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στη 10η και τελευταία «στροφή» της α' φάσης της Euroleague ναι μεν σημείωσε 7 πόντους, αλλά έμεινε μακριά από το καλό και συνηθισμένο εαυτό του.

Η Γκέλα: Η αεροπορία της Εφές κέρδισε τη... μάχη των αιθέρων και με τα 14 επιθετικά «σκουπίδια» που μάζεψε, επέτρεψε στην ομάδα της να βρει πόντους από δεύτερες επιθέσεις.

Η στιγμή: Οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη περίοδο είχαν τις απαντήσεις στα προβλήματα που τους έθεταν οι γηπεδούχοι και διατηρώντας τους αντιπάλους τους στη μεγαλύτερή της διάρκεια σε διψήφια απόσταση απόκτησαν σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρουν τη νίκη. Οσον αφορά το highlight της αναμέτρησης, αυτό δεν είναι άλλο από το τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Η διαιτησία: Οι Πουκλ (Σλοβενία), Πέρεθ (Ισπανία) και Βοΐνοβιτς (Σερβία) έκαναν κάποια λάθη, τα οποία προκάλεσαν τα παράπονα του Ολυμπιακού, αλλά δεν επηρέασαν την έκβαση της.

Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Βασίλη Σπανούλη, Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρη Αγραβάνη... ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά η Εφές στην αναμέτρηση της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του Β' Ομίλου της Euroleague είχε περισσότερες λύσεις φτάνοντας στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η εξέδρα: To «παρών» στο ΣΕΦ έδωσαν 6.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού και 15 Τούρκοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν την Εφές. Ο Μπράιαντ Ντάνστον κατά την παρουσίαση της Εφές χειροκροτήθηκε χλιαρά, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και όταν πέρασε στο παρκέ. Ο τέως σέντερ του Ολυμπιακού αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους, ενώ δεν συνέβη το ίδιο στον Ντούσαν Ιβκοβιτς, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν την προσφορά του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών πάντως μετά το τέλος του αγώνα χειροκρότησαν την αγαπημένη τους ομάδα για την προσπάθειά της.

Δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 68-81