MENU

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη σημαντικές μεταγραφές και αυτό, που απομένει για να κλείσει το ρόστερ είναι η απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ. Του παίκτη, δηλαδή, που θα προσθέσει το όνομά του σε αυτά των Καλάθη, Κούζμιτς, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς, αλλά και του 16χρονου Καλαϊτζάκη. Του παίκτη, που θα καλύψει το κενό του Νίκου Παππά, όσο αυτός θα είναι στα πιτς, αλλά και που θα βοηθήσει όταν ο διεθνής Ελληνας γκαρντ επιστρέψει στα παρκέ, όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στην αρχή είχε ακουστεί το όνομα του Ματ Τζάνινγκ, αλλά από τους "πράσινους" είχε διαψευστεί το όνομα του πρώην παίκτη της Εφές Αναντολού. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας το έψαχναν καλά, πολύ καλά όλες αυτές τις μέρες το θέμα του γκαρντ και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο εκλεκτός είναι πολύ κοντά στο να κλείσει. Πρόκειται για τον 27χρονο, ύψους 1,93, Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος είναι Δομινικανός και έχει περάσει όλη του σχεδόν την επαγγελματική πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Την αγωνιστική σεζόν, που μας πέρασε, εμφανίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Καντού, ενώ προηγουμένως είχε παίξει από μια διετία στις ισπανικές Μπρεογκάν και Φουενλαμπράντα. Τελευταίως αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο με την Μπαγιαμόν και έχοντας συμπαίκτη τον πρώην του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Αντι Πάνκο.

Ο Φελντέιν είχε στο Πουέρτο Ρίκο 24.6 πόντους ανά παιχνίδι και 45% στα τρίποντα. Στην Ιταλία με την Καντού οι μέσοι του όροι στο πρωτάθλημα ήταν 12.6 πόντοι και 2.8 ασίστ και στο Eurocup 11.9 πόντους και 3 ασίστ. 

Ο παίκτης, που αναμένεται σύντομα να προστεθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζεται πάνω από όλα για την ικανότητά του στο επιθετικό κομμάτι και δη στο μακρινό σουτ. Είναι Δομινικανός, όπως αναφέραμε (και διεθνής), αλλά είναι γεννημένος στις ΗΠΑ, έπαιξε μπάσκετ και φοίτησε στο άγνωστο πανεπιστήμιο Κουινιπιάκ.

Τον Τζέιμς Φελντέιν παίρνει ο Παναθηναϊκός!