MENU

Να το πάρουμε λίγο ανάποδα. Καταρχήν, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε και κανένα συγκλονιστικό επίτευγμα καθώς είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που κερδίζει μέσα στο ΣΕΦ και μάλιστα κατά κράτος. Αντίθετα, χρειάζεται μεγάλη κουβέντα ενόψει του τρίτου ματς για το νεκρό διάστημα που παραλίγο να αγχώσει τους Πρωταθλητές. Οι «πράσινοι» αν και είχαν διαχειριστεί άψογα όλο το ματς στο τέλος έχασαν τη ψυχραιμία τους και επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να θεωρήσει πως μπορεί να κάνει το θαύμα επιστρέφοντας από το 55-67.

Η άμυνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν το «κλειδί» με τους γηπεδούχους να δέχονται ένα 7-18 και να πέφτουν στο καναβάτσο βγάζοντας τρομερή δυσλειτουργία στην επίθεση. Ο Νικ Καλάθης ήταν ο πιο σταθερός πόλος του παιχνιδιού και ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα στη νίκη ενώ ο Μάικ Τζέιμς αυτός που ξεκλείδωσε το ματς όταν χρειαζόταν μια σπίθα για να τελειώσει η ιστορία στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ διάλεξε ένα σχήμα που τον δικαίωσε εκ του αποτελέσματος με τους Λοτζέσκι και Ρίβερς στην ίδια πεντάδα. Ο πρώτος ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στην επίθεση με 13 πόντους, ενώ ο δεύτερος μολονότι μπροστά ήταν κάκιστος βοήθησε απίστευτα στην άμυνα με τις αλλαγές και γι’ αυτό έμεινε στο παρκέ.

Όσο για τη διαιτησία τι ακριβώς θέλουν να πουν οι …ποιητές; 25-15 οι βολές και φυσικά η καραμέλα του μπόνους. Αλήθεια, πως γίνεται να κυνηγά ο Ολυμπιακός στο -10 και να φτάνει ο Παναθηναϊκός στο μπόνους στο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου; Αυτό δεν μας έλεγαν για το πρώτο ματς του ΟΑΚΑ; Όσο για το ανέκδοτο της ημέρας, η φάση του Παπαπέτρου με τον Σίνγκλετον είναι καθαρό φάουλ αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ο Σπανούλης κάνει δέκα φορές πιο καθαρή παράβαση στον Λοτζέσκι (το βίντεο πεντακάθαρο).

Το δυσάρεστο σε όλη την ιστορία έχει να κάνει πως ο τέταρτος τελικός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα χωρίς την παρουσία φιλάθλων μετά τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το ΣΕΦ. Για την ώρα όλοι ΟΑΚΑ για το 2-1.

ΥΓ: Σε αυτά τα ματς όποιος μπαίνει μέσα πρέπει να δίνει κάτι και ο Όγκαστ το έκανε. Έστω αυτό το λίγο.

ΥΓ2: Ο Πασκουάλ επέλεξε ένα σχήμα που θα τον οδηγούσε αμυντικά. Ο Παππάς δεν έπαιξε αλλά μην αποκλείεται στο ΟΑΚΑ να είναι πρωταγωνιστής.

ΥΓ3: Τρία σερί λάθη με τη διαφορά στο +12. Λάθος του Νικ και τρίποντο του Μπράουν, 1,5 δεύτερο κατοχή ο Ολυμπιακός και καλάθι από τον Πρίντεζη και τάπα στο κάρφωμα του Γκιστ. Αυτά μαζί με το λάθος στο κατέβασμα του Τζέιμς που δεν πέρασε έγκαιρα το κέντρο παραλίγο να κοστίσουν.

ΥΓ4: Σταματήστε γιατί το βίντεο σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

ΥΓ5: Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός είχε σε εννέα λεπτά ένα φάουλ.

ΥΓ6: Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του αλλά ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο συνεπής στο ΣΕΦ!

Το πήρε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και περιμένει στο σπίτι!