MENU

Κοντά στην απόκτηση του Αυστραλού Μπραντ Νιούλεϊ βρίσκεται η ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει το aek365.com, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τζαουάντ Ουίλιαμς ο οποίος οδεύει προς την Ρέτζιο Εμίλια.

Ο 32χρονος Αυστραλός έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια με τους Σίντνεϊ Κινγκς και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα (σ.σ. έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο και Πανελλήνιο) ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν, αν την Παρασκευή (10/2) η ομάδα του ηττηθεί από το Περθ και δεν έχει ελπίδα για να συνεχίσει στα play offs του NBL.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Νιούλεϊ πάρει τη νίκη στο σημερινό κρίσιμο ματς δεν εξασφαλίζει την συνέχειά τους στα πλέι οφ, ωστόσο η ΑΕΚ έχει εναλλακτικές με πρώτη αυτή του Ντεϊβίντας Ντούλκις αν τελικά ο έμπειρος Αυστραλός αναγκαστεί να παραμείνει στην ομάδα του.

Φέτος ο Νιούλεϊ έχει με τους Κινγκς μέσο όρο σε 35 ματς 22.1 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ.

Ο Νιούλεϊ έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, έχοντας αγωνιστεί σε Μπεσίκτας, Λιέτουβος Ρίτας, Βαλένθια και Γκραν Κανάρια, ενώ κατέχει και ένα ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν φορώντας την φανέλα του Πανιωνίου «έγραψε» 8/8 τρίποντα κόντρα στην ΑΕΚ. Μάλιστα είχε γίνει και ντράφτ το 2007 (Νο 54) από τους Χιούστον Ρόκετς. Να σημειωθεί πως μάνατζερ του Αυστραλού σμολ φόργουορντ-σούτινγκ γκαρντ, είναι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς ο οποίος έχει παίξει ρόλο στο deal.

Κοντά σε Νιούλεϊ η ΑΕΚ! (vids)