MENU

Ο Μάλκολμ Αρμστεντ μετά τα... φοιτητικά του χρόνια (Chipola College 2008–09, Oregon 2009–11 και Wichita State 2012–2013) έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Κρκα. Ο αριστερόχειρας γκαρντ (1.83 μ.)έμεινε στην Σλοβενία για δύο χρόνια (2013-15), ενώ ξεκίνησε την φετινή σεζόν αγωνιζόμενος με την Αβτοντορ. Ο νυν άσος της ΑΕΚ και γιατί όχι και ηγέτης, μάλιστα βρέθηκε αντιμέτωπος και με τον ΠΑΟΚ στην 4η «στροφή» της α' φάσης του Eurocup.

Το SDNA επικοινώνησε με τον Χρήστο Παππα, ο οποίος μας παρουσίασε το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη. Ο έμπειρος προπονητής ακολούθησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη Ρωσία για χάρη της Λοκομοτίβ Κουμπάν και δεν έχει περάσει αρκετός καιρός, από όταν η «Λόκο» κοντραρίστηκε με την Αβτοντορ στο πλαίσιο της VTB League.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν στις 19 Οκτωβρίου επικράτησε της με 70-79 της Αβτοντορ, με τον Αρμστεντ να μένει στο παρκέ για 31 λεπτά, να σημειώνει 5 πόντους (1/4δ., 0/6τρ., 3/4β.), να παίρνει 2 ριμπάουντ, να μοιράζει 8 ασίστ και να κάνει 2 λάθη.

Ο assistant coach του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού μάς ανέφερε αρχικά πως ο Αρμστεντ είναι ένας «πολύ καλός παίκτης και σκόρερ. Είναι ένας κόμπο γκαρντ. Είναι καλός στο ανοιχτό γήπεδο και σουτάρει καλά από το τρίποντο».

Ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά τον Μάλκολμ Αρμστεντ, καθώς η Ενωση είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του και πέρσι. Οπως, όμως, συμβαίνει με όλες τις προσθήκες που γίνονται μεσούσης της σεζόν, υπάρχουν πάντα και κάποια... ερωτηματικά. Ο Χρήστος Παππάς τόνισε πως «το θέμα για τον Αρμστεντ είναι να προσαρμοστεί. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο σκληρό από την VTB League και οι άμυνές του είναι πιο δυνατές».

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως ο Αρμστεντ «είναι ένας δημιουργικός παίκτης. Πιστεύω πως μπορεί να είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, παρότι ακόμα δεν έχει αγωνιστεί σε αυτό».

Μήπως, τα 183 εκατοστά του Μάλκολμ Αρμστεντ (1.83μ.) αποτελούν ένα... μειονέκτημα απέναντι σε πιο ψηλά γκαρντ; Ο Χρήστος Παππάς μάς είπε «αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με σιγουριά», αλλά μας υπενθύμισε πως ο Αρμστεντ πέρα από «δημιουργικός» είναι και «δυνατός και αθλητικός».

Εφόσον συζήτησή μας πήγε στα φυσικά προσόντα του Μάλκολμ Αρμστεντ, θεωρήσαμε σωστό να αναφέρουμε στον Χρήστο Παππά πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μάς φέρνει στο νου τον... Ταϊρίς Ράις. «Ο σωματότυπος του Αρμστεντ θυμίζει εκείνον του Ράις. Ο Ράις, τον οποίο γνωρίζω από τον Πανιώνιο (2008-09), όμως πηγαίνει πιο πολύ στο "1", ενώ ο Αρμστεντ είναι πιο κοντά στο "2-1"».

Παππάς: «Θυμίζει τον Ράις ο Αρμστεντ»