MENU

Ο νεαρός άσος είναι ο... βενιαμίν της ομάδας. Γεννημένος το 1998, ο Λούντζης είναι ο πιο μικρός στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίζει να δείχνει μπασκετικό θράσος μέσα στο παρκέ και να μετατρέπεται κατά διαστήματα σε ηγέτης της ομάδας. Μιλώντας στο sdna.gr, ο 17χρονος έκανε έναν μικρό απολογισμό όσων έχουμε δει από την ελληνική ομάδα μέχρι στιγμής.

«Ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια, ειδικά το δεύτερο. Ανταποκριθήκαμε καλά και στα δύο, παρόλο που αργήσαμε να παίξουμε και να πάρουμε μπρος. Ήμασταν λίγο νωθροί στην αρχή και στα δύο ματς, αλλά όσο περνούσε η ώρα παίξαμε καλύτερα. Πιστεύω πως γενικά θα παίζουμε καλύτερα όσο περνούν τα παιχνίδια. Πρέπει να το διασκεδάζουμε». 

Το ατού της Εθνικής, σύμφωνα με τον Λούντζη, είναι το γεγονός πως όλοι είναι μια παρέα, μια οικογένεια. «Το δυνατό μας σημείο είναι ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια, μια παρέα. Χαιρόμαστε ο ένας για τον άλλον, είμαστε πραγματικά όλοι για έναν και ένας για όλους», είπε ο διεθνής άσος και στη συνέχεια του απαντήσαμε πως η εντύπωση που δίνει το αντιπροσωπευτικό σύνολο είναι πως πάντα θα έχει δυο-τρεις παίκτες που θα βγουν μπροστά. «Ισχύει και αυτό. Όλα τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν, ο καθένας από το πόστο του. Και αυτό έρχεται όμως μέσα από το ότι είμαστε μια οικογένεια και μια παρέα. Στο κακό βράδυ κάποιος θα βρει τον τρόπο να βοηθήσει, ακόμα και από τον πάγκο με τις φωνές και τα χειροκροτήματα στους υπόλοιπους», ανέφερε ο ίδιος. 

Και τώρα Σερβία... «Έχουμε προηγούμενα με την Σερβία. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό. Είναι ένα ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση στον Όμιλο. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει και τους αγώνες για την συνέχεια, στους "16" και στους "8". Θα είναι δύσκολο και δυνατό ματς, όλοι ξέρουμε τι πάει να πει Σερβία. Θα μπούμε δυνατά και ελπίζουμε σε ένα δυνατό αποτέλεσμα». 

Όσο για την ατμόσφαιρα στα «Δυό Αοράκια» του Ηρακλείου», τόνισε: «Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ ωραία. Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα από την αρχή να έχουμε τόσο πολύ κόσμο. Ειδικά στα πρώτα ματς περίμενα πιο λίγο κόσμο. Αυτή η ατμόσφαιρα με τον κόσμο και τα παιδιά είναι κάτι που μας δίνει ενέργεια και θέληση για να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Τους ευχαριστούμε όλους για την στήριξη». 

Άραγε τον πειράζει που είναι ο πιο μικρός μέσα στην ομάδα; Το σκέφτεται κάπως; Μήπως τον πειράζουν οι υπόλοιποι; Με ένα πλατύ χαμόγελο απαντά διπλωματικά: «Δεν το σκέφτομαι. Δεν πάει να πει κάτι αυτό. Και εγώ όπως όλοι προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ». 

Τέλος, ρωτήσαμε τον ταλαντούχο παίκτη ποιες ομάδες έχει δει και θεωρεί τα φαβορί του τουρνου. Η απάντησή του, ειδικά στο δεύτερο σκέλος της, λέει πολλά... «Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα, έχει εξαιρετική γενιά που είχε πάρει πέρυσι το Πανευρωπαϊκό και δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της. Και οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα, όλοι το ξέρουμε αυτό. Αυτό δεν πάει να πει πως δεν μπορούμε και να τους κερδίσουμε»!

Θυμίζουμε πως ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έπεσε «άτσαλα» με τον αγκώνα στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης (30/6) και χτύπησε στο χέρι. Ευτυχώς, σε πρώτη φάση, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι σοβαρά και οι εξετάσεις του ήταν καθαρές. Η συμμετοχή του για το παιχνίδι με τους Σέρβους θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Λούντζης: «Έχουμε προηγούμενα με την Σερβία»