MENU

Ο... πόλεμος που έχει δημιουργηθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (FIBA - Euroleague) μαίνεται και μεταξύ των χωρών που βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση είναι και η Ελλάδα. Η ΑΕΚ επέλεξε το Eurocup αντί του μπασκετικού Champions League και η παγκόσμια ομοσπονδία έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ, στην οποία ζήτησε να διευκρινιστεί άμεσα η κατάσταση. Θυμίζουμε πως είχε γίνει λίγο - πολύ γνωστό εδώ και καιρό πως αν μια ομάδα επιλέξει το Eurocup, τότε ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις για την ομοσπονδία της εκάστοτε χώρας από την οποία προέρχεται αυτή η ομάδα. Μάλιστα, μεταξύ των κυρώσεων συγκαταλέγεται και ο αποκλεισμός των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία, λοιπόν, έστειλε επίσημα επιστολή στην ΕΟΚ, από την οποία ζητάει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με τη σειρά της, η ΕΟΚ πέταξε το... μπαλάκι στον Κοντονή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή», ενώ υπογράμμισε με νόημα: «Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ».

Στον Κοντονή η ΕΟΚ για το θέμα της FIBA