MENU

Η βραδιά για τον Ολυμπιακό στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 στο «Άνφιλντ» ήταν μεγάλη καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα παίζανε την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ.

Οι «Κόκκινοι» ήταν στο καναβάτσο και ο Ολυμπιακός θα τους... έσπρωχνε στον γκρεμό όταν στο 26' ο Ριβάλντο με εκτέλεση φάουλ θα έβαζε μπροστά την ελληνική ομάδα στο σκορ. Πλέον η Λίβερπουλ έψαχνε τρία γκολ για να τσεκάρει αυτή το εισιτήριο της πρόκρισης και με το ημίχρονο στο 0-1, το «Άνφιλντ» δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πολλά πράγματα.

Ωστόσο, κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση της Λίβερπουλ εκείνο το βράδυ που ολοκληρώθηκε, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, με την ολική ανατροπή από πλευράς των «Ρεντς».

Η αρχή έγινε με την έναρξη του δευτέρου μέρους όταν ο Σιναμά Πονγκόλ στο 47' θα έφερνε το παιχνίδια στα ίσια (1-1) και θα έδινε ελπίδες στη Λίβερπουλ. Το κοινό του «Άνφιλντ» έσπρωχνε τη Λίβερπουλ για την ανατροπή, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε να κρατάει. Μπαίνοντας όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μπάγεβιτς «λύγισαν» με την πρόκριση να γλιστράει μέσα από τα χέρια τους σε πέντε μόλις λεπτά.

Αρχικά ο Νιλ Μέλορ θα έβαζε τη Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ (2-1) στο 81' και λίγο αργότερα, στο 86', ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή θα έστελνε την μπάλα στη γωνία του Αντώνη Νικοπολίδη για το 3-1.

Το «Άνφιλντ» εξερράγη σαν ηφαίστειο με τη Λίβερπουλ να πετυχαίνει με αυτό τον συγκλονιστικό τρόπο σκορ-πρόκρισης. Δυστυχώς για τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πολύ αργά πλέον να αντιδράσουν. Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που χάρη σε αυτό το 3-1, πανηγύρισε την πρόκριση, για να φτάσει εκείνη τη σεζόν ως το τέλος σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Κέρκλαντ, Φίναν (Χοσέμι 85'), Κάραχερ, Χίπια, Τραορέ (Σιναμά Πονγκόλ 45'), Νούνιεθ, Αλόνσο, Τζέραρντ, Ρίισε, Κίουελ, Μπάρος (Μέλορ 78').

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Βενετίδης (Μάριτς 84'), Γεωργιάδης (Ρέζιτς 70'), Καφές, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (Οκκάς 87').

Ο «κεραυνός» του Τζέραρντ «λύγισε» τον Ολυμπιακό (pics+vid)