MENU

Μιλάμε για μία ήττα μέσα στην έδρα σου με 1-6 από την ομάδα που ούτε με... μισό μηδέν εκτός έδρας δεν θες να χάνεις! Αυτή είναι μεγαλύτερη ήττα των «κόκκινων διαβόλων» μετά το 0-5 του 1955, και το 2ο 1-6 μετά τις 23/1/1926, 85 χρόνια πριν δηλαδή! Απ' την άλλη, η Γιουνάιτεντ δεν έχει πετύχει ποτέ 6 τέρματα εναντίον της Σίτι, είτε σε αγώνα πρωταθλήματος είτε κυπέλλου.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κομβικό παιχνίδι, όπου οι «μπέμπηδες» έδωσαν τα σκήπτρα της πόλης, αλλά και της χώρας εκείνη τη χρονιά, στους «πολίτες».

Μιλάμε για μία ήττα μέσα στην έδρα σου με 1-6 από την ομάδα που ούτε με... μισό μηδέν εκτός έδρας δεν θες να χάνεις!

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ταπεινωτικό 1-6, ο «Σούπερ Μάριο», ο... «Why Always Me?», ο μοναδικός Μάριο Μπαλοτέλι. Μπορεί πλέον να έχει πάρει την κατηφόρα, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει τα όργια που έκανε εκείνη τη χρονιά με τα χρώματα της Σίτι, ειδικά σε εκείνο το παιχνίδι.

O Ιταλός φορ πέτυχε τα δύο από τα έξι γκολ της ομάδας του, άνοιξε το σκορ στο 22' και έκανε το 0-2 στο 60ο λεπτό, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Τζόνι Έβανς στο 47'.

Τα ηνία στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Αγουέρο στο 69' κάνοντας το 0-3, ο Φλέτσερ μείωσε σε 1-3 στο 81ο λεπτό και όλοι περίμεναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε με αυτό το σκορ. Ο Τζέκο με τον Σίλβα όμως είχαν άλλη γνώμη, καθώς μέσα σε 3 λεπτά πέτυχαν άλλα τρία γκολ! Αρχικά ο Βόσνιος στο 90' έκανε το 1-4, έπειτα ο Ισπανός στο 91' το 1-5, και τέλος ξανά ο Τζέκο στο 93' διαμόρφωσε το τελικό -ιστορικό- 1-6!

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, οι δύο μεγάλοι του Μάντσεστερ θα αναμετρηθούν στο Ολντ Τράφορντ για την 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, και οι «μαύρες» μνήμες εμφανίζονται και πάλι στους «μπέμπηδες» που θα αναζητήσουν μία... κάποια εκδίκηση!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Ρίο Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Φλέτσερ, Άντερσον (65' Φιλ Τζόουνς), Νάνι (66' Χαβιέρ Ερνάντες), Άσλεϊ Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μίκα Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ (89' Κολάροφ), Νταβίντ Σίλβα, Αγουέρο (75' Νασρί), Μπαλοτέλι (70' Ντζέκο)

Why Always Me? (vid)