MENU

Είναι λες και, αίφνης, γύρισε ένας διακόπτης στο μυαλό του- και, το βασικότερο, στη μοτοσυκλέτα του: εκεί που επί 1.5 σχεδόν χρόνο κινείτο με εκπληκτική άνεση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην Ducati, ο Χόρχε Λορένθο σάρωσε τους πάντες στο ασφάλτινο διάβα του στην Ιταλία και σήμερα έκανε ακριβώς το ίδιο και στην Ισπανία.

Στον πρώτο του αγώνα μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με τη Honda για την επόμενη διετία, ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (και poleman χθες) είδε τον μελλοντικό του teammate, τον Μαρκ Μάρκεθ, να τον περνά στην εκκίνηση, όμως πήρε το αίμα του πίσω μετά από λίγους γύρους, ξαναμπήκε μπροστά κι έκτοτε οδήγησε, όπως πάντα, σε… ράγες: όλοι του οι γύροι ήταν σταθερά στο 1:40 χαμηλό και έφτασε με σχετική άνεση στη δεύτερη σερί νίκη του με την Ducati, η οποία αρχίζει να προβληματίζεται, μάλλον, για το γεγονός πως δεν τον πίστεψε περισσότερο.

https://twitter.com/hashtag/CatalanGP?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πίσω από τον άπιαστο Χόρχε τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο κάτοχος του τίτλου επέλεξε την σκληρή γόμα μπροστά και πίσω, ήταν πολύ κοντά στον Λορένθο στο πρώτο μισό του grand prix, όμως σταδιακά άρχισε να χάνει έδαφος και «συμβιβάστηκε» με τη δεύτερη θέση, η οποία τον καθιστά εκ νέου (μετά την πτώση του βασικού του αντιπάλου…) τεράστιο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι. Ο 39χρονος «Γιατρός» συνεχίζει να καταρρίπτει μ’ αξιοθαύμαστο τρόπο τη λογική το 2018, καθώς οδηγεί σαφώς την υποδεέστερη μοτοσυκλέτα από τους διεκδικητές του στέμματος, όμως βρίσκεται πάντα στις μπροστά θέσεις και, μην ξεχνιόμαστε, φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για να μπορέσει, βέβαια, να τερματίσει τρίτος ο «Βάλε» χρειάστηκε να… πυροβολήσει οικειοθελώς τα πόδια του ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο: ο Ιταλός ήταν στην 3η θέση και εποφθαλμιούσε- δεδομένης της φθοράς των ελαστικών του- τη 2η του Μάρκεθ, όμως έπεσε μετά από λάθος του στην στοφή 5, εγκατέλειψε και έμεινε έναν βαθμολογικό αιώνα πίσω από τον πρωτοπόρο Μαρκ.

https://twitter.com/hashtag/CatalanGP?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Κράτσλοου (τρομερός αγώνας από τον Βρετανό), Πεντρόσα, Βινιάλες (συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα λόγω… Yamaha), Ζαρκό, Πετρούτσι, Μπαουτίστα και Ιανόνε συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στο Μοντμελό, έναν αγώνα που δεν μας καθήλωσε ακριβώς.

Ο Λορένθο, λοιπόν, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση βρήκε τον τρόπο να «δαμάσει» την… άβολη Ducati και στους τελευταίους αγώνες- χάρη και στο νέο ντεπόζιτο- «πετάει». Αν δεν είχε ξεκινήσει τόσο άσχημα τη φετινή σεζόν θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Μάρκεθ για τον τίτλο, όμως αν δεν έχει κάνα 2 πτώσεις ο Μαρκ δύσκολα θα τον προλάβει. Εκτός κι αν…

Εκτός κι αν συνεχίσει να κερδίζει παντού και πάντα, μέχρι να πέσει οριστικά η καρό σημαία.

Ρε, λέτε;

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 115

2) Ρόσι 88

3) Βινιάλες 77

4) Ζαρκό 73

5) Πετρούτσι 71

6) Κράτσλοου 69

7) Λορένθο 66

8) Ντοβιτσιόζο 66

9) Ιανόνε 66

10) Μίλερ 49
Grand Prix Καταλονίας: ο Χόρχε Λορένθο πήρε τη νίκη