Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, λίγες μέρες πριν την έναρξη του δεύτερου Grand Slam της σεζόν, ανακοίνωσε η σεζόν τελείωσε για εκείνη εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο.
Η ίδια έκανε γνωστή την είδηση μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, δηλώνοντας πως θα επιστρέψει ακόμα δυνατότερη την επόμενη σεζόν.
Αναλυτικά όσα έγραψε στο ποστ:
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Roland Garros, καθώς και τα υπόλοιπα τουρνουά αυτής της σεζόν. Το σκέφτομαι αυτό την τελευταία εβδομάδα και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί το Roland Garros πάντα ήταν ξεχωριστό για μένα, ειδικά μετά την περσινή μου πορεία.
Αλλά εξαιτίας χρόνιου πόνου, ο τραυματισμός μου με έχει περιορίσει σωματικά και πνευματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προπονηθώ εντελώς. Μετά από λίγους μήνες ανάρρωσης αυτό το χρόνο, γιατί έπαιξα μόνο σε 3 τουρνουά, τα 2 τελευταία τουρνουά μου έδειξαν πως ο πόνος είναι ακόμα εκεί και πως δεν ήμουν έτοιμη, οπότε αποφάσισα να πάρω περισσότερο χρόνο, ώστε να επιστρέψω δυνατότερη την επόμενη χρονιά».
Σημειώνεται πως η Ρωσίδα αθλήτρια δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Wimbledon και τα υπόλοιπα βρετανικά τουρνουά της σεζόν, εξαιτίας της απόφασης της LTA να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Update ! @rolandgarros 🫶♥️ pic.twitter.com/cEBOiTvmNY
— Anastasia Pavlyuchenkova (@NastiaPav) May 17, 2022