MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ψυχάρα η 25χρονη Ρωσίδα, λύγισε με 6-4, 4-6, 22-20 την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης (Νο.3) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των «32» της διοργάνωσης, όπου θα βρει την Ιταλίδα Τζάσμιν Παολίνι. 

Και είναι η τρίτη Ρωσίδα που πετάει εκτός τουρνουά παίκτρια του Top 10, μετά την Μίρα Αντρέεβα που απέκλεισε την Ονς Ζαμπέρ και την Ελίνα Αβανεσιάν που άφησε έξω τη Μαρία Σάκκαρη!

Πέρα από αυτές τις τρεις, στον τρίτο γύρο είναι και οι Άνα Καλίνσκαγια, Μαρία Τιμοφέεβα και Αναστασία Ζαχάροβα, όλες unseeded! 

Η Μπλίνκοβα, πάντως, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει πιο εύκολα το ματς, καθώς σέρβιρε δύο φορές για τη νίκη (5-4, 6-5) και είχε και δύο ματς πόιντ πριν λυθούν οι διαφορές στο απίστευτο σούπερ τάι μπρέικ.

Εκεί η Ρωσίδα έχασε άλλα επτά ματς πόιντ (!) και χρειάστηκε να σώσει έξι της Ριμπάκινα, πριν κλείσει τελικά τον αγώνα μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 2 ωρών και 46 λεπτών. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της!

Η Ριμπάκινα, από την άλλη, μπορεί να χάνει αρκετούς βαθμούς λόγω της περσινής συμμετοχής της στον τελικό, όμως δεν θα πάει πιο κάτω από το Νο.5 του κόσμου.

Θα την ξεπεράσει, ωστόσο, η Τζέσικα Πεγκούλα, αυτή τη στιγμή Νο.5 στον κόσμο, παρά την ήττα της με 6-4, 6-2 από τη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ, που θα παίξει τώρα με τη συμπατριώτισσά της Οσεάν Ντοντέν. Σημειώστε ότι εκτός τρίτου γύρου έχει μείνει το μισό Top 10 των γυναικών (Ριμπάκινα, Πεγκούλα, Ζαμπέρ, Βοντρούσοβα, Σάκκαρη)!

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον το ταμπλό, μια από τις Μπλίνκοβα, Παολίνι, Καλίνσκαγια, Στίβενς, Ζενγκ (Τσινβέν), Γουάνγκ (Γιαφάν), Ντοντέν και Μπιουρέλ θα φτάσει στα ημιτελικά!

Ήταν, πάντως, η πιο δραματική μέρα στο φετινό τουρνουά, με ανατροπές, εκπλήξεις και ματς-θρίλερ! Το πιο απίστευτο συνέβη το πρωί, όταν ταυτόχρονα Σβιόντεκ, Ζβέρεφ και Ρουντ βρέθηκαν... στο χείλος του γκρεμού, αλλά κατάφεραν να σωθούν!

Θρίλερ και νέος ρωσικός θρίαμβος: Η Μπλίνκοβα πέταξε έξω τη Ριμπάκινα! (vid)