MENU

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί φίλοι μου στις τάξεις των υποψηφίων για τη δημαρχία της Αθήνας, καθώς με τρόμο διαπιστώνουν ότι καθημερινά χάνουν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους. Κατά χιλιάδες σπεύδουν να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Gotham City στον Πειραιά, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγαλύτερη μάχη κακουργημάτων που έχει γίνει στα χρονικά του Φαρ Ουέστ. Έχει ανέβει τόσο πολύ ο πήχης που αν δεν έχεις πιστοποιητικό μέλους συμμορίας ή αν δεν έχεις έστω και μια φορά «γκαμ@#% τη μπουφάν», κόβεσαι απ’ τα ψηφοδέλτια και πηγαίνεις για μετεκπαίδευση στο «ΙΕΚ ήθους Μαντούβαλος».

Στη λίστα των Koridallaktikos του Πειραιά ήρθε να προστεθεί και ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία: «Ο Σταύρος Κοσκωτάς, αδερφός του πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Γιώργου, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πειραιάς Σε τάξη” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Νιζάμη». Σοφή και εύστοχη επιλογή του Κωνσταντίνου Νιζάμη. Κίνησε Γη και ουρανό για να φέρει στο ψηφοδέλτιο του τον Κοσκωτά γιατί γνωρίζει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να κλέψει τη νίκη στον Πειραιά. Ο Σταύρος μετά από σκέψη και περισυλλογή τελικά δέχτηκε να παραχωρήσει το brand name του στον συνδυασμό υπό έναν όρο: Να μη γραφτεί το όνομα του σε ψηφοδέλτιο, αλλά σε κουτί Pampers (για να μπορούν να τον ψηφίσουν και οι γιαγιάδες με ακράτεια).

Ακόμα και οι εχθροί του, φίλοι μου,παραδέχονται ότι το όνομα του συνδυασμού (Πειραιάς σε τάξη) του ταιριάζει γάντι. Γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει ένας Κοσκωτάς είναι αυτό ακριβώς. Βάζει τάξη στο χάος των καταθέσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η συγκεκριμένη κίνηση άλλαξε τις ισορροπίες στη μητέρα των εκλογικών μαχών. Εκεί που θα το ‘ριχναν μονοκούκι στον απόφοιτο του Χάρβαρντ, τώρα δεν ξέρουν ποιον να πρωτοψηφίσουν οι επιστήμονες: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιλογή αφού ο Σταύρος Κοσκωτάς είχε διοικητικό πόστο στον Ολυμπιακό καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος. Θυμίζουμε ότι θέση προέδρου έχει στον Ολυμπιακό και ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τον συνδυασμό του οποίου θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης». Είναι στα προαπαιτούμενα για να μπορέσεις να κατέβεις υποψήφιος στον Πειραιά.

Αν δεν υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι έχεις διατελέσει πρόεδρος στον Ολυμπιακό και έχεις ως πρώτη κατοικία σου το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά (επειδή πιο συχνά πας εκεί, παρά στο σπίτι σου), τότε τρως άκυρο και πηγαίνεις δανεικός δημοτικός σύμβουλος στον Εργοτέλη για να ψηθείς.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κοσκωτά φίλοι μου ήταν λιτή και ταπεινή όπως και ο βίος της οικογένειας: «Η υποψηφιότητα του Σταύρου Κοσκωτά επιβεβαιώθηκε μέσω των social media του Κωνσταντίνου Νιζάμη. Μάλιστα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μίλησε στην ιστοσελίδα koinoniki.gr και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει υποψήφιος». Ο βασικότερος είναι επειδή έχει ένα κοινό στοιχείο με τον συγγενή του Υψηλάντη. Έχουν τις ίδιες εμφανίσεις σε δημοτικά συμβούλια Πειραιά (under 0,5) γιατί δεν προλάβαιναν.

Ο ένας κρυβόταν 25 χρόνια και ο άλλος έκανε επενδύσεις και ήταν στο τρέξιμο. Τώρα που ο Σταύρος έβγαλε την απόκρυψη από το πακιστανικό τηλέφωνό του ρίχνεται ξανά στη μάχη του σταυρού. Και εξηγεί το γιατί: «Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα µε τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες µε απόδειξη όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή».Οραματιστής, πρωτοπόρος, νοικοκύρης.

Μαζί με τον Γιώργο ήταν οι πρώτοι εν Ελλάδι επενδυτές που έκαναν μεταγραφές με τα λεφτά άλλων. Ελλείψει Τσάμπιονς Λιγκ τότε, αναγκάστηκαν να επενδύσουν τις καταθέσεις των γριών στον Νεντίδη, τον Μπονόβα και τον Σκούνα. Και στους εξυγιαντές της εποχής που διαμαρτύρονταν και ζητούσαν πίσω τις Κυριακές και τις καταθέσεις τους απαντούσαν με το θρυλικό «Κάντε επενδύσεις και μετά μιλήστε για την Τράπεζα Κρήτης».

Με το ίδιο μεράκι και όραμα κατεβαίνει και σήμερα στον πολιτικό στίβο: «Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες µου στον Πειραιά για έναν πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Ο Κώστας Νιζάµης αδελφικός φίλος µου ζήτησε να τον βοηθήσω στον αγώνα που δίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019». Έτσι την παθαίνουν οι αισθηματίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog φίλοι μου, μετά το «μπαμ» με Κοσκωτά έρχεται και νέα βόμβα με Σαλιαρέλη στον Πειραιά. Ο «Βασιλιάς των Ρουμπινιών» μόλις ενημερώθηκε ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές (πρόεδρος Ολυμπιακού, Μητρώο επιπέδου Μαντούβαλου, φιλάνθρωπος επιχειρηματίας) αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για να συμπληρωθεί η Αγία Τριάδα των επενδυτών. Μετά το ιστορικό σύνθημα «Αργύρη, καργι@λ#, φέρε το πορτοφόλι» είναι η ώρα να ακουστεί και το νέο «Αργύρη φέρε Ρόνι και Ετό να στο ρίξω δαγκωτό».

Με συγγενή του Υψηλάντη, Κοσκωτά και Σαλιαρέλη αυτή δεν θα είναι εκλογική αναμέτρηση. Το Hall of Fame των ολυμπιακών επενδύσεων θα είναι.

Βόμβα: Μετά τον Κοσκωτά κατεβαίνει και ο Σαλιαρέλης υποψήφιος
EVENTS