Παραδόθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον 32χρονου αντιφασίστα στην Ελευσίνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 18χρονος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων την ώρα που ο πρώτος συλληφθείς οδηγούνταν στο Αυτόφωρο.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής είχε παραδοθεί στην Ασφάλεια ο 22χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση. Ο νεαρός, ο οποίος είχε ήδη ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, προσήλθε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, έξω από την κατοικία του 32χρονου, ο οποίος είναι γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από την αστυνομική έρευνα και την κατάθεση του θύματος, οι δύο νεαροί φέρονται να κινούνται στον ακροδεξιό χώρο, ενώ εξετάζεται το πολιτικό υπόβαθρο της επίθεσης.
Τα ευρήματα στις έρευνες και το παρελθόν των δύο νεαρών
Κατά τις έρευνες στις κατοικίες των δύο υπόπτων, οι αστυνομικοί εντόπισαν αντικείμενα που εξετάζονται στο πλαίσιο της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο στιλέτα, σιδερογροθιά, αντιασφυξιογόνα μάσκα και φωτοβολίδα.
Παράλληλα, τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι στις έρευνες εντοπίστηκαν και έντυπα με φασιστικό περιεχόμενο, καθώς και ρούχα και άλλα αντικείμενα με αντίστοιχα ακροδεξιά διακριτικά. Τα ευρήματα αυτά προστίθενται στα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές για τις συνθήκες της επίθεσης και το ενδεχόμενο ιδεολογικών κινήτρων.
Ο 22χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις που αφορούσαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο 18χρονος φέρονται να έχουν εμπλακεί και σε περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρο.
Πηγή: skai.gr