Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πολύ σκληρά το Ιράν, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου προκειμένου να εξεταστεί μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση-αστραπή
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο διευθυντής της CIA Τζον Ράτκλιφ, ο αρχηγός του Κοινού Επιτελείου Στρατού Νταν Κέιν και ο υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ.
Αμέσως μετά, ο Αμερικανός υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χτυπήσουν σκληρά το Ιράν την Τετάρτη και θα βομβαρδίσουν «βασικές εγκαταστάσεις».
«Η CENTCOM θα είναι πολύ απασχολημένη απόψε επειδή θα χτυπήσουμε σκληρά το Ιράν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκεθ.
«Το Ιράν έχει την ευκαιρία να κάνει μια πολύ καλή συμφωνία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δείξει καμία προθυμία να το κάνουν αυτό», συνέχισε, δηλώνοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκτοξεύσουν βόμβες αδιακρίτως σε βασικές ιρανικές υποδομές, όχι για να επανεκκινήσουν τον πόλεμο, αλλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια συμφωνία».
Ο Χέγκεθ πρόσθεσε ότι «τα χτυπήματα που θα γίνουν απόψε θα είναι δυνατά και ξεκάθαρα, και αν γίνουν αύριο το βράδυ, θα είναι εξίσου δυνατά και ξεκάθαρα. Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία, και το Ιράν θα έκανε καλά να την αποδεχτεί, διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα σχέδια που μόλις είδα στην Centcom».
Επίσης, ανέφερε ότι οι πιλότοι του Apache που κατερρίφθη στα Στενά του Ορμούζ είναι «σε καλά στην υγεία τους».
Από την πλευρά του Ιράν, το πρακτορείο Tasnim, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, αναφέρει ότι η Τεχεράνη θα στοχεύσει νέα αμερικανικά συμφέροντα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε ενέργειες.
Το πρακτορείο Mehr του Ιράν μεταδίδει ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας στην επαρχία Φαρς.

Mε φόντο τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Apache του αμερικανικού στρατού στα ανοικτά των ακτών του Ομάν την Τρίτη, την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε «μια πολύ ισχυρή απάντηση εναντίον του Ιράν».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στο Ιράν «πολύ σκληρά» εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ειρήνης.
«Θα τους επιτεθούμε, θα τους επιτεθούμε πολύ σκληρά, θα επαναλάβουμε τους βομβαρδισμούς», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου Apache από το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ.
«Θα μπορούσα να επιτεθώ στις υποδομές του Ιράν, αλλά δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Οι Ιρανοί μας εμποδίζουν. Θα δούμε τι θα γίνει με τη συμφωνία. Θέλουμε μια ουσιαστική και εφαρμόσιμη συμφωνία» ανέφερε.
Πηγή: newsbomb.gr