MENU

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει και το SDNA σας παρουσιάζει τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποίησε μία μέτρια έως κακή σεζόν, μιας και τερμάτισε στην 11η θέση του πρωταθλήματος. Φέτος οι Αρκάδες έχουν ως στόχο να πρωταγωνιστήσουν και να αφήσουν πίσω την κακή περσινή σεζόν. Πέρυσι ο Αστέρας Τρίπολης άλλαξε δύο προπονητές, αλλά προκοπή δεν... είδε.

Με εντελώς διαφορετική ομάδα φέτος και με πίστη στο... ισπανικό μοντέλο οι Αρκάδες θέλουν να γίνουν και πάλι σημείο αναφοράς στη Super League.

Η σπείρα:

Τερματοφύλακες: Νεόφυτος Μιχαήλ (25), Νίκος Παπαδόπουλος (29),Καραχάλιος Βαγγέλης (16), Αντώνης Τσίφτσης (20)

Αμυντικοί: Άνχελ Μαρτίνεθ (28), Βαλεντίνος Βλάχος (27), Γιάννης Χριστόπουλος (19), Ηλίας Χριστόπουλος (16), Γιώργος Κυριακόπουλος (23), Κωνσταντίνος Παναγιώτου (22), Ντανιέλ Σουάρεθ (29), Πατρίσιο Ματρικάρντι (25), Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (23), Χρήστος Τασουλής (28). Γιώργος Αντζουλάς (19) , Αλέξανδρος Κάρδαρης (18), Κώστας Ζορμπάς (18), Ολουβατομπιλόμπα Αλάγκμπε (19), Γιώργος Ζήσης (20), Γιάννης Κώτσιρας (27)

Μέσοι: Αντριάν Ριέρα (23), Ενέκο Καπίγια (26), Ματίας Ιγκλέσιας (34), Μπόρχα Φερνάντεθ (24), Σίτο (23), Φράνκο Μπέλοκ (26), Χοσέ Χιμένεθ (28), Παναγιώτης Τζίμας (18), Χρήστος Αλμπάνης (20), Κυριάκος Γλέζος (19), Μανώλης Ντίνε (19), Θανάσης Μιχόπουλος (17)

Επιθετικοί: , Μαρκ Φερνάντεζ (29), Σεσκ Ρέχις (23), Τάσος Δουβίκας (20) , Χερόνιμο Μπαράλες (32), Χοσέ Βαλιέντε (28),Λουίς Φερνάντεθ (26), Φράνθεσκ Κρεσπί (23), Αλέξανδρος Τερεζίου (19), Αλί Μπάμπα Σουντάις (19)

Το νομισματοκοπείο: Το γήπεδο που αγωνίζεται ο Αστέρας Τρίπολης είναι το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», το οποίο χτίστηκε το 1979. Μέχρι το 2005 που η ομάδα του Αστέρας Τρίπολης αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική και παλαιότερα στην Δ΄ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας, ήταν ένα μικρό στάδιο με μικρή χωρητικότητα καθώς διέθετε μια εξέδρα περίπου 100 θέσεων. Από το 2007 και μετά έγιναν διάφορες ανακαινίσεις και πλέον το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 7.423 θεατές. Αποτελεί μία δύσκολη έδρα για όλες τις ομάδες, με τους... μεγάλους του πρωταθλήματος να φτύνουν... αίμα για να περάσουν «αλώβητοι».

El Profesor: Στροφή στο ισπανικό μοντέλο για του Αρκάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης θα έχει στον πάγκο του φέτος τον 34χρονο Μπόρχα Χιμένεθ. Ο Ισπανός στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα έχει εργαστεί στις ισπανικές ομάδες Real Valladolid B, CD Izarra, Club Rapido de Bouzas και CD Mirandes. Πριν τον Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε στον πάγκο της Μιράντες, την οποία και ανέβασε στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Το βιογραφικό του δεν είναι μεγάλο αλλά είναι ένας προπονητής που... διψάει για να διακριθεί και να... δουλέψει. Στο πρόσωπο του οι άνθρωποι του Αστέρα βλέπουν τον προπονητή που θα... αναγεννήσει την ομάδα της Αρκαδίας.

Η... Τόκιο: Ο Χερόνιμο Μπαράλες επέστρεψε στα παλιά του λημέρια, όπου ήδη έχει αποδείξει την αξία του. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα στην Super League με 25 τέρματα 64 εμφανίσεις. Οι Αρκάδες στηρίζουν πολλά πάνω του και επέστρεψε για να λύσει το πρόβλημα της ομάδας στο σκοράρισμα. Ο Μπαράλες ξέρει τον Αστέρα και οι Αρκάδες το ίδιο και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποκτήθηκε. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τη σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League με 17 γκολ με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Η λεία: Ολικό... λίφτινγκ για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, μιας και αποκτήθηκαν 12 ποδοσφαιριστές και έφυγαν 11. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αστέρας «επικεντρώθηκε» στην ισπανική αγορά ενώ την ίδια στιγμή έφυγαν αρκετοί Έλληνες.

Ενέκο Καπίγια (Σοσιεδάδ), Μπόρχα Φερνάντεθ (Μιέντζ), Λουίς Φερνάντεθ (Μούρθια), Ντανιέλ Σουάρεθ (Γκόρνικ Ζάμπρε), Κρέσπι (Έιμπαρ), Γιώργος Ζήσης (επ. Αιγινιακός),Γιώργος Αντζουλάς (επ. Φιορεντίνα), Κωνσταντίνος Παναγιώτου (Παναργειακός), Νεόφυτος Μιχαήλ (δαν. ΑΠΟΕΛ), Άντριαν Ριέρα (Βιγιαρεάλ Β΄), Σίτο (Βαλένθια Β΄), Σεσκ Ρέχις (Ειμπάρ)

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Πογκόν), Μιχάλης Μανιάς (Πογκόν), Γιώργος Αθανασιάδης (ΑΕΚ), Κοσμάς Τσιλιανίδης (ΟΦΗ), Αλασάνε Σουμά, Χουάν Μουνάφο, Χρήστος Αραβίδης (Ιβερντόν), Μαρτίν Ρόλε (Γκοτσάνο), Βασίλης Τσιμόπουλος (Βέροια), Όμηρος Συρεγγέλας (δαν. Ασπρόπυργος), Γιάννης Μπαστιάνος (δαν. Απόλλων Σμύρνης).

Το σχέδιο: Με νέο προπονητή και μ΄ ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ ο Αστέρας Τρίπολης έχει ως στόχο να μπει στην πρώτη 8αδα της Super League. Επ΄ ουδενί δεν θέλει να βιώσει τα όσα πέρασε την περσινή σεζόν. Φυσικά και ο μεγάλος στόχος είναι η 5αδα, η οποία δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η μάσκα του Νταλί:

Στην πρώτη εμφάνιση κυριαρχεί το κίτρινο σε πρωτότυπο σχεδιασμό, που προέκυψε από διαγωνισμό ανάμεσα στους φιλάθλους του Αστέρα. Από την άλλη, η εκτός έδρας εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης έχει χρώμα λαχανί και αναμένεται και πάλι να δώσει ιδιαίτερο χρώμα στην σεζόν 2019-2020.

La Casa de... SL: Αστέρας Τρίπολης