MENU

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο μπάσκετ φίλοι μου δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Δε θα κάνουν μόνο τα άλλα σάιτ σοβαρά άρθρα παρεμβάσεις-γροθιά στο κασέρι. Ο μεγαλύτερος σύλλογος όχι μόνο πανελληνίως αλλά παγκοσμίως σε παράγοντες με δικογραφίες, σε διώξεις (εννοείται όλες κατασκευασμένες) και καταδικασθέντες σε φυλάκιση (κυνηγημένοι από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Σύριζα) πρέπει να μείνει στην Α1. Ας παίζει και στο πρώτο ημίχρονο μόνο, αναφορά θα σας δώσει ρε λιμοκοντόροι; Κράτος είναι, ό,τι θέλει ας κάνει. Μπορεί να παίζει κι ένα τρίλεπτο, κι αν χάνει 6-2, να αποχωρεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας που οι άλλοι ήταν εύστοχοι.

Τέλος πάντων. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποφάσισε να πάρει το καπελάκι του και να την κάνει όπως ο Αντωνάκης στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», γράφοντας τους υπόλοιπους εκεί που δεν πιάνει στεφάνι, όμως ένα στιγμιαίο λάθος δεν μπορεί να στιγματίσει ούτε τον Πασχάλη, ούτε τον θρύλο. Επειδή ελληνικό μπάσκετ χωρίς την εμβληματική πετσέτα του Γιώργου Μπόγρη δεν υφίσταται, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κρατήσουν τον Ολυμπιακό με το ζόρι στην Α1. Μετά τον δημοσιογραφικό κόσμο που πιστός στη ρήση «ένα άρθρο - παρέμβαση την ημέρα την Α2 κάνει πέρα», δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία του αθλήματος, θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι παράγοντες. Τι πρέπει να κάνουν;

Με το που θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα οφείλουν να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες. Ο Γιαννακόπουλος να αγοράσει τη Μέγκα Μπάσκετ και ο Μάκης Αγγελόπουλος τη Μόρναρ Μπαρ. Τις συγχωνεύουν με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα όπως έκανε ο Ολυμπιακός με το ΙΕΚ Ξυνή στο χάντμπολ και προκύπτουν ο Μέγκα Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ Μπαρ. Μετά πάει και ο Γαλατσόπουλος και αγοράζει το ΑΦΜ της Αδριατικής Λίγκας, τη μετονομάζει σε «Εμπρός Περαία για μια Α1 νέα» και έτσι χάρη στον Ολυμπιακό του χρόνου θα βλέπουμε το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Ποια γέλασε; Ποια γέλασε;

Μια άλλη επαναστατική λύση που αξίζει να προταθεί στους ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού είναι να μείνουν στην Α1 φεύγοντας. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλό. Στην Α1 θα παίζουν μόνο το πρώτο ημίχρονο των αγώνων και στο δεύτερο θα αποχωρούν και θα πηγαίνουν στην Αδριατική Λίγκα (ματς με παράταση θα παίζονται στην Tete-a-Tete Casino-LKL της Λιθουανίας). Στα ματς Κυπέλλου ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει στη Superleague για να είναι 100% καλυμμένος. Αν περάσει στον τελικό και δεν κατέβει θα πει ότι έφυγε λίγο πιο νωρίς για να προλάβει τα τρένα.

Με λίγα λόγια φίλοι μου όταν δεν πάνε οι Αγγελόπουλοι στην Α1, πάει η Α1 στους Αγγελόπουλους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία πάση θυσία για 5 πολύ σημαντικούς λόγους:

1. Για να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Βασίλη Παλαιοκώστα. 180 δικαστικές διώξεις έχει ο Παλαιοκώστας, 165 ο Ολυμπιακός. Αν μείνει άλλο ένα χρόνο στην Α1 και παραβιάσει καμιά εικοσαριά φορές ακόμα τις προκηρύξεις σπάει το ρεκόρ και κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρόεδρο τον Μαντούβαλο.

2. Γιατί οι Αγγελόπουλοι βαδίζουν στον σωστό δρόμο των επενδύσεων. Φέτος έκαναν άνοιγμα στους οργανωμένους, του χρόνου θα αφήσουν μούσι και κοιλιά και το 2021 θα διδάξουν ήθος με την υπογραφή του Χάρβαρντ. Κρίμα είναι να φύγουν πριν συλλαβίσουν δώσουν μια απολογιστική συνέντευξη στον Χατζηνικολάου.

3. Γιατί έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης και fake news. Η Α2 δεν είναι σαν τη Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο. Δεν παραγράφονται χρέη σε αθλητές και ΔΕΗ και δεν ισχύει το νυχτερινό τιμολόγιο στα εντός έδρας ματς.

4. Για να μη χάσει τα 2 μεγαλύτερα εν Ελλάδι ταλέντα. Μπόγρης και Αγραβάνης δεν θα ακολουθήσουν την ομάδα στην Α2 καθώς έχουν ήδη πρόταση από το Netwix να πλαισιώσουν τον Φάνη Λαμπρόπουλο και τον Θανάση Πασσά στους Wixers, αφού πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Έχουν δελτίο, παίζουν σε ομάδα, βλέπουν πάντα το γοφό στο μπάσιμο και ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά το κορυφαίο σύστημα «Ένα, δυο, 3 μέση, 4 πίβοτ…μπαμ πάρτο. Μποχού». Ο Μπόγραρος παίζει δυνατά και για μια θέση στους Ι4 καθώς ο κυρ-Αλέκος, ο φροντιστής, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι στο κούνημα της πετσέτας είναι πιο αποτελεσματικός και απ’ τον Βαγγέλη Βουρτζούμη όταν κόβει διχτάκια μετά τον τελικό.

5. Γιατί μπάσκετ στην Ελλάδα είναι το άθλημα που όλοι διαμαρτύρονται επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και όταν εφαρμόζονται, διαμαρτύρονται επειδή εφαρμόστηκαν. Γι’ αυτό τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Να ενωθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος και να βομβαρδίζει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ το κοινό με βαρυσήμαντα άρθρα «σκάνδαλο να εφαρμοστεί ο νόμος. Αν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός θα καταστραφεί το μπάσκετ στην Ελλάδα» και μόλις οριστικοποιηθεί η παραμονή του στην Α1 το γυρίζει στον καρσιλαμά και τους τρελαίνειόλους: «Ε, όχι πατέρα. Το μπάσκετ καταστρέφεται στην Ελλάδα επειδή γίνονται σκάνδαλα και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Γκέγκε;».

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος παγκοσμίως