MENU

Το μεγαλύτερο κόστος, βεβαίως, για τον Παναθηναϊκό μετά τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, είναι βαθμολογικό. Οι πράσινοι αποχαιρέτησαν οριστικά και αμετάκλητα τις όποιες πιθανότητες είχαν για κατάληψη της πέμπτης θέσης και πλέον ορισμένοι που θέλουν να λέγονται «οπαδοί» τους, ωθούν το τριφύλλι να δώσει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές μάχη για την παραμονή της αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι για -6.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει 32 βαθμούς και είναι βέβαιο πως το ματς θα κατοχυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού. Εφόσον, πέσει η «καμπάνα» και οι πράσινοι τιμωρηθούν με -6 θα υποχωρήσουν με 26 βαθμούς στην 12η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τον 13ο ΠΑΣ Γιάννινα που με βάση τον πίνακα αυτή τη στιγμή θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας, εντός έδρας Άρη και ΟΦΗ, μάχη κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και φινάλε στον ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να τονίσουμε και μία ακόμα παράμετρο. Το πιθανότερο είναι αρκετά, αν όχι όλα, τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο να τα δώσει χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου και να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Άρα, ο βαθμός δυσκολίας, εφόσον, υπάρχει η πίεση της μάχης για παραμονή, ανεβαίνει.

Βλέπουμε, δηλαδή, πως ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΟΦΗ δεν έχει να δώσει εύκολα παιχνίδια αφού θα κοντραριστεί με δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, τον Άρη και Ατρόμητο, ενώ στο τέλος θα υποδεχθεί μία ομάδα πολύ ποιοτική που διεκδικεί τις όποιες πιθανότητές για Ευρώπη, τον Παναιτωλικό. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στον Παναθηναϊκό ενδεχομένως να αρκούν δύο νίκες για να σωθεί και μαθηματικά, καθώς το πρόγραμμα των υπόλοιπων ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού φαίνεται αρκετά δύσκολο. Εξάλλου, πέρα από τον ΟΦΗ με τον οποίο εκκρεμεί ένα ματς, με τις υπόλοιπες ομάδες οι «πράσινοι» έχουν και τις ισοβαθμίες.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, με την υποσημείωση πως ο τελευταίος Απόλλων έχει μάλλον αποδεχθεί τη μοίρα του και απλά περιμένει την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού, ενώ για τον ΟΦΗ εκκρεμεί και η εκδίκαση της έφεσης για υποβιβασμό για τα γεγονότα στο ματς με τον Αιγινιακό.

Παναθηναϊκός (26β)

Απόλλων Σμύρνης (εκτός)

Άρης (εντός)

ΟΦΗ (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

Παναιτωλικός (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα (23β)

Λεβαδειακός (εκτός)

ΟΦΗ (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Πανιώνιος (εκτός)

ΠΑΟΚ (εντός)

ΟΦΗ (22β)

Άρης (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Παναθηναϊκός (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

Λεβαδειακός (20β)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

Πανιώνιος (εντός)

ΠΑΟΚ (εκτός)

ΑΕΚ (εντός)

Απόλλων Σμύρνης (10β)

Παναθηναϊκός (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

Παναιτωλικός (εντός)

Ξάνθη (εκτός)

Λαμία (εντός)

Εκεί τον κατάντησαν: Αυτή τη μάχη θα δώσει μετά το -6 ο Παναθηναϊκός