MENU

Ένα… γεμάτο μεσημέρι είχαν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα στην ΕΠΟ καθώς ήταν προγραμματισμένες οι εκδικάσεις των υποθέσεων του Γιακούμπα Σιλά, του Λαουτάρο Ρινάλντι και του Αντρέα Στραματσόνι. Σε ό,τι αφορά εκείνη του Αργεντίνου επιθετικού αφορά την έφεση που έχει καταθέσει ο παίκτης κατά της πρωτόδικης απόφασης διεκδικώντας χρήματα που αντιστοιχούν σε μία ρήτρα. Η υπόθεση συζητήθηκε και έτσι οι δύο πλευρές πήραν περιθώριο δύο ημερών για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Πάντως, δεν αποκλείεται από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, στο χρονικό διάστημα αυτό να βρεθεί και λύση.

Το SDNA βρέθηκε στη διαδικασία, με τον εκπρόσωπο του Ρινάλντι να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου με συμβόλαιο 2,20 εκατ. ευρώ. Δεν πρόσφερε στην ομάδα όσα θα ήθελε και έτσι δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του αφήνοντας 1,50 εκατ. ευρώ. Στις 5/9/17 έπρεπε να αρχίσει να πληρώνεται και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο με Έλληνα ή ξένο ποδοσφαιριστή. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεν πρόβλεψαν μόνο τη ρήτρα αλλά και τον περιορισμό της. Σε κάθε περίπτωση η ρήτρα να μην είναι πάνω από 120.000 ευρώ. Προσπαθώ εκεί που βρίσκεται τώρα να του εξηγήσω γιατί δεν πήρε ούτε ευρώ για έναν χρόνο. Θέλουν μείωση στη μείωση από τον Παναθηναϊκό».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι «Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει την οφειλή αλλά όχι τη ρήτρα. Ο σύλλογος εδώ και ενάμιση χρόνο επιχειρεί να γλιτώσει από χειρότερες συνέπειες. Έχουν γίνει προσπάθειες να βρεθεί λύση αλλά δεν αναγνωρίζουμε τη ρήτρα».

Συζητήθηκε του Σιλά, αναβολή για Στραματσόνι

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Γιακούμπα Σιλά η υπόθεση συζητήθηκε και πλέον αναμένεται η δοσοποίηση του ποσού. Πάντως, εδώ μιλάμε για ένα ποσό μικρό και η ουσιαστικά διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει να κάνει με το αν θα καταπέσει ο διακανονισμός σε περίπτωση μη καταβολής κάποιας δόσης. Η υπόθεση του Ιταλού πρώην τεχνικού αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του για τις 18 Μαρτίου.

Πληρώθηκαν τις δόσεις τους Πέτριτς και Βέμερ

Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έτσι ώστε να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης. Σήμερα πληρώθηκαν κανονικά οι δόσεις σε Μλάντεν Πέτριτς και Γενς Βέμερ (ποσό που αφορά την εφορία του Γερμανού), με τις δύο αυτές υποθέσεις να κλείνουν άμεσα οριστικά αφού απομένει άλλη μία δόση στον καθέναν.

«Αυτό που έγινε με τον Ρινάλντι δεν έχει προηγούμενο με Έλληνα ή ξένο ποδοσφαιριστή»