MENU

Την ώρα που περιμένουμε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στη Θεσσαλονίκη, αυτόν τον υδραυλικό, διαπιστώνω πως ο ανταγωνισμός του ΠΑΟΚ δεν βλέπει με καλό μάτι την πραγματική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη σε αυτό. Χαλάει την πιάτσα και εννοείται πως αυτό το γεγονός έχει διπλή σημασία από την στιγμή που γίνεται πριν κατακτηθεί ένα πρωτάθλημα και πριν παίξει η ομάδα σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σημασία στη χώρα μας όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, έχει να επενδύεις στα ενοίκια της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και οδηγείς στη νίκη έτσι ώστε να πάρεις τον έλεγχο. Εννοείται όχι μόνο τον ποδοσφαιρικό, αλλά τον γενικό.

Σημασία έχει να κάνεις πολιτική από τα ΜΜΕ σου για να αλλάξει η κυβέρνηση και παράλληλα ενώ άπαντες έχουν κουραστεί από την τοξικότητά σου, να συνεχίζεις να βάζεις τον παππούλη να λέει την κασέτα.

Κασέτα παίζει και ο Φορτούνης που πάλι είπε για την καλύτερη μπάλα που παίζει η ομάδα του, λίγο μετά την δημόσια τοποθέτηση Κούγια που είπε ουσιαστικά πως τρυπήθηκε η ομάδα του. Εκτός αν το κατάλαβα λάθος. Βοηθήστε με.

Στη χώρα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει λοιπόν ο Κούλης με τον Άδωνη, εκμεταλλευόμενοι τους καλούς του φίλους και τον αφελή ανταγωνισμό από την υπάρχουσα κυβέρνηση, εμείς θα πρέπει να ανεχτούμε την κατάσταση που έρχεται. Μέχρι που χωρίζει η χώρα στα δύο. Δεν θα έχουν κυβερνήσει ποτέ στην ιστορία μεγαλύτεροι υπάλληλοι από δαύτους.

Δεν είχα διάθεση για πολιτική κουβέντα, αλλά την ψώνισα με το θράσος τους. Ξέρουμε την σχέση σας, μη μας το πετάτε στη μούρη. Μου αρέσει που ο Κούλης κατεβάζει και υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη. Εντελώς τυχαία, η αδερφή του ξέσκιζε τον Ιβάν με την αρθρογραφία της.

Για να κλείσω το πολιτικό κομμάτι της κουβέντας μας, όποιος Θεσσαλονικιός στηρίξει κομματική υποψηφιότητα, διακατέχεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Επιστρέφω στην ομάδα που επενδύει πραγματικά και που έχει βάλει στον μηχανισμό της το στοιχείο του ποδοσφαιρικού ορθολογισμού.

Προφανώς και όσοι γνωρίζουν τον Σέρτζιο Ολιβέιρα αντιλαμβάνονται πως ο ΠΑΟΚ ψωνίζει βασικό παίκτη της Πόρτο στα 26 του χρόνια. Αν δεν είχε μία ένταση με τον Κονσεϊσάο, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από εκεί.

Ο δανεισμός με οψιόν αγοράς, είναι μία κατάσταση γνωριμίας μέχρι τον γάμο. Η ρήτρα που δεν είναι μικρή, θα πληρωθεί το καλοκαίρι εφόσον ο παίκτης είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε και ο ΠΑΟΚ από αυτόν. Υπάρχει ήδη η απόφαση αυτή από την οικογένεια Σαββίδη. Σήμερα έκλεισε ουσιαστικά ο αρραβώνας.

Η ποδοσφαιρική κανονικότητα του ΠΑΟΚ είναι αυτή που φέρνει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα. Έναν ΠΑΟΚ που έβαλε λεφτά στο ταμείο του, έναν ΠΑΟΚ που αντιλαμβάνεται πως πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο των επιλογών του σε κομβικές θέσεις. Έναν ΠΑΟΚ αποφασισμένο να μείνει στη κορυφή.

Ένα στοιχείο πως ο ΠΑΟΚ έχει πλέον πλάνο, είναι το γεγονός πως Λουτσέσκου χρησιμοποιεί με το καλημέρα αυτούς που έρχονται.

Ένας τέτοιος έκρινε σήμερα το παιχνίδι. Ο 22χρονός Σβιντέρφσκι, πέτυχε γκολ νίκης, σε χρονικό σημείο που η μπάλα έκαιγε και στέλνει τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με την άνεση του συν οκτώ. Το γιατί χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ να πετύχει ένα γκολ στο 87΄για να κερδίσει ένα παιχνίδι στη Τούμπα, έχει να κάνει με το γεγονός πως στο μυαλό του περισσότερο σκεφτόταν τα επόμενα και όχι αυτό.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αυτή τη πολυτέλεια. Κυρίως όταν αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές με αυτόν τον τρόπο. Και δεν θα σταθώ στο αν είναι οφσάιντ το γκολ του Μάνου, ούτε αν έπρεπε να δοθούν κι άλλα πέναλτι που ήταν και στον Βαρέλα και στον Κρέσπο. Θα σταθώ στο γεγονός πως ο Φωτιάδης επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΣ να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο μέσα από τις συνεχόμενες καθυστερήσεις τους.

Είναι αδιανόητο για έναν διαιτητή να μη σέβεται έστω το κοινό που πάει στο γήπεδο. Ξέρω πως δεν υπάρχει οδηγία σε αυτές τις περιπτώσεις και πως τα πάντα είναι στη κρίση του. Δεν μπορεί να βάζει στο γήπεδο δέκα φορές τον γιατρό. Ο γιατρός ήταν ο άνθρωπος με τα περισσότερα τρεξίματα στην ομάδα των Ιωαννίνων και κάπου εκεί σταματά η κουβέντα για ποδόσφαιρο.

Κάτι άλλο που ήθελα να συνδέσω, είναι κάτι που με ενοχλεί εδώ και καιρό, έχω γράψει ένας μέρος του, όμως τώρα με την υπόθεση Τζήλου τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εκνευριστικά.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει υπέρ του την αμφιβολία από την αρχή της σεζόν γιατί οι διαιτητές πήραν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την ΚΕΔ του Περέιρα και τον τρόπο που χειρίζεται αυτός με τον απίθανο Τριτσώνη τους ορισμούς του Κομίνη.

Ο τραγικός αυτός διαιτητής, που έκρινε πέρυσι ένα πρωτάθλημα διαλέγοντας ποιος θα το πάρει, ορίζεται συνεχώς, ακόμη και μετά από εγκληματικές διαιτησίες όπως αυτή στη Λαμία. Το μήνυμα που περνάει στους υπόλοιπους αυτομάτως, είναι «μη στεναχωριέστε αν κάνετε λάθος κατά του ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν θα τιμωρηθείτε σοβαρά, αλλά μπορεί και να πριμοδοτηθείτε».

Η πολιτική αυτών των τύπων, έρχεται και κολλάει με τους λόγους που χτυπήθηκε ο Τζήλος. Απλός, στυγνός εκφοβισμός. Όλες οι αμφισβητούμενες από τότε, μα όλες, κατά του.

Ο διαιτητής βλέπει τον Περέιρα, βλέπει και τον συνάδελφό του τι έπαθε και η δουλειά όλων πλην ΠΑΟΚ γίνεται. Και το τραγικό της υπόθεσης, είναι πως δεν βρίσκεται ένας ουδέτερος να το καταγράψει.

Και εννοείται πως ΚΕΔ και Περέιρα, δεν ντρέπονται καθόλου και συνεχίζουν να ορίζουν αυτό το πράγμα. Ούτε για τα μάτια του κόσμου να προσπαθήσουν να του δώσουν έστω μοιρασμένους με τους άλλους ορισμούς.

Πάντα το παιχνίδι της διαιτησίας παιζόταν με τα υπόγεια μηνύματα που έφταναν στους διαιτητές μέσω ορισμών και μέσω…. επικοινωνίας. Και ο Περέιρα με τον Τριτσώνη παίζουν αυτό το παιχνιδάκι.

Κλείνοντας, αφήνω το τμήμα μπάσκετ το οποίο ελπίζω όλοι να στηρίξετε μέσα από την πλατφόρμα του #keeppaokalive.

Τα παιδιά μας έκαναν ένα κανονικό παιχνίδι στην Ελβετία και σε συνδυασμό με την ήττα της Χάποελ Χολόν έχουν περάσει στην επόμενη φάση.

Με νίκη επί της Τενερίφης μάλιστα, μπορούνε και την 3η θέση, κάτι που θα τους δώσει και καλύτερη κλήρωση.

Τα παιδιά συνεχίζουν να σέβονται όλους μας με την εικόνα που παρουσιάζουν και είναι καθήκον μας να δείξουμε πως τους σεβόμαστε και εμείς.

ΥΓ: Το μόνο θέμα που είχε απομείνει στον ΠΑΟΚ ήταν αυτό του στόπερ. Ο Ιβάν Σαββίδης προτίμησε να πληρώσει και την Ροστόφ για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον 25χρονό Σβέριρ Ίνγκασον. Πλέον έχει και μία αξιόπιστη λύση πίσω από Βαρέλα και Κρέσπο, κάτι που του δίνει πλέον τεράστιο πλεονέκτημα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όμως το βασικότερο για τον ΠΑΟΚ, είναι πως αποκτά παίκτες σε παραγωγικές ηλικίες και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πιο εύκολο για αυτόν.

Άλλοι επενδύουν στο ποδόσφαιρο, άλλοι σε ενοίκια της ΝΔ