MENU

Είναι από τους παίκτες που μπορεί στον πρώτο γύρο να μην είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, ωστόσο, όσο περνά ο καιρός φαίνεται πως ο Νίκος Βέργος αφήνει πίσω του το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε. Πλέον, παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες από τον Γιώργο Δώνη και δείχνει πως είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Μετά το ματς με τη Λαμία για το Κύπελλο, αγωνίστηκε και σε αυτό με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα και είχε καλή απόδοση. Αγωνίστηκε για ένα μεγάλο διάστημα στο πλευρό του Κίκο Μακέντα στην επίθεση του Παναθηναϊκού δίνοντας σημαντικές βοήθειες στον Ιταλό. Παράλληλα, άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του και είχε τη δική του συμβολή στο να μπορέσουν οι πράσινοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ακριτική ομάδα, μίλησε στο SDNA και αναφέρθηκε στην εικόνα που του αφήνει το παιχνίδι, απάντησε στο αν θεωρεί πως η ομάδα ωριμάζει μέσα από αυτά τα λάθη αλλά και για το πως αισθάνεται ο ίδιος ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Βέργος μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ξάνθη:

Για τη γεύση που αφήνει σε εκείνον και τους συμπαίκτες του η ισοπαλία με την Ξάνθη με τον τρόπο που αυτή ήρθε: «Μας αφήνει πικρή γεύση, και αυτό είναι λογικό όταν δέχεσαι ένα γκολ στο 90’ με πέναλτι. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως κάναμε μεγάλη προσπάθεια ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που γυρίσαμε το ματς».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος και αν θεωρεί πως τον επηρέασε στο ξεκίνημα η διακοπή: «Έχουμε δείξει από την αρχή του πρωταθλήματος ότι θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να δώσουμε αγώνες και στη Λαμία δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες. Φάνηκε πως επηρεαστήκαμε από το προηγούμενο παιχνίδι και από τις ιώσεις που είχαμε, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Βγήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το αν θεωρεί πως μέσα από αυτά τα λάθη που έγιναν κόντρα στην Ξάνθη, η ομάδα ωριμάζει ποδοσφαιρικά: «Είμαστε νέα ομάδα και αυτό είναι το παιχνίδι. Όταν κάνεις τέτοια λάθη, μαθαίνεις και στο επόμενο παιχνίδι τα αποφεύγεις».

Για το πόσο εύκολο είναι να μπορέσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματα που αφήνει ένα παιχνίδι με αυτή την κατάληξη: «Είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να το κάνουμε, είμαστε μία μεγάλη ομάδα και έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μας έτσι ώστε να τα καταφέρουμε».

Για τη δική του εξέλιξη μέσα από τα παιχνίδια στα οποία παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής: «Συνεχίζω δουλεύω καθημερινά και είμαι εδώ για να με κρίνει ο προπονητής για να μου δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει και να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο την ομάδα. Νιώθω πολύ καλά, παιχνίδι με το παιχνίδι αισθάνομαι όλο και καλύτερα και θέλω να πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι αντίστοιχα ανοδική».

Βέργος στο SDNA: «Όταν κάνεις τέτοια λάθη, μαθαίνεις»