MENU

Θεωρούσα δεδομένο ότι ο Πρίγιοβιτς δεν θα έλεγε όχι, στην μυθική πρόταση που δέχθηκε από την Αλ Ιτιχάντ και το ανέφερα στο τελευταίο μου blog. Είτε μας αρέσει είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ένα συμβόλαιο 25.000.000 ευρώ που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ξεπεράσει και τα 30.000.000 ευρώ.

Εδώ, μιλάμε για χρήματα που εξασφαλίζουν όχι μόνο τον Πρίγιοβιτς και την οικογένεια του, αλλά και τους απογόνους του. Ο επαγγελματίας σε κάθε τομέα κοιτάζει το συμφέρον του. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Πρίγιοβιτς που τα επόμενα 4 χρόνια θα εισπράξει χρήματα που δεν εισέπραξε σε όλη την προηγούμενη καριέρα του και δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα εισπράξει.

Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές, λαμβάνοντας υπόψιν μας και τι συμβαίνει γύρω μας. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε ένα παζάρι. Το πάρε – δώσε είναι μια καθημερινότητα που μπορεί να μην αρέσει στους παραδοσιακούς ποδοσφαιρόφιλους, είναι όμως κατεστημένο.

Η συναλλαγή ήταν άκρως συμφέρουσα και για τον ΠΑΟΚ. Βάζει στα ταμεία του 10.000.000 ευρώ (1.000.000 ευρώ είναι τα χρήματα που θα αποδώσει στην Λέγκια που είχε διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης), για ένα παίκτη που δαπάνησε προ διετίας, 1.700.000 ευρώ για να αποκτήσει. Αν υπολογίσουμε την προσφορά του στον Δικέφαλο σε αυτά τα δυο χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι ήταν η πιο πετυχημένη συναλλαγή (αγοράς και πώλησης), στην ιστορία του Δικεφάλου.

Τέτοιου είδους deal, δεν τα έχει συνηθίσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, οφείλει όμως σιγά – σιγά να προσαρμόζεται καθώς ίσως ο Πρίγιοβιτς δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που θα αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας τον φετινό Ιανουάριο. Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει.

Ο Πρίγιοβιτς είναι το χθες. Αυτό που απασχολεί έντονα τον ΠΑΟΚ, είναι το αύριο. Και το αύριο μεταφράζεται με σωστή επιλογή παίκτη για να αντικατασταθεί ο Σέρβος φορ. Με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι επιτακτική ανάγκη να πάει σε σίγουρη επιλογή, όπως επίσης τόνισα στο τελευταίο μου blog.

Αν το δούμε κυνικά και άκρως ποδοσφαιρικά, ο ΠΑΟΚ ψάχνει να αγοράσει 10 με 15 γκολ. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Αυτά θα του λείψουν από την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, αυτά θέλει να αγοράσει μέχρι το καλοκαίρι. Τα γκολ του επιθετικού που θα του εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν με λίγα λόγια περιθώρια για επιλογές ρίσκου.

Αυτό που παράλληλα ψάχνει ο ΠΑΟΚ, είναι έναν παίκτη που θα προσαρμοστεί εύκολα στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μην αναρωτιέστε αν φωτογραφίζω τον Μπέργκ. Αυτόν ακριβώς φωτογραφίζω. Μοιάζει και είναι, η ιδανική λύση για τον ΠΑΟΚ σε σχέση πάντα με τους στόχους που έχει για τη φετινή περίοδο.

Η επιλογή ενός παίκτης μικρότερης ηλικίας με προοπτική, δεν είναι αυτό που τώρα χρειάζεται η ομάδα. Όπως και να το δούμε, ο Σουηδός είναι ο παίκτης που μπορεί σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα να γίνει με επιτυχία γρανάζι της μηχανής του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας άλλος παίκτης δεν θα τα καταφέρει. Είναι όμως προφανές πως ο Μπέργκ συγκεντρώνει (ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα ), περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στην ίδια θέση.

Θα είχα διαφορετική προσέγγιση στο θέμα αν ο Πρίγιοβιτς παραχωρούνταν το καλοκαίρι. Τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι συγκεκριμένα και βάση αυτών θεωρώ ότι πρέπει να χαράξει την στρατηγική του ο ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά δεδομένα της ενδεχόμενης απόκτησης του Σουηδού, δεν είναι απαγορευτικά. Όπως επίσης και η ρήτρα – συμφωνητικό που έχει με τον Παναθηναικό για πιθανή επιστροφή του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν με λίγα λόγια αξεπέραστα προβλήματα. Μπορούν όλα να τακτοποιηθούν, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει τεράστιο ποσό ο ΠΑΟΚ για να ντυθεί στ΄ ασπρόμαυρα ο Σουηδός. Η συζήτηση άλλωστε δεν γίνεται μόνο για αγορά αλλά και για δανεισμό με εξασφαλίσεις τόσο για τον παίκτη όσο και για τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και για την σημερινή του ομάδα.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι ο Μπέργκ είναι ο τελευταίος φορ στον πλανήτη γη. Υποστηρίζω όμως ότι ο πλέον ιδανικός για τον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ολοκληρώνω καταθέτοντας την άποψη (επαναλαμβάνοντας μάλλον) πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και παίκτη στα χαφ για να ολοκληρώσει με επιτυχία την φετινή σεζόν. Στην περίπτωση του χαφ, μπορεί να γίνει επιλογή ενός παίκτη σε μικρότερη ηλικία με προοπτική. Όπως είναι ο Ακπόμ και ο Ζαμπά.

Ο Μπεργκ είναι η λύση του ΠΑΟΚ και όχι οι επιλογές ρίσκου
EVENTS