MENU

Τις γιορτινές τούτες μέρες φίλοι μου κάποιοι βλάσφημοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι η μαγεία των Χριστουγέννων ευθύνεται για μια σειρά θαυμάτων. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν γνώμη και να καταπιούν τη γλώσσα τους, μόλις μάθουν για ένα θαύμα μεγαλύτερο και απ’ το αυτόφωτο και αναρριχώμενο μαλλί του Μανώλη Γαβαθιώτη. Η Superleague χάρη στις επενδύσεις και τις θυσίες του προέδρου όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι πλέον στους κύκλους των star πιο γνωστή και απ’ ότι η football league στη Μαλαισία. Την παρακολουθούν φανατικά τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος, από τους μύστες του είδους.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο super star της Γιουβέντους αν δεν πάρει μια τζούρα superleague κάθε Κυριακή δεν μπορεί να κλείσει μάτι το βράδυ. Θέλει να δει 3 λεπτά καταιγιστικού ποδοσφαίρου, για να τον ζαλίσει το συνεχές πάνω-κάτω και να αισθανθεί τη γλυκιά ζάλη που ένιωθες και μέσα στο «Δημητρούλα» με 9 μποφόρ, για να αποκοιμηθεί πιο εύκολα. Το ένοχο μυστικό του Πορτογάλου, αποκάλυψε το talentabout.gr:

«Φαίνεται πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θέλει να βοηθάει τη Γιουβέντους μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός αυτού, μέσω μεταγραφών. Το έχει δείξει πολλές φορές και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ο Κριστιάνο Ρονάλντο». Κάποιος κακοήθης θα υπέθετε ότι ο Πορτογάλος βοήθησε τη Γιουβέντους, μεσολαβώντας για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή κανενός Νεϊμάρ, Εμπαπέ ή Αζάρ, για να ‘χει δίπλα του έναν παικταρά ακόμα. Αμ δε. Άλλο είναι το βασανάκι του Κριστιάνο:

«Το μάτι του… κόβει. Όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Όχι μόνο στις τέσσερις γραμμές. Αλλά και έξω από εκεί. Μάλλον είναι κάτι που το έχει μέσα του ο Πορτογάλος φορ».Η αλήθεια είναι ότι δεν το ‘χε στην αρχή ο Κριστιάνο, αλλά το απέκτησε με τη συστηματική παρακολούθηση αγώνων της Superleague. Μετά το έκτο παιχνίδι που είδε, ο οφθαλμίατρος του διέγνωσε «ελαφρύ πέταγμα των οφθαλμών προς τα έξω» από το υπερθέαμα που αντίκρυσε χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις (προστατευτικά γυαλιά, κολλύρια και 2 ωτοασπίδες για τον Σάββα).

Ένα τόσο μικρό εμπόδιο όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να σταματήσει τον Κριστιάνο, ο οποίος με το που έπεσε στα σκληρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, κόλλησε τόσο πολύ που αποφάσισε να φέρει τη μισή Superleague στο Καμπιονάτο για να αρχίσουν επιτέλους οι Ιταλοί να βλέπουν μπαλίτσα:

«Θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται με τη "Μεγάλη Κυρία". Γι’ αυτό και αν χρειαστεί θα κάνει μέχρι και… μεταγραφές. Όπως αναφέρουν φήμες από την Ιταλία ο έμπειρος φορ έχει βάλει στο μάτι έναν πιτσιρικά του Παναθηναϊκού». Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που παρακολούθησε ο Κριστιάνο, γιατί υπήρχε λόγος σοβαρός. Έμαθε ότι ο Παϊρότζ μπαίνει στο «τριφύλλι» και ήθελε να ‘χει μια πρώτη εικόνα της μελλοντικής του ομάδας, πριν του τηλεφωνήσει ο Ταϊλανδός μεγιστάνας για να τον κλείσει (τον προόριζε για μπακ απ του Χατζηθεοδωρίδη).

Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Χρειάστηκαν λίγα μόνο λεπτά για να αλλάξει η ζωή του Κριστιάνο για πάντα. Ποδοσφαιριστής ήταν όταν ξεκίνησε να βλέπει το ματς, νέος Γιάννης Καλογεράς έγινε στο τέλος:

«Συγκεκριμένα έχει βάλει στο μάτι τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Αφορμή στάθηκε το γκολ με πέναλτι αλά Πανένκα που είχε σημειώσει κόντρα στον Άρη ο πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος Κριστιάνο έψαξε και έμαθε και έπαθε… πλάκα όταν γνώρισε όλο το story του "Χάτζη"». Εδώ υπάρχει ένα κενό στην ιστορία που έρχομαι να καλύψω φίλοι μου.

Ο Κριστιάνο μετά το ματς της Γιουβέντους είχε αράξει στον καναπέ του με την Τζορτζίνα και έβλεπαν Total Football στο Open όπως κάθε Κυριακή. Με το που είδε την ανάλυση του πέναλτι του Χατζηγιοβάνη από τον Τάσο Κάκο, πήρε τηλέφωνο τον Ανιέλι και του ζήτησε να βρει το κινητό του Αλαφούζου:

«Γι’ αυτό το λόγο και έχει ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, να του τον φέρει στην Ιταλία, καθώς πιστεύει ότι θα ήταν μία πολύ καλή προσθήκη όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το μέλλον για τους "μπιανκονέρι". Εκτός αυτού ο Κριστιάνο θεωρεί πως ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να μάθει πολλά δίπλα του». Δείγμα της μεγαλοψυχίας του μεγάλου Κριστιάνο.

Όχι μόνο δεν φοβάται μήπως του φάει τη θέση ο μικρός, αλλά προτίθεται να βάλει και απ’ την τσέπη του για να ολοκληρωθεί η μεγάλη μεταγραφή, γιατί παρουσιάστηκε κόμπλα. Ο Ανιέλι τον ενημέρωσε ότι το pin στο κινητό του Παϊρότζ μπλοκάρει αυτόματα αν δεν δει μήνυμα πάνω από 50 μύρια και τώρα μετράνε και το ευρώ οι δυο τους για να συμπληρώσουν το ποσό και να του στείλουν sms.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog ο Κριστιάνο καίγεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή για να προλάβει την κίνηση του Μέσι. Ο Αργεντίνος είδε 10 λεπτά Ολυμπιακό και ζήτησε από τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα τον Κούτρη (για να αξιοποιήσει το ύψος του με τις φαρμακερές του σέντρες) και τον Φετφατζίδη. Τον «Φέτφα» τον θέλει για να γλυτώσει από τους παπαράτσι και τους θαυμαστές. Με το που θα δουν δυο τελειώματά του δεν θα καταλάβει κανείς τη διαφορά. Θα νομίζουν όλοι ότι ξυρίστηκε ο Μέσι. Ή κλωνοποιήθηκε.

Ο παίκτης του ΠΑΟ που θέλει στη «Γιούβε» ο Κριστιάνο