MENU

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο για μένα έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο και έχουν ρίξει τις μάσκες σε όλα τα επίπεδα. Γίνεται λόγος για την ψηφοφορία κατά του Ηρακλή και το τι ψήφισε ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός. Παίζει ρόλο το γιατί; Αμφότεροι ψήφισαν να πέσει ο Ηρακλής και να σωθεί ο Κομπότης. Βάλτε παράλληλα και το να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ. Πώς, λοιπόν ο ΑΡΗΣ είναι...γιουσουφάκι του ΟΣΦΠ όπως λένε οι καλοί φίλοι και συνάδελφοι όταν του στερεί την ελπίδα ανόδου; Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του που δεν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, κάνει την μία καταγγελία πίσω από την άλλη για να το πάρει στα χαρτιά και παράλληλα στηρίζει και την πρόταση του νομικού συμβουλίου της Λίγκας να πέσει ο Ηρακλής.

Παιδιά να μην κρυβόμαστε άλλο πλέον στην Θεσσαλονίκη. Ειναι ορισμένα πράγματα που τα λέω και τα γράφω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει το καλό της....Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα το καλό του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του Ηρακλή. Αυτό είναι ένα παραμύθι όσων θέλουν είτε να το παίζουν αντικειμενικοί, είτε να καλύπτουν την οπαδική τους ιδιότητα πίσω από ένα “ουδέτερο” μέσο ενημέρωσης, που όμως παίζει 100-0 την αγαπημένη του ομάδα.

Σκέφτεστε να είχε ψηφίσει μόνο ο Ολυμπιακός ή μόνο ο Παναθηναικός να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ηρακλή; Τι θα λέγονταν και τι θα γράφονταν στην όμορφη Θεσσαλονίκη από τους...Μακεδονομάχους; Εγώ λέω ότι από την στιγμή που μιλάμε για ΠΑΕ ο καθένας κοιτάει και αποφασίζει ότι γουστάρει. Δεν γίνεται όμως όποτε μιλάμε για ΠΑΟΚ να βάζετε μπροστά την Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα και όποτε μιλάμε για τις άλλες ομάδες να τραγουδάτε Σφακιανάκη “Πρόβλημα δικό μου για τον άνθρωπό μου”. Η κόντρα με τον Μητσοτάκη είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Όπως πλέον ξεκάθαρα υπάρχει θέμα του ΑΡΗ και Ηρακλή με τον Σύριζα. Μην βάζετε, λοιπόν, μπροστά την Θεσσαλονίκη γιατί σε αυτή την διαμάχη πλέον θα βγείτε χαμένοι. Είναι θέμα καθαρά των συμφερόντων ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα επιχειρήματά του επικοινωνιακά να είναι τα ίδια ακριβώς με όσα οι ίδιοι κορόιδευαν στους Ολυμπιακούς. Δεν χρειάζεται να τα παραθέσω πιστεύω ένα, ένα. Άλλωστε και οι συμπολίτες τρολάρουν με τις ίδιες ακριβώς ατάκες. Πιστεύω ότι ξεκάθαρα το γουστάρουν κιόλας. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου άλλωστε. Το είδαμε στον ημιτελικό με ΠΑΟ, στον τελικό με την ΑΕΚ.

Του χρόνου πλην Ξάνθης ομάδα στην Β. Ελλάδα δεν θα υπάρχει. Δεν απασχολεί καθόλου αυτό τον συμπολίτη. Έχει πλέον φίλους στα... νησιά και καλά κάνει. Αυτά όμως αλλάζουν. Δείτε την Κέρκυρα, τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο βεβαίως, βεβαίως. Πώς έπαιζαν και πώς παίζουν. Πώς ψήφιζαν και πώς ψηφίζουν. Αλλάζουν όμως αυτά και μπορεί να ξανά αλλάξουν.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όταν παίζουν με τον ΑΡΗ ή τον Ηρακλή ξέρουν ότι δεν έχουν σίγουρες νίκες. Ακόμα και με την ανυπαρξία των δυο αυτών συλλόγων τα τελευταία χρόνια. Δεν αναφέρομαι το τι γινόταν από το 2007 ως το 2011 που ειδικά ο Ολυμπιακός για να περάσει έπρεπε να γίνουν όργια στο Βικελίδης και πάλι μέτρησε ήττες με Κάμπορα (1-0), Τζόνσον (2-0), ακόμα και 2-2 με Αγκάνθο, Παπαστεριανό και σφαγή...Αρετόπουλου. Θυμάμαι μια τριάρα στον Παναθηναικό και φυσικά τις απίστευτες γκολάρες του Κάμπορα με τον συμπολίτη ή το 3-1 με Κόκε, Νάτσο ή του Αγκάνθο με την ΑΕΚ που στην συνέχεια σκόραρε στο 96΄ με 2 μέτρα οφσάιντ και Μπαλτά να μην το δίνει (και τον ξανάδαμε στον τελικό τον Μπαλτά!). Και πολλά άλλα ματς. Ο Ηρακλής; Ακόμα και φέτος έβαλε στοπ και στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ και στην ΑΕΚ.

Τι συμφέρει, λοιπόν, αγωνιστικά τον (κάθε) ΠΑΟΚ; Τι συμφέρει εμπορικά την Λίγκα;Τηλεοπτικά; ΑΡΗΣ και Ηρακλής ή Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Λαμία και Απόλλωνας; Ρητορικές ερωτήσεις. Γνωστές οι απαντήσεις, αλλά και οι ι αποφάσεις. Απλά επιτέλους ας σταματήσουν περί ενωμένης Θεσσαλονίκης ή το καλό του ποδοσφαίρου και ας είναι έτοιμοι άπαντες να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν θέλουν τον ΑΡΗ, δεν θέλουν τον Ηρακλή, δεν θέλουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και για μένα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.

Γιατί εξυγίανση με τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μαζί ψήφισαν ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟΤΑΡΟ.

Όλοι θέλουν να κερδίζουν ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ. Με γκολ οφσάιντ, με πέτσινο πέναλτι, στα χαρτιά, με αφαιρέσεις βαθμών των άλλων, με τραμπουκισμούς σε παίκτες, με τραμπουκισμούς σε ρέφερι, με ξύλο στους παρατηρητές, με έλεγχο των ενώσεων, με έλεγχο της Λίγκας, με έλεγχο της ΕΠΟ, με έλεγχο των μίντια, με έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας, με έλεγχο των επιτροπών της ΕΠΟ.

Και επειδή συγκρίνεται η ψήφος του ΠΑΟΚ με την πρόθεση του ΑΡΗ να αντικαταστήσει τον Ηρακλή αν δεν πάρει αδειοδότηση στην μόνιμη προσπάθεια να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα. Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση. Ο ΑΡΗΣ ούτε κάποια καταγγελία έκανε κατά του Ηρακλή, ούτε κάποια παρέμβαση εναντίον του ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Αν και εφόσον άδειαζε θέση ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Για αυτό είναι 100% γνήσια η θέση του SUPER3. Ο ΑΡΗΣ θα ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό του Κομπότη. Αυτόν που προτίμησε δηλαδή ο συμπολίτης...

Αν δεν το έχετε καταλάβει η φάση έχει ξεφύγει. Και όταν δεν το βλέπετε όσοι νομίζετε ότι είστε καβάλα στο άλογο, πολύ σύντομα η έπαρση θα οδηγήσει σε πτώση του αναβάτη. Και με πολύ θόρυβο μάλιστα...

ΥΓ1 Το έχω σημειώσει πάρα πολλές φορές, θα το κάνω άλλη μία. Το οποιοδήποτε μεγάλο μέγεθος όπως ο κ. Μπούμπουρας μέσα σε 5 λεπτά αν θέλει παίρνει τον (κάθε) ΑΡΗ. Αν θέλει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος σε καμια δεκαριά μέρες θα πάρει την απόφασή του. ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ, παρά τις φαντασιώσεις ότι έφτιαξε, χάλασε, μίλησε δεν μίλησε που κυκλοφόρησε στα...καφενεία. Είναι εύκολο να τρελάνει κάποιος τον κόσμο του ΑΡΗ που γυρνάει στα...χωράφια. Είμαι πάντα επιφυλακτικός όταν το ενδιαφέρον το...κοινωνεί το fb πριν ακόμα αυτό εκδηλωθεί. Μακάρι αυτός ο άνθρωπος ή όποιος άλλος να ενδιαφερθεί πραγματικά. Αλλά σε κάθε περίπτωση πλέον στον ΑΡΗ υπάρχει ιδιοκτήτης. Είναι πολύ εύκολο για ένα μεγάλο μέγεθος να κάνει αυτό το οποίο πρέπει...

Οι μάσκες έπεσαν