MENU

Αποτέλεσε το πρόσωπο του περσινού ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στις 21 Νοεμβρίου 2015, το οποίο δεν έμελλε να ξεκινήσει ποτέ. Μία φωτοβολίδα ενός ανεγκέφαλου από την κερκίδα, απόφαση για οριστική μη διεξαγωγή του αγώνα κι έπειτα ένας... κανονικός πόλεμος!

Ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς έμελλε να γίνει ο πρωταγωνιστής του clasico της περσινής χρονιάς, που βρήκε νικητές τους “ερυθρόλευκους” στα χαρτιά και σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, οι δύο “αιώνιοι” έρχονται ξανά αντιμέτωποι στη Λεωφόρο, ωστόσο ο ίδιος πλέον βρίσκεται στα -διαιτητικά- αζήτητα!

Για να συμβεί βέβαια αυτό, υπήρξαν κι άλλα γεγονότα, καθώς στη συνέχεια έβαλε τη σφραγίδα του σε ακόμη ένα επεισοδιακό ντέρμπι, όπου και πάλι συμμετείχε ο Ολυμπιακός. Πριν ωστόσο φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αξίζει να θυμίσουμε κάτι άλλο, την επιβράβευσή του από το -πρώην- σύστημα της ΕΠΟ πέρυσι, για την... επιτυχημένη αποστολή του στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Με ποιον τρόπο; Δίνοντάς του έξι σερί ορισμούς μέσα σε διάστημα 25 ημερών, από τη στιγμή που το ματς ματαιώθηκε και φυσικά το... μεροκάματο έμεινε μισό (αυτό προβλέπεται για τη διαιτητική αποζημίωση σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα).

«Και του “θανάτου” μου γενέθλια να κάνω...»

To διαιτητικό μέλλον ωστόσο του 38χρονου σήμερα ρέφερι, δεν έμελλε να "παίξει" αρκετά επεισόδια ακόμη. H... ταφόπλακα μάλιστα της καριέρας του στον χώρο της διαιτησίας, έπεσε ανήμερα των περσινών γενεθλίων του. Στις 2 Μαρτίου του 2016, την ημέρα που έκλεινε τα 37 του χρόνια και ταυτόχρονα καλούνταν να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.

Ένα ματς που μπορεί αυτή τη φορά να ξεκίνησε, ωστόσο δεν τελείωσε ποτέ. Μετά τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο με το σκορ 1-2 (αποβλήθηκε λόγω της αντίδρασής του ο Σλοβάκος), άρχισαν τα ευτράπελα από την κερκίδα κι αφού άπαντες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, δεν ξαναβγήκαν έξω για να συνεχιστεί το ματς, με τους "ερυθρόλευκους" να το κερδίζουν -κι αυτό- στα χαρτιά με 3-0.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Παππάς τιμωρήθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας για τα σοβαρά λάθη που έκανε και μπήκε στο "ψυγείο" για σχεδόν τρεις μήνες. Το ματς Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0 στις 31 Μαΐου 2016 για τα play off, έμελλε να είναι το τελευταίο στο οποίο θα οριζόταν ως πρώτος διαιτητής.

Μετά από εκείνον τον αγώνα, η επόμενη διαιτητική υποχρέωση του φυσιοθεραπευτή στο επάγγελμα (μέχρι πρόσφατα δούλευε και σε δήμο των Αθηνών, αλλά έληξε η σύμβασή του και είναι άγνωστο αν ανανεώθηκε) Παππά, θα ήταν στον αγώνα Σλόβαν Μπρατισλάβας-Γελγκάβα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ως 4ος του Αρετόπουλου.

Φυσικά ο Αθηναίος ρέφερι είχε πλέον γίνει "persona non grata" τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον ΠΑΟΚ κι ως εκ τούτου μετά την κατάρρευση του συστήματος της ΕΠΟ το καλοκαίρι, φάνταζε σίγουρη η αποχώρησή του από τα διαιτητικά δρώμενα. Με δεδομένο βέβαια ότι η οριστική αλλαγή σελίδας στην Ομοσπονδία -κι ως εκ τούτου και στην ΚΕΔ- ήρθε μετά τα τέλη Οκτωβρίου, ο Παππάς πρόλαβε να πάρει ακόμη δύο ορισμούς, ως 4ος σε αγώνες πρωταθλήματος και η φημολογία μάλιστα ήθελε να έχει γίνει αυτό μετά από παρέμβαση του Κύρου Βασάρα.

Συγκεκριμένα είχε μπει στους αγώνες Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) στις 1/10 και Βέροια-Πλατανιάς (0-0) στις 30/10 για την 6η και την 9η αγωνιστική της Superleague αντίστοιχα.

Ούτε στα τοπικά της Αθήνας!

Από τη στιγμή που μετά την ΕΠΟ, άλλαξε χέρια και η ΚΕΔ, ήταν επόμενο ο Ανδρέας Παππάς να μην ξανασφυρίξει σε κανένα παιχνίδι. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν έχει οριστεί ούτε καν σε αγώνες της ΕΠΣ Αθηνών! Είθισται άλλωστε όταν οι διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών δεν βρίσκονται -για οποιονδήποτε λόγο- στους ορισμούς, είτε λόγω τιμωρίας, είτε λόγω rotation, να μπαίνουν σε αγώνες της Ένωσης όπου ανήκουν. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη και με τον Αθηναίο ρέφερι καθώς δεν υπολογίζεται ούτε από την ΕΠΣΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον οριστικά εκτός διαιτησίας.

Ως εκ τούτου αρκετοί είναι αυτοί που απορούν για ποιον λόγο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ότι... κρεμάει τη σφυρίχτρα του κι αποσύρεται από την ενεργό δράση, μιας και δεν υπάρχει κανένα απολύτως “παράθυρο” επιστροφής του.

Τουλάχιστον πλέον θα έχει περισσότερο χρόνο τα σαββατοκύριακα για να χαίρεται την οικογένειά του μιας και πρόσφατα έγινε πατέρας.

Ανδρέας Παππάς: Ο διαιτητής των ντέρμπι, που... εξαφανίστηκε!