MENU

Οι Βοιωτοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφυγαν από τα Περιβόλια με μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες τους για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Τομάς άνοιξε το σκορ στο 41’ για τον Λεβαδειακό, με τον Τετέ να ισοφαρίζει προσωρινά για τον Πλατανιά στο 52’, όμως ο Πουλίδο στο 55’ με πολύ όμορφο τέρμα έκανε το 1-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 95’

Πως ξεκίνησαν

Με εκπλήξεις ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιάννης Χριστόπουλος, καθώς ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Ολιμπά κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλιμπαλί (δεξιά), Ζαραδούκα (αριστερά) και κεντρικούς αμυντικούς τους Ιτούα και Αγκιλέρα. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ οι Τετέ και Μαχαμάτ, στα άκρα οι Κάσιο και Γκαβιλάν, με τον Μιλούνοβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη.

Από την άλλη πλευρά ο Μάτζιος παρέταξε την ομάδα του με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Στάθη (δεξιά), Μιλιάζες (αριστερά) και τους Κώτσιο και Τομάς κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή στον άξονα οι Πελέ και Πίντερ, στα άκρα οι Γιακουμάκης και Πουλίδο, ελεύθερο τον Μπουσταμάντε, με τον Μάντζιο στην κορυφή της επίθεσης.

Μπήκε δυνατά ο Λεβαδειακός

Επιθετικά μπήκε στο παιχνίδι ο Λεβαδειακός και μόλις στο 2’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Πουλίδο να σεντράρει, τον Μάντζιο να δίνει κεφαλιά πάσα στον Γιακουμάκη, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της εστία του Πλατανιά, με τον βοηθό όμως να το ακυρώνει, καθώς ο μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού ήταν εκτεθειμένος.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας κλείσει στα καρέ του τον Πλατανιά στα πρώτα λεπτά, και με τον Πουλίδο να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Κουλιμπαλί από τη δεξιά πλευρά, απείλησε ξανά στο 9’, όταν ο Μεξικανός έβγαλε τη σέντρα με τον Μάντζιο να πιάνει την κεφαλιά, ωστόσο ο Ολιμπά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

Έπειτα από το πρώτο 10λεπτό, ο Πλατανιάς πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Γκαβιλάν, σε εκπληκτική προσπάθειά του μέσα στην περιοχή, πέρασε σαν σταματημένους τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, όμως ο Σηφάκης σταμάτησε το σουτ που πραγματοποίησε.

Συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο οι Βοιωτοί και ανταμείφθηκαν 

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» δεν κράτησε όμως για πολύ, καθώς ο Λεβαδεικός έχασε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Μπουσταμάντε προσπάθησε να κρεμάσει τον Ολιμπά στο 18’, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα, ενώ η μεγάλη στιγμή του Λεβαδειακού ήρθε στο 24’, όταν ο Πίντερ έβγαλε εκπληκτική κάθετη προς το Μάντζιο, με τον Ιτούα ωστόσο να βάζει την προβολή και να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Η λύτρωση για τους Βοιωτούς ήρθε στο 42’, όταν ο Τομάς, έπειτα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Πελέ, σηκώθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Ολιμπά δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στον Λεβαδειακό λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το 0-1 έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, παρότι ο Πλατανιάς έχασε στο 44’ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Σηφάκη να πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Τετέ μέσα από την περιοχή.

https://vine.co/v/OEQFeYVjiW1/embed/simple

Γκολ ο Πλατανιάς, ξανά προβάδισμα ο Λεβαδειακός

Δυνατά και στο δεύτερο μέρος μπήκε ο Λεβαδειακός, με την πρώτη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 49’, όταν ο Μάντζιος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να νικήσει στον Ολιμπά, ωστόσο ο τερματοφύλακα του Πλατανιά να απομακρύνει σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, με τον Τετέ στο 52’ να εκμεταλλεύεται την πολύ όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Γκαβιλάν και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Σηφάκη και να κάνει το 1-1.

https://vine.co/v/OEQFQWwTMIq/embed/simple

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 55’ ο Πουλίδο είχε την απάντηση για τον Λεβαδειακό. Ο Μεξικανός επιθετικός στην παρθενική του εμφάνιση με την ομάδα της Βοιωτίας, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ολιμπά, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

https://vine.co/v/OEQMxU7HuZn/embed/simple

Πίεσε ο Πλατανιάς, 1-3 ο Λεβαδειακός

Βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ, ο Χριστόπουλος έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Τζίλβαν και Τόρες, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Ισπανός μάλιστα λίγο έλειψε να τον δικαιώσει και να γίνει η «χρυσή αλλαγή» του Έλληνα τεχνικού, όμως τόσο στο 73’, όπου η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ολιμπά, όσο και στο 81’, με τον Σηφάκη να αποκρούει το σουτ που πραγματοποίησε, δεν κατάφερε να σκοράρει και να δώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Ο Βαγγέλης Μάτζιος ήταν αυτός που κλείδωσε το παιχνίδι για την ομάδα του, καθώς στο 95’ με ωραία προσωπική ενέργεια πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, νίκησε με πλασέ τον Ολιμπά και έγραψε το τελικό 1-3, με την ομάδα της Βοιωτίας να παίρνει μια σπουδαία νίκη, η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία.

https://vine.co/v/OEQUZJEWtBv/embed/simple

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Αγκιλέρα, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ (60’ Μπανανά), Γκαβιλάν, Κάσιο (71’ Τόρες), Μιλούνοβιτς (60’ Τζίλβαν), Γιακουμάκης.

Λεβαδειακός (Άκης Μάτζιος): Σηφάκης, Τομάς, Πίντερ, Κώτσιος, Μιλιάζες, Πελέ, Μπουσταμάντε (72’ Κατίδης), Πουλίδο (90+4’ Μρντάκοβιτς), Στάθης, Π. Γιακουμάκης (74’ Μάγκας), Μάντζιος.Ο MVP: Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Λεβαδειακού, ο πολυσυζητημένος Άλαν Πουλίδο ήταν αυτός που με το τέρμα του στο 55’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με τον Μεξικανό να έχει μια πολύ καλή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Σκληρός: Ο Βαγγέλης Μάντζιος. Πολλές μονομαχίες από τον επιθετικό του Λεβαδειακού, ο οποίος ήταν μέσα στις πιο πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, ενώ σημείωσε και το τελικό 1-3 με ωραίο πλασέ.

Ο Αόρατος:  Ο Γιακουμάκης του Πλατανιά. Στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» δεν έπεισε με την εμφάνισή του και δε δικαίωσε το Χριστόπουλο που έκανε την έκπληξη και τον ξεκίνησε βασικό.

Ο Πεσμένος:  Ο Λούκα Μιλούνοβιτς. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σέρβος, ο οποίος έδειχνε σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα και σωστά έγινε αλλαγή από τον Χριστόπουλο.

Η Γκέλα: Το λάθος του Αμπάρκιολη στο 66’ να μη δώσει την κόκκινη κάρτα στον Κάσιο σε μαρκάρισμα εκτός φάσης πάνω στον Κώτσιο.

Η Στιγμή: Σημειώνεται στο 12’, όταν ο Γκαβιλάν δε μπόρεσε να κινήσει τον Σηφάκη από θέση τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να κερδίζει τον μεσοεπιθετικό του Πλατανιά και να κρατάει το μηδέν.Η Διαιτησία: Θα ήταν άριστη η διαιτησία του Αμπάρκιολη, εάν σε μια σημαντική φάση στο 66’  έδειχνε την κόκκινη στον Κάσιο, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Κώτσιο. Αντ' αυτού έδειξε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού. 

Οι Στρατηγοί: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Χριστόπουλος, αφήνοντας στον πάγκο τους Τζίλβαν και Τόρες, ενώ τραυματίες είναι οι Μαχλελής, Γουνδουλάκης και Τσουράκης. Από την άλλη ο Άκης Μάτζιος στο 4-2-3-1 που επέλεξε ξεκίνησε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Άλαν Πουλίδο, ενώ εκτός έμειναν οι Μαχαίρας και Μιλοσάβλιεβ.

Η Εξέδρα: Χωρίς κόσμο διεξήχθη το παιχνίδι καθώς και όλη η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αλαν(ι) από τη Λιβαδειά ο Πουλίδο (vids)