MENU

Οριστικό τέλος στις ελπίδες του «τριφυλλιού» για συμμετοχή του Μάρκους Μπεργκ στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των πλέι-οφ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό έβαλε ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Σουηδίας, Λάσε Ριχτ με δηλώσεις του στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet (θα δημοσιευτούν τα ξημερώματα τη Τετάρτης) για λογαριασμό του SDNA:

«Οι κανονισμοί μας δίνουν το δικαίωμα να απαιτούμε τους παίκτες της Εθνικής μέχρι τις 30 του Μαΐου. Λάβαμε ένα γράμμα από τον Παναθηναϊκό, που μας ζητούσε μία ειδική άδεια για τον Μάρκους Μπεργκ, ώστε αυτός να μείνει στην Αθήνα για μερικές ακόμα μέρες, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν που θα γίνει την προσεχή Τρίτη.

Λυπόμαστε, αλλά η απάντηση είναι αρνητική και αυτό δεν αλλάζει. Δυστυχώς ο χρόνος μέχρι την έναρξη του Euro είναι εξαιρετικά περιορισμένος και κάθε μέρα μετράει σε ότι αφορά την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας. Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί ένα αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό στέλεχος της ομάδας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην τον έχουμε στην διάθεσή μας, όπως προβλέπεται. Λυπόμαστε, αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»,

τόνισε ο Ριχτ, ενώ σε ερώτηση ποιά είναι η θέση του Μάρκους Μπεργκ στο θέμα που έχει προκύψει η απάντηση του ήταν η εξής: «Όπως είναι φυσικό, ο Μάρκους έχει μεγάλη επιθυμία να βοηθήσει τον σύλλογο του σε αυτό το παιχνίδι, αλλά συνάμα έχει μεγάλη θέληση να ενσωματωθεί στην Εθνική Σουηδίας ενόψει του Euro.

Την απόφαση ωστόσο δεν θα την πάρει αυτός, αλλά εμείς και επαναλαμβάνω ότι θα εξασκήσουμε το δικαίωμα μας να έχουμε τον Μπεργκ στην καθορισμένη ημερομηνία. Ρωτήσαμε τον Παναθηναϊκό αν μπορεί να δώσει τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής σε νωρίτερη ημερομηνία, αλλά μας απάντησαν αρνητικά, επομένως δεν υπάρχει άλλη λύση».

Με άλλα λόγια; Ο Παναθηναϊκός και επισήμως πια θα παραταχθεί στην «Τούμπα» δίχως τον Μάρκους Μπεργκ.

Οριστικά χάνει την «Τούμπα» ο Μπεργκ!