MENU

Κάθε αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι ιδιαίτερη. Είναι αδύνατον μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2011 οποιοδήποτε παιχνίδι των δύο ομάδων να είναι ένα απλό ματς. Αυτό ίσχυε πέρυσι για το κύπελλο Ελλάδος, αυτό ίσχυσε και φέτος και έτσι θα εξακολουθεί να ισχύει στο μέλλον. Το 2011 ήταν το έτος, που η ομάδα του Γιώργου Μποροβήλου πήρε το... Πρωτάθλημα σε όλες τις επιτροπές της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας αφού εντελώς... συμπτωματικά κάθε καταδικαστική απόφαση που έβγαινε από αυτές για τον Ηρακλή, ήταν ευνοϊκή για τους Αρκάδες.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι και χθες, ο Γιώργος Μποροβήλος σφύριζε αδιάφορα σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, λέγοντας απλώς πως ο κόσμος έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης των όσων γράφονται και λέγονται, αφού ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Ηρακλή, χωρίς φυσικά ποτέ του να απαντήσει στο πώς η ομάδα του έμεινε (αν και είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά) στην κατηγορία.

Σε εκείνο το διάστημα που μεσολάβησε από τον Μάιο του 2011 μέχρι και τον Σεπτέμβριο, γενικώς οι ανοικτές υποθέσεις ήταν πολλές για τον Ηρακλή. Οι αποφάσεις, όμως είχαν κάτι κοινό.

Ηταν «κομμένες» και «ραμμένες» στα μέτρα του Αστέρα, που όχι μόνο κατάφερε να βρει τον τρόπο να παραμείνει στη Super League, αλλά εκεί ουσιαστικά «έχτισε» και την ομάδα, όπου μετέπειτα αγωνίζεται ανελλιπώς στο Europa League, βάζοντας αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ.

Σημειωτέον: Η μοναδική δικαστικά νίκη του Ηρακλή, σημειώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο εν τέλει κρίθηκε (και πάλι κατά σύμπτωση) αναρμόδιο από την ΕΠΟ, αφού όμως πρώτα είχε βγει η απόφαση και ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες, ο Ηρακλής είχε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο πως θα προσφύγει σε αυτό. Ηταν τότε που η ιστορία είχε ξεκινήσει να γράφει, για κάποιους στις… αίθουσες, για τον κόσμο του Ηρακλή, όμως στους… δρόμους.

Προσφάτως, και πάλι ο Μποροβήλος παρομοίωσε με καφενειακές συζητήσεις αυτές που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, ενώ (τι σύμπτωση) ο - τότε πρόεδρος της ΕΠΟ -, Σοφοκλής Πιλάβιος σε μία από τις πολλές άστοχες προσπάθειές του για να πείσει πως τα όσα έβλεπαν το «φως» της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα είχε πει: «Στην Ελλάδα μας αρέσει να είμαστε νταραβερτζήδες».

Κατά σύμπτωση (και πάλι) όπως οι τότε αποφάσεις των δικαστηρίων, έτσι και τώρα αυτά που έλεγαν… καφενεία, αυτά που έλεγαν… νταραβερτζήδες, έγιναν πραγματικότητα. Η ιστορία έγραψε και ποτέ δεν θα ξεχαστεί. Όπως και όταν η ποινή του υποβιβασμού για την μη αδειοδότηση των ομάδων, μετατράπηκε εν μία νυκτί και έπειτα από συνεργασία της ΕΠΟ με την Super League, σε περιορισμό μεταγραφών.

Και τότε, ως δια μαγείας, ενώ την περασμένη σεζόν, ο Ηρακλής είχε κριθεί η μοναδική μη βιώσιμη ΠΑΕ, ξαφνικά, οι αρμόδιες επιτροπές ανακάλυψαν πως επτά(!) ομάδες δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για να μετέχουν στο πρωτάθλημα. Βέβαια, μικρό το κακό γι’ αυτές, αφού συνέχισαν και συνεχίζουν να παίζουν στο πρωτάθλημα κανονικά. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Για όλα τα παραπάνω το 2011 είναι ένα έτος που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο κάθε Ηρακληδέας, που είδε την ομάδα του να παίζει επί τέσσερα συναπτά έτη, σε παράταιρα για το μέγεθος και την ιστορία του πρωταθλήματα, όπως και το γεγονός πως κανείς από τους φορείς του ποδοσφαίρου που παίζουν ρόλο μέχρι και σήμερα (βλέπε Μποροβήλος), συνεχίζουν να περιγράφουν μία άλλη, μία εικονική πραγματικότητα, χωρίς ποτέ ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει τη δική του… κάθαρση.

Γιατί για όλα αυτά που συνέβησαν, ο Ηρακληδέας, επέμενε, έβαζε στην άκρη την οργή του και περίμενε τη στιγμή που θα επιστρέψει και θα «εκδικηθεί». Όπως χθες. Κι αν ο Μπουλούτ που σκόραρε το γκολ της νίκης χθες δεν γνωρίζει τη σημασία που έχει το γκολ του, είναι δεδομένο πως ο Απόστολος Βέλλιος γνωρίζει πολύ καλά, τι σημασία του, αφού και αυτός ήταν κομμάτι της αδικίας αυτής, την οποία έζησε με τον δικό του τρόπο, όντας και ο ίδιος οπαδός της ομάδας…

ΥΓ: Η βαθμολογική αναρρίχηση του Ηρακλή, έπειτα από τις δύο σερί νίκες δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανέναν, αφού η μεταγραφική ενίσχυση είναι επιτακτική για να συνεχίσει ο Ηρακλής να κοιτάει ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκδίκηση, μέρος δεύτερο για το αξέχαστο 2011!
EVENTS