MENU

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει επιβάλει στον Βαγγέλη Μαρινάκη απαγόρευση κάθε ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/9) ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμενόταν στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τον είχε καλέσει σε ακρόαση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αν ασκεί παρανόμως, πλέον, διοίκηση στον σύλλογο.

Αντί αυτού όμως, ενώπιον της Ε.Ε.Α. εμφανίστηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος και Θόδωρος Γιαννίκος, οι οποίοι ζήτησαν την αναβολή της ακρόασης για μεταγενέστερη ημερομηνία αφού ισχυρίστηκαν ότι η πλευρά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού δεν είναι έτοιμη να παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Την ώρα λοιπόν που ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει για το αν ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό, ένας από τους παλαιότερους ρεπόρτερ που ασχολούνται με την «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα, ο Μανώλης Γαβαθιώτης, είχε πληροφορίες για τις οποίες η Ε.Ε.Α. πιθανώς θα πρέπει να ζητήσει τις σχετικές εξηγήσεις ούτως ώστε να διασαφηνιστεί η υπόθεση.

Στη στήλη του στο gavros.gr, ο Μανώλης Γαβαθιώτης αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει κανονικότατα πρόεδρος στον Ολυμπιακό και διευθύνει την ομάδα. Εν ολίγοις δηλαδή αναφέρει ότι ασκεί διοίκηση. Αναλυτικά, το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου αναφέρει:

«ΠΑΜΕ τώρα και στον προσκεκλημένο του Ιβάν, τον Βαγγέλη Μαρινάκη * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ λοιπόν, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της μεγαλύτερης και ενδοξότερης ελληνικής ομάδας * Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, διευθύνει τον Ολυμπιακό, κάνει ό,τι κάνει ένας ΕΠΙΣΗΜΟΣ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ πρόεδρος * ΚΑΙ βέβαια, ο Μαρινάκης ΒΑΖΕΙ τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ για να φτιάξει την ασυναγώνιστη ομάδα * ΟΙ άλλοι τι βάζουν ; * ΚΑΙ καλά, ο Σαββίδης κάτι μπορεί να έχει βάλει * Ο ΑΛΛΟΣ (σ.σ. εννοεί τον Μελισσανίδη) τι έχει ΒΑΛΕΙ, εκτός από... ΠΛΑΤΗ ;»

Πέρα από τα προφανή ερωτήματα που προκύπτουν για την ουσία του θέματος, το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν έρχεται π.χ. από μια εφημερίδα ή ένα σάιτ πράσινης η κίτρινης απόχρωσης που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως κρύβει δόλο, αλλά από έναν δημοσιογράφο και ένα μέσο που έχουν άρρηκτους δεσμούς με τον Ολυμπιακό. Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι πιθανόν να υπάρχει παραβίαση περιοριστικών όρων, αφού ο Μαρινάκης απαγορεύεται να "εκπροσωπεί" και να ¨διευθύνει" τον Ολυμπιακό, και να κάνει "ό,τι κάνει ένας επίσημος και κανονικός πρόεδρος".

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μια αποκάλυψη που έχει τη σημασία της καθώς ό,τι κι αν... πίστευε ή νόμιζε κανείς, η επιβεβαίωση από ερυθρόλευκα Μέσα Ενημέρωσης είναι ένα στοιχείο που δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί από τον ανακριτή ή την ΕΕΑ που παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι η ΕΕΑ έλαβε προσφάτως απόφαση ότι ο Μελισσανίδης ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ με βάση δημοσιεύματα.

«Ο Μαρινάκης διευθύνει τον Ολυμπιακό»!