MENU

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε γράψει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου, κατά την πρώτη θητεία του στην προεδρία. Ήταν τότε που επί τέσσερα συνεχόμενα καλοκαίρια έκανε «μπαμ» στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας πρώτα τον Λουίς Φίγκο, κατόπιν τον Ζινεντίν Ζιντάν και στη συνέχεια τον Ρονάλντο και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Σε μια Ρεάλ Μαδρίτης που είχε ήδη στο ρόστερ της τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ίκερ Κασίγιας και φυσικά τον Ραούλ, ήρθαν να προστεθούν τα πιο μεγάλα αστέρια του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Κι έτσι «γεννήθηκαν» οι γκαλάκτικος.

Μετά από 15 χρόνια και με τον Πέρεθ πάλι στην προεδρία, η «βασίλισσα» θυμίζει ξανά εκείνη την εποχή σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της, μόνο που αυτή τη φορά πάει να τα κάνει όλα μαζεμένα σε ένα καλοκαίρι.

Ήδη έχει ανακοινώσει την απόκτηση πέντε ποδοσφαιριστών, για τους οποίους έδωσε 303 εκατομμύρια ευρώ! Και ακόμα έχει κι άλλους να αγοράσει, καθώς ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ζητήσει τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος θα κοστίσει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει να γίνει κίνηση είτε για τον Νεϊμάρ είτε για τον Κιλιάν Μπαπέ, αν και φαίνεται πια εξαιρετικά απίθανο να φύγει από την Παρί ο νεαρός Γάλλος με δεδομένο ότι οι Παριζιάνοι έβαλαν προς πώληση τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Μένουν άλλοι δυο μήνες για μεταγραφές και όλα είναι ανοιχτά...

Πριν από δέκα χρόνια, με διοικητικό ηγέτη ξανά τον Πέρεθ, οι Μαδριλένοι έζησαν την εποχή των γκαλάκτικος ΙΙ καθώς είχαν, επίσης, ανοίξει τα ταμία τους δίνοντας 258,5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο (94 εκ.), τον Κακά (60 εκ.), τον Καρίμ Μπενζεμά (35 εκ.), τον Τσάμπι Αλόνσο (34,5 εκ.), τον Ραούλ Αλμπιόλ (15 εκ.). Είχαν αποκτηθεί, ακόμα, οι Νεγρέδο, Αρμπελόα και Αντάν.

Έχοντας ολοκληρώσει τη χειρότερη σεζόν της εδώ και μια εικοσαετία και με τον Ζινεντίν Ζιντάν να έχει επιστρέψει έχοντας ως αίτημα την ενίσχυση της ομάδας, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει φέτος ριζικές αλλαγές στο ρόστερ.

Έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Εντέν Αζάρ, άλλα 60 για τον Λούκα Γιόβιτς και είχαν προηγηθεί οι Μιλιτάο (50 εκ.), Μεντί (48 εκ.) και Ροντρίγκο (45 εκ.).

Αυτή τη στιγμή, με τα 303 εκατομμύρια ευρώ που έχει ξοδέψει ως τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Η Μπαρτσελόνα είχε δώσει 374,50 εκατομμύρια ευρώ όταν πήρε, μεταξύ άλλων, τους Κοουτίνιο και Ντεμπελέ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει δαπανήσει 317,5 εκατομμύρια ευρώ σε μια μεταγραφική σεζόν. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι στην τριάδα καθώς το καλοκαίρι που αγόρασε τον Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα, είχε αποκτήσει και τον Μπαπέ, αλλά ως δανεικό την πρώτη χρονιά για να μην έχει προβλήματα με το «Financial Fair Play».

Στα της Ρεάλ ξανά. Η «βασίλισσα» έχει κάνει ως τώρα δαπανηρές μεν, αλλά μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού ακολουθώντας τα «θέλω» του προπονητή της, αυτού που την οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τρεις συνεχόμενες φορές.

Μένουν, φυσικά, παίκτες να πωληθούν για να υπάρξουν και έσοδα. Πρώτος από όλους ο Γκάρεθ Μπέιλ. Υπάρχει ελπίδα ότι ο Ουαλός μπορεί να «πιάσει» περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και ως τώρα δεν υπάρχει θερμό ενδιαφέρον από άλλη ομάδα. Η Μπάγερν θα τον ήθελε, αλλά συζητά την περίπτωση να τον πάρει δανεικό. Υπάρχουν, επίσης, οι Κέιλορ Νάβας, Χάμες Ροδρίγκες και Ίσκο, που μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμία των Μαδριλένων και όποιος άλλος προκύψει.

Στην επίσημη παρουσίασή του από τη «βασίλισσα», ο Αζάρ αρνήθηκε τον τίτλο του «γκαλάκτικο» και πραγματικά το φετινό μεταγραφικό σάρωμα της Ρεάλ μοιάζει με εκείνο της εποχής των λαμπερών αστέρων όχι στα ονόματα, αλλά στα χρήματα. Αν αυτά θα φέρουν την ευτυχία, κλασικά θα φανεί στο γήπεδο.

Γκαλάκτικος ΙΙI: μεταγραφική... κοσμογονία στη Ρεάλ Μαδρίτης