MENU

Θα μπορούσε κάλλιστα ν' αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα στο μεγάλο λεξικό του ποδοσφαίρου στο λήμμα «Αγγαρεία»: η Ατλέτικο έχει το μυαλό της στον μεγάλο τελικό του Europa League κόντρα στην Μαρσέιγ, ωστόσο σήμερα... παρεμβαλλόταν το παιχνίδι για το πρωτάθλημα με την Χετάφε.

Η ομάδα του Σιμεόνε, λοιπόν, φρόντισε να εφαρμόσει στην εντέλεια την τεχνική «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε» και να καταστήσει από νωρίς σαφές ποιος είναι το αφεντικό: μόλις στο 8ο λεπτό ο Κόκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, «γράφοντας» το 0-1. Οι «Ροχιμπλάνκος» θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους, όμως ο Ντιέγκο Κόστα, που βγήκε φάτσα με το τέρμα, πλάσαρε έξω από καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η... ανία είχε ξεκάθαρα τα ηνία, όμως η Χετάφε κέρδισε (ορθώς) πέναλτι στο 77΄. Ο Φαζρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Όμπλακ του είπε «όχι», ανεβάζοντας στο εξωπραγματικό 58% τις αποκρούσεις του στην «εσχάτη των ποινών» από τότε που πήγε στην Ατλέτικο.

Κάπως έτσι, το σκορ δεν άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι σήμερα πήραν τη νίκη, εξασφαλίζοντας τη 2η θέση στο πρωτάθλημα πίσω από την Μπαρτσελόνα- ένα «κατόρθωμα» που ελάχιστα απασχολεί, λογικά, τον Τσόλο Σιμεόνε.

Τα σπουδαία είναι την Τετάρτη.

Κι εκεί το ματς δε θα είναι σε καμιά περίπτωση αγγαρεία...

https://streamable.com/3gq5u

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της La Liga:

Χιρόνα - Βαλένθια 0-1

(Βιέτο 67')

​Ρεάλ Μπέτις - Σεβίλλη 2-2

(Μπάρτρα 5', Λορέν 81' - Μπεν Γεντέρ 57', Κίερ 79')

Εϊμπάρ - Λας Πάλμας 1-0

(Τσάρλες 5')

Αλαβές - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

(Γκουιντέτι 43', Ελ Χανταντί 60', Ιμπάι 77' - Μουνιαίν 79')

Λα Κορούνια - Βιγιαρεάλ 2-4

(Μπόρχα 58',88' - Καστιγιέχο 2',35', Τριγκέρος 31', Τσερίσεφ 90+2')

Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1