MENU

Τα τελευταία 13 χρόνια οι Μαδριλένοι αλλάζουν έναν προπονητή κάθε σεζόν... Δεν το λες και καλό για την ομάδα που θέλει να υποστηρίζει ότι είναι η κορυφαία στον κόσμο. Κάθε τεχνικός που υπογράφει στη Ρεάλ κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο επαγγελματικό όνειρό του, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει πως έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τη σύντομη παρουσία του στον πάγκο της. Θα πρέπει να είναι... Special One για να την... βγάλει καθαρή και να στεριώσει.

Σε 13 σεζόν η ομάδα έχει αλλάξει 12 προπονητές και φαίνεται πως ο Μπενίτεθ είναι ο τελευταίος στον οποίο ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα δείξει την πόρτα της εξόδου.

1. Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

Ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας κατέκτησε με τη «βασίλισσα» το πρωτάθλημα και δύο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η... εμφάνισή του δεν άρεσε στον Πέρεθ. Ο Ντελ Μπόσκε έκανε εξαιρετική διαχείριση ενός πλούσιου σε σούπερ σταρ ρόστερ, αλλά ήταν αντιεμπορικός και την πλήρωσε.

2. Κάρλος Κεϊρόζ

Το δεξί χέρι του σερ Άλεξ Φέργκιουσον εκπροσωπούσε το μοντέρνο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στον πάγκο της ομάδας περισσότερο από έναν χρόνο. Η Μονακό απέκλεισε τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Σαραγόσα της πήρε το Κύπελλο στον τελικό. Στο τέλος της σεζόν 2003-04, ο Κεϊρόζ αποχώρησε.

3. Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο

Ο Πέρεθ πίστευε ότι οι «γκαλάκτικος» ήθελαν καθοδήγηση από κάποιον λάτρη της πειθαρχίας και έτσι προσέλαβε τον Καμάτσο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από τρεις αγωνιστικές καταγγέλλοντας ότι δεν είχε την στήριξη του προέδρου! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

4. Γκαρθία Ρεμόν

Ποιος είναι αυτός, θα αναρωτιέστε. Ήταν ο συνεργάτης του Καμάτσο, ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα μετά την παραίτησή του. Έμεινε στην θέση τρεις μήνες και παραμονές του 2005 πήρε την αποζημίωσή του και πήγε στο σπίτι του.

5. Βαντερλέι Λουξεμπούργο

Μετά το διπλό κάζο, η Ρεάλ στράφηκε στον έμπειρο Βραζιλιάνο προπονητή, ο οποίος είχε συστάσεις από τον Αρίγκο Σάκι. Οι οιωνοί για τη σεζόν, βέβαια, δεν ήταν καλοί και ο Λουξεμπούργκο δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι, η ομάδα δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο, o Bραζιλιάνος παρέμεινε για να απολυθεί τελικά στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν.

6. Λόπεθ Κάρο

Ποιος είναι αυτός, θα αναρωτιέστε για δεύτερη φορά... Είναι αυτός που ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής μετά τον Λουξεμπούργκο και, μάλιστα, στο ντεμπούτο του η Ρεάλ έχασε 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ! εδώ έστειλε άλλους κι άλλους στο ταμείο ανεργίας ο Πέρεθ, σε αυτόν θα σταματούσε;

7. Φάμπιο Καπέλο

Επί των ημερών του, η ομάδα δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις, αλλά τουλάχιστον κατέκτησε, τη σεζόν 2006-07, ένα πρωτάθλημα που φαινόταν χαμένο. Παρά το γεγονός ότι είχε την απόλυτη στήριξη των οπαδών, ο τότε πρόεδρος Ραμόν Καλδερόν αποφάσισε να τον διώξει.

8. Μπερντ Σούστερ

Το πρόβλημα με τον Γερμανό δεν ήταν τι έκανε ή τι δεν έκανε, αλλά τι είπε. «Ακόμα και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο για τη Ρεάλ να νικήσει στο Καμπ Νου» ήταν τα λόγια του πριν από αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα. Θεωρήθηκαν προσβλητικά για την ιστορία της «βασίλισσας» και έτσι αποχώρησε.

9. Χουάντε Ράμος

Στο ντεμπούτο του ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», ενώ στον δεύτερο γύρο οι Καταλανοί πήγαν στη Μαδρίτη και ταπείνωσαν τη Ρεάλ επικρατώντας με 6-2! Σαν να μην έφταναν οι εγχώριες ταπεινώσεις ήρθε και η τεσσάρα από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» για το Τσάμπιονς Λιγκ για να δώσει την χαριστική βολή στον Ισπανό τεχνικό.

10. Μανουέλ Πελεγρίνι

Ο Χιλιανός ήταν η πρώτη επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ κατά την δεύτερη θητεία του στην προεδρία του συλλόγου. Όχι μόνο δεν κέρδισε τίτλους η ομάδα, αλλά αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την άσημη Αλκορκόν. Τον Μάιο του 2010 αποχαιρέτησε και αυτός.

11. Ζοζέ Μουρίνιο

​Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να φτάσει τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από Μπαρτσελόνα, αλλά και να κατακτήσει το κύπελλο Ισπανίας κόντρα στους Καταλανούς. Το Μάιο του 2012, ο Μουρίνιο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016. Ωστόσο, την σεζόν 2012-13, ο Πορτογάλος συγκρούστηκε με πολλούς παίκτες και έχασε τη στήριξη των οπαδών. Η άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ντόρτμουντ και η ήττα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Ατλέτικο οδήγησαν στη διακοπή του συμβολαίου του τον Μάιο του 2013.

12. Κάρλο Αντσελότι

Με αυτόν στον πάγκο η Ρεάλ αναδείχθηκε για δέκατη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ πήρε και το Κύπελλο στην Ισπανία. Είχε εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες, ενώ και οι οπαδοί ήταν ευχαριστημένοι, παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρωτάθλημα. Η απομάκρυνσή του ήταν προσωπική απόφαση του Πέρεθ και προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον ποδοσφαιρικό κόσμο εντός και εκτός Ισπανίας.

Προπονητής στη Ρεάλ; Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...