MENU

Σε ακόμη ένα σημείο της Ελλάδας βρήκε... μπροστά του τους οπαδούς της ΑΕΚ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Καβάλα, στην Πλατεία Καπνεργάτη, για προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία. Εκεί, όμως, βρέθηκαν και περίπου 40 οπαδοί της Ένωσης, από το τοπικό κλαμπ της Original, οι οποίοι σήκωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Παρότι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν έκαναν κάποια ακρότητα, οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τον χώρο, τους ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουν. Κάτι που έκαναν, καθώς ήδη είχαν πετύχει τον στόχο τους και είχαν στείλει το μήνυμά τους. Μάλιστα, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα του γηπέδου της Ένωσης, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι: «Πηγαίνουν στους αστυνομικούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τις δουλειές σας, πηγαίνουν στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φτιάξετε γήπεδο. Πηγαίνουν στους Έλληνες κυνηγούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το κυνήγι. Πηγαίνουν στους Χριστιανούς, τους θρησκευόμενους και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τις εικόνες. Αυτές όμως είναι κινήσεις πανικού». 

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (από βουλευτές, μέχρι και τον διευθυντή της "Αυγής"), είναι αυτά που σε τοποθετήσεις τους -και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο- έχουν εκφραστεί κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Συν τοις άλλοις, οι παλαίμαχοι της Ένωσης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως -όπως ξεκαθάρισαν- δεν πήραν καμία ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι το κόμμα θα στηρίξει την κατασκευή της "Αγιά Σοφιάς"... 

Τα... άκουσε και στην Καβάλα ο Τσίπρας