MENU

Στις 18 Νοεμβρίου η Ελλάδα υποδέχτηκε την Εσθονία για την τελευταία αγωνιστική του Nations League, ωστόσο μία ημέρα νωρίτερα έγινε γνωστό πως αντικαθίσταται ο εκ των βοηθών διαιτητών, Σεργκέι Μπέκερ, με τον Χρήστο Ακρίβο να παίρνει τη θέση του.

Ο λόγος είναι ότι ο Ουκρανός επόπτης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, οι συνάδελφοί του τον περίμεναν στο λόμπι του ξενοδοχείου για να πάνε για προπόνηση, εκείνος δεν εμφανιζόταν κι όταν τον αναζήτησαν τον βρήκαν λιπόθυμο στο δωμάτιό του.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ο Μπέκερ παραμένει εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες κλινήρης σε ελληνικό νοσοκομείο! To εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο «Υγεία», μετέβη σε κέντρο αποκατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα του στο συγκεκριμένο κέντρο λήγει στις 20 Φεβρουαρίου και τότε προφανώς ο Ουκρανός βοηθός θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ήδη πάντως η κατάσταση του είναι πολύ βελτιωμένη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως όλα τα νοσήλια καλύφθηκαν από την UEFA, αλλά και την ίδια.

Ωστόσο ο Ουκρανός δημοσιογράφος Κονσταντίν Άντριγιουκ -που ανέδειξε πρώτος το θέμα στην πατρίδα του- κατηγορεί τους συμπατριώτες του ότι ψεύδονται, αποκαλύπτοντας πως δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ, κάτι που επιβεβαίωσε ο πατέρας του διαιτητή, ενώ οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από το SDNA! Το συνολικό κόστος της θεραπείας του άλλωστε ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αγγίζοντας τις 100.000 ευρώ. Ο πατέρας του Μπέκερ δε, τονίζει το πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια της ΕΠΟ, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στον γιο του.

Σε επικοινωνία που είχε το SDNA με τον Άντριγιουκ, μας αποκάλυψε κάτι ακόμη χειρότερο. Πως ο Ιταλός πρόεδρος της ουκρανικής επιτροπής διαιτησίας, Λουτσιάνο Λούτσι δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο τον Μπέκερ για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Επιπλέον υποστηρίζει πως ο πατέρας του Ουκρανού βοηθού αναγκάστηκε να πουλήσει μέχρι και το αυτοκίνητό του, προφανώς για να μπορέσει η οικογένειά του να βρεθεί στη χώρα μας και να πληρώσει κάποια απαραίτητα έξοδα.

Για 2,5 μήνες νοσηλεύεται σε ελληνικό νοσοκομείο ο επόπτης που έπαθε εγκεφαλικό πριν το Ελλάδα-Εσθονία!