MENU

​Μιχαήλ Δόσης! Ένα όνομα… μια μικρή προς το παρόν ιστορία. Ένας βοηθός διαιτητή που είχε προκαλέσει ξανά με τις υποδείξεις του κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε βρεθεί ξανά στην επικαιρότητα για ένα προκλητικό οφσάιντ που είχε καταλογίσει σε βάρος του Μάρκους Μπεργκ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Ηρακλή.

Τότε μάλιστα, το SDNA σας είχε μεταφέρει το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω βοηθός συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των προσκεκλημένων διαιτητών που είχαν παρακολουθήσει το παιχνίδι Ολυμπιακού – Μπάγερν (για το Τσάμπιονς Λιγκ) από τις σουίτες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η φήμη που τον ακολουθούσε ήρθε ως δια μαγείας να συνδυαστεί με την τραγική του παρουσία στο παιχνίδι Ολυμπιακού – Λεβαδειακού (με αποκορύφωμα τη μη υπόδειξη του οφθαλμοφανούς οφσάιντ στη φάση του πρώτου γκολ του Ιντέγε).

Η επιλογή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι από την ΚΕΔ του Τάσου Τριτσώνη και του Μιχάλη Κουκουλάκη προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά.

Ο ορισμός του συγκεκριμένου βοηθού – λίγη ώρα μετά την ξαφνική συνάντηση του Γιώργου Βρέντζου με το ισχυρό δίδυμο της νέας ΚΕΔ - αν μη τι άλλο αποτελεί ένα άκρως ανησυχητικό πρώτο αρνητικό δείγμα γραφής της θεωρητικής «προσπάθειας κάθαρσης» της ελληνικής διαιτησίας.

Το σύστημα παρά τον αφοπλισμό των χιλιοτραγουδισμένων φαίνεται πως έχει αμέτρητα βέλη στη φαρέτρα του. Αυτό είναι σίγουρο…

Πλέον αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι οι προθέσεις των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Κι αυτές θα φανούν σε μεγάλο βαθμό από το χρονικό εύρος της απουσίας του Δόση. Γιατί, δεδομένα, ο συγκεκριμένος βοηθός αποδεικνύεται ανεπαρκής για αγώνες Superleague. Θα βγει από τους πίνακες ή θα τον δούμε σε λίγες μέρες να φιγουράρει ξανά με το σημαιάκι του σε κάποιο γήπεδο της Superleague;

Από την απάντηση θα φανεί αν Τριτσώνης και Κουκουλάκης έχουν πραγματική διάθεση για ξεκαθάρισμα στην ελληνική διαιτησία ή για συμβιβασμούς με το βρώμικο παρελθόν της. Ο καρκίνος όπως φαίνεται δεν θεραπεύεται με ασπιρίνες...

Το μέλλον του Δόση κρίνει το μέλλον της νέας ΚΕΔ