MENU

Ο κύβος ερρίφθη. Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης σε ποσοστό 68,5%% και ως εκ τούτου άναψαν το απαιτούμενο πράσινο φως για την κατασκευή σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου 39.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

Μία δημοκρατική διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως ακρότητες και… παναθηναϊκόμετρο, με σεβασμό προς την αντίθετη άποψη, αλλά και με υψηλά επίπεδα ωριμότητας όσον αφορά την επόμενη μέρα και την περίφημη και βάναυσα κακοποιημένη ενότητα που ταλανίζει το σύλλογο επί σειρά ετών. 

Διχόνοιες, έριδες, εμμονές, φαντασιώσεις, θεωρίες συνωμοσίας και εγωισμοί υπήρξαν ανέκαθεν έννοιες που έτρωγαν τις ίδιες τις σάρκες του τριφυλλιού και έπαιξαν το ρόλο τους στο να προκληθούν σφάλματα τα οποία ο σύλλογος πλήρωσε ακριβά, φρενάροντας είτε την εξέλιξη είτε την αναγέννησή του. 

Αυτό παραμένει το σημαντικότερο διακύβευμα για την επόμενη μέρα της ιστορικής απόφασης μετακόμισης του Παναθηναϊκού σε μία διαφορετική γωνιά της Αθήνας, στον Βοτανικό. Η ενότητα. 

Απαντες έχουν χρέος απέναντι στον Παναθηναϊκό και την ανιδιοτελή τους αγάπη για αυτόν προκειμένου να τη διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού και να μην αφήσουν κανέναν να την τορπιλίσει. 

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν ο Παναθηναϊκός είναι ενωμένος μπορεί να κάνει θαύματα και να βάλει τα θεμέλια για υπερβάσεις που κάποιες φορές δεν μπορεί να φανταστεί καν ανθρώπινος νους. 

Και πέραν όλων των άλλων, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Βοτανικό προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξαναμπούν στέρεες βάσεις ενότητας (και) στις τάξεις των φίλων της ομάδας με σκοπό την εκ νέου εξάπλωση και γιγάντωσή του.

Ισως ακόμα πιο αισιόδοξο να είναι το γεγονός ότι η… σκυτάλη από την ενότητα δόθηκε στο σεβασμό. Οχι μόνο σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα και την απόφαση της συντριπτικής πλειονότητας στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, αλλά κυρίως όσον αφορά το παρελθόν. 

Την ιστορία. Τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Είμαστε το παρελθόν μας, τα βιώματά μας, η ιστορία μας, με τα καλά και τα στραβά, με τα θετικά και τα αρνητικά που αυτή εμπεριέχει. 

Ο Παναθηναϊκός μεγαλούργησε και στο ΟΑΚΑ, όχι μόνο στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα γειτονιάς για να τον χαρακτηρίζει μία μόνο περιοχή των Αθηνών, είναι η κατεξοχήν ομάδα της Αθήνας. 

Ο γνήσιος εκπρόσωπος της Αθήνας. Και ως τέτοιος άπλωσε τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη χώρα, κι όχι μόνο, εδώ και 114 χρόνια. 

Η Λεωφόρος αποτελεί την ψυχή του Παναθηναϊκού, το πρώτο του σπίτι, το ένδοξο παρελθόν, τις μνήμες, το συναίσθημα. 

Είναι τεράστιο το επίτευγμα και δείγμα μεγαλείου των φίλων της ομάδας που αντιμετωπίστηκε με αυτόν τον τρόπο ένα γήπεδο 100 ετών, είτε κάποιος ήταν θετικός είτε ήταν αρνητικός στην προοπτική της Διπλής Ανάπλασης. 

Και δεν είναι για να περνάει στο ντούκου ο  απόλυτος σεβασμός για τη Λεωφόρο από τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Ισα-ίσα.

Το συναίσθημα είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Δίχως ίχνος συναισθήματος γινόμαστε μηχανές. Ρομπότ. Θα ήταν συνεπώς αδιανόητο να μην υπάρχει η δέουσα φόρτιση, ακόμα και πόνος ψυχής για την αρχή του τέλους μίας ένδοξης εποχής και την αλλαγή σελίδας που έπεται. 

Λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο με το συναίσθημα, εντούτοις, θα είσαι μονίμως το θύμα, οι ευκαιρίες θα χάνονται και θα βλέπεις τα τρένα (και τους ανταγωνιστές σου) να περνούν και να χάνονται από μπροστά σου.

Η μαγική λέξη για τα πάντα στη ζωή είναι η ισορροπία. Κι αυτή επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει σεβασμός στο παρελθόν και στα συναισθήματα που αυτό προκαλεί, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλισμός/κυνισμός όσον αφορά τις συνθήκες ανταγωνισμού και εκσυγχρονισμού που απαιτεί η εξέλιξη. 

Για τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας που θα γραφτούν, για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα την περιβάλλουν. Για τις επόμενες γενιές των Παναθηναϊκών κι όσα αυτές θα βιώσουν. 

Το μέλλον δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει. Τι σου ξημερώνει. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι αυτό που κάνεις σήμερα, οι αποφάσεις που παίρνεις και οι επιλογές που κάνεις τώρα, θα τις αντιμετωπίσεις στο μέλλον. 

Κάθε πράξη, κάθε επιλογή, επιφέρει μελλοντικές συνέπειες που θα βρεις μπροστά σου και θα πρέπει να διαχειριστείς.  

Η παρούσα απόφαση της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του συλλόγου, με όλα τα δεδομένα που υπήρχαν στο τραπέζι, θετικά και αρνητικά, εμπεριέχει τη μεγαλύτερη δυνατή θωράκιση για το μέλλον του συλλόγου. 

Η προοπτική, η ελπίδα, η τεράστια βελτίωση των συνθηκών, ο εκσυγχρονισμός του Παναθηναϊκού επί παντός επιστητού, η αύξηση των πιθανοτήτων για αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ, η οικονομική αυτάρκεια του Ερασιτέχνη και η παναθηναϊκή φωλιά για αθλητές παντός ηλικίας, φτάνουν και περισσεύουν για την επιστροφή της χαμένης αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο σύλλογος και τα εκατομμύρια των φίλων του.  
 

Θεμέλια ενότητας, με σεβασμό στο παρελθόν και με θωράκιση του μέλλοντος!
EVENTS