MENU

Το διάβαζα την πρώτη φορά και δεν πίστευα στα μάτια μου. Άγνωστοι, έλεγε το ρεπορτάζ, έκλεψαν από το μνημείο των Τεμπών τις σημαίες του ΠΑΟΚ. Εκεί όπου έξι παλικάρια έχασαν τη ζωή τους πριν από 22 χρόνια, εκεί όπου πονάει η καρδιά ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας, πήγαν κάποιοι άρρωστοι «υπάνθρωποι» να βγάλουν το οπαδικό τους μένος!

Και σα να μην έφτανε αυτό, χθες έγινε γνωστό ότι εκλάπησαν από το μνημείο και τα κασκόλ που είχαν αφήσει φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ η λεηλασία ολοκληρώθηκε με τα κομμένα κοντάρια!

Ειλικρινά υπάρχουν στιγμές όπου η πλούσια ελληνική γλώσσα είναι πολύ μικρή για να αποτυπώσει αυτά που νιώθει ένας κανονικός άνθρωπος στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης.

Συγχωρήστε με αλλά εκείνοι που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την πράξη δεν αξίζουν τον χαρακτηρισμό «άνθρωποι». Αποτελούν προσβολή στο είδος. Είναι καθάρματα τα οποία ξεπερνούν κάθε έννοια κινούμενοι βόθρου.

Όταν φτάνουν στο σημείο να μην σέβονται τη μνήμη των νεκρών, να μην υπολογίζουν ότι βεβηλώνουν έναν χώρο στο οποίο έχουν κατατεθεί τα δάκρυα δυστυχισμένων μανάδων και πατεράδων, όταν δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι εκεί βρίσκονται νιάτα που τόσο άδικα χάθηκαν, όταν όλα αυτά δεν μπορούν να χωρέσουν στο κεφάλι τους τότε προφανώς δεν είναι ανθρώπινα όντα, αλλά «ζώα» δίχως κανένα συναίσθημα και καμία αξία.

Έχουμε καταλάβει τα τελευταία χρόνια ότι το βαρέλι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει πάτο. Υπάρχουν διαρκώς παραδείγματα στην καθημερινότητα, είτε αυτή εκφράζεται στον πραγματικό κόσμο είτε στον «εικονικό» του διαδικτύου, ότι το μίσος μοιάζει ποτάμι έτοιμο να πνίξει ό,τι κανονικό, ό,τι υγιές κυκλοφορεί στην πατρίδα μας.

Όντα δίχως αξίες και ηθική περιφέρουν το σαρκίο τους με μοναδικό σκοπό να βρίσουν, να προσβάλλουν, να χυδαιολογήσουν, να χτυπήσουν ακόμα και να σκοτώσουν. Κι όταν όλο αυτό συνδέεται με τα οπαδικά γίνεται ένα εκρηκτικό μείγμα οι συνέπειες του οποίου είναι καταστροφικές. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε, για να είμαστε ρεαλιστές, ότι σε πολλές περιπτώσεις η παραβατική συμπεριφορά προέρχεται από τη χρήση ουσιών. Οι οποίες «αντικαθιστούν»-καταστρέφουν τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα και η συνέχεια είναι σκέτη δυστυχία…

Είναι εξοργιστικό, για κάθε λογικό άνθρωπο, αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Όπως είναι εξοργιστικό να υβρίζονται στα γήπεδα οι νεκροί, να βεβηλώνονται τα μνημεία, να μην αποδίδεται σε αυτά τα παιδιά ο διαχρονικός ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη μνήμη τους. Στα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους για τη μεγάλη τους αγάπη –όποια ομάδα κι αν υποστήριζαν - σε ένα ταξίδι ή σε ένα γήπεδο.

Είναι εξοργιστικό με αυτές τις αλητείες να σκορπούν κι άλλο πόνο στις οικογένειές που δεν θα πάψουν ποτέ να θρηνούν για το χειρότερο χτύπημα που μπορεί να βιώσει άνθρωπος: να χάσει το παιδί του.

Συγχωρήστε μου την οργή αλλά καθημερινά διαπιστώνουμε πως ζούμε σε μία χώρα η οποία ολισθαίνει στον κατήφορο δίχως φρένα. Και «φιλοξενεί» κτήνη τα οποία έχουν απλά ταυτότητα ανθρώπου.

Είχα την ψευδαίσθηση ότι τουλάχιστον στους νεκρούς θα έδειχναν σεβασμό. Ούτε αυτό δεν συμβαίνει.

Θα δανειστώ τα λόγια του ιερέα πατέρα Πορφύριου, ο οποίος δημοσιοποίησε τη λεηλασία στο Μνημείο των Τεμπών: «Λυπούμαι πολύ για την κατάντια μας…»  

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σιχαμένοι «υπάνθρωποι», δίχως ιερό και όσιο
EVENTS