MENU

Το κορυφαίο που μου έτυχε όσον αφορά στις φήμες για τον Ιβάν, ήταν στο beach bar του Πόρτο Καράς, το Kohi. Αγαπημένη μου παραλία και πριν πάρει το μαγαζί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Εκεί που πλατσούριζα, για να γλιτώσω το σαραντάρι που είχε εκτός θάλασσας, βγαίνει ένας από μακροβούτι, με κοιτάει και μου λέει «Σταύρο, δεν πήγε καλά η μεταμόσχευση νεφρού έμαθα». Μου έφυγε το κεφάλι. Πόσους προσπάθησα να πείσω πως ο Ιβάν δεν έχει κάτι καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν μπορώ να σας πω. Το μέτρημα χάθηκε.

Τα πράγματα είναι απλά βέβαια. Όταν είσαι ένας επιχειρηματίας του μεγέθους του Ιβάν, προσέχεις. Δεν είσαι μόνος σου. Είσαι χιλιάδες οικογένειες που τρέφονται ή οραματίζονται από σένα.

Στην ομιλία που είχε στο OPEN, είπε αυτό που ξέρουμε όλοι όσοι είμαστε στον περίγυρο του ΠΑΟΚ. Και σύντομα θα είναι σε θέση να δει ποιο είναι το εμβόλιο που του εξασφαλίζει τον απαραίτητο αριθμό αντισωμάτων ώστε να κινηθεί με μικρότερο ρίσκο.

Το ότι έπρεπε να τοποθετηθεί ο Ιβάν έστω σε μία εσωτερική διαδικασία όπως αυτή του καναλιού, ήταν αποτέλεσμα των όσων ακούγονταν δεξιά κι αριστερά. Κακώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και η κοινωνία του ΠΑΟΚ κυρίως, πίστεψε τα όσα αρνητικά διοχετεύονταν. Θα έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένη, όμως από την άλλη, γνωρίζω καλά το πόσο συναισθηματική είναι.

Η αναφορά του Ιβάν για τον ΠΑΟΚ δε νομίζω πως έγινε τυχαία. Υπήρξε ένα δημοσίευμα χθες σύμφωνα με το οποίο θέλει να φύγει από την ομάδα. Και παράλληλα, κυκλοφορούν εδώ και καιρό φήμες για ενδιαφέρον γνωστού επιχειρηματία για την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ για τον Ιβάν δεν είναι απλά μία ομάδα που εδώ και δέκα χρόνια έχει ξοδέψει 200 εκατ ευρώ και ενέργεια. Είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς του, είναι πάθος, είναι η βιτρίνα του, είναι η ασπίδα του σε αυτό το περιβάλλον αχρείων.

Πολλοί θα πούνε πως η ροή των χρημάτων δεν είναι αυτή που ήταν και το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτηματικά. Βάσει της κοινής λογικής όμως, σε περίοδο πανδημίας, δεν μπορεί να υπάρχει σπατάλη. Το ότι άλλαξε η στρατηγική, δεν σημαίνει πως κάποιος αποχωρεί.

Ο Ιβάν άλλωστε, δεν επενδύει όπως οι Μαρινάκηδες στην Ελλάδα. Δεν παίρνει δουλειές του δημοσίου για να εισπράττει και να τα βάζει στην ομάδα του. Όλες του οι επενδύσεις έχουν απαίτηση χρηματοδότησης και μελλοντικής είσπραξης. Λιμάνι και Πόρτο Καράς μόνο, είναι μισό δις ευρώ επένδυση.

Γράφω προσπαθώντας να σκεφτώ λογικά. Όμως ουδέποτε θα μπορέσω να σκεφτώ όπως ένας δισεκατομμυριούχος. Αν μπορούσα να το κάνω, θα ήμουν και εγώ. Αν όχι δισεκατομμυριούχος, σίγουρα με επταψήφιο λογαριασμό.

Το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Ιβάν τον ΠΑΟΚ αυτή τη περίοδο, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τη συνολική εικόνα.

Ακόμη και αν αποφάσισε να βάλει φρένο για τους δικούς του λόγους, ακόμη και αν αποφάσισε απλά να αλλάξει στρατηγική και να το πάει πιο προσεκτικά, αυτό δεν σβήνει τίποτα από τα όσα έχει προσφέρει.

Και για να τελειώνουμε, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τιμή για τον ΠΑΟΚ, γιατί είναι η ψυχή του που δεν κοστολογείται. Αν κάτι αλλάξει μελλοντικά και αν δεν θέλουμε να είμαστε αχάριστοι και λιγόψυχοι, μόνο ο ίδιος μπορεί να ανοίξει θέμα πώλησης.

Ούτε ο Τύπος, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε κανείς. Μόνο αυτός. 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τώρα μιλάει ο Ιβάν…
EVENTS